Problemen met weinig verkeer voor uw dynamische zoekadvertenties oplossen

Als uw dynamische zoekadvertenties geen verkeer ontvangen, kan dit komen doordat er essentiële informatie ontbreekt in uw instellingen. In een advertentiegroep moet u tekst voor uw dynamische zoekadvertentie opstellen en dynamische advertentiedoelen selecteren om uw advertentie weer te geven.

In dit artikel vindt u enkele van de meest voorkomende redenen waarom dynamische zoekadvertenties geen verkeer ontvangen nadat ze zijn ingesteld.

Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt. Meer informatie

Controleer of u uw websitedomein en taal correct heeft opgegeven

Voor campagnes met dynamische zoekadvertenties zijn een websitedomein (example.com) en taal vereist die overeenkomen met de pagina's waarop u uw advertenties wilt targeten. Wanneer u voor het eerst uw campagne maakt of uw instellingen later wijzigt, moet u uw websitegegevens en websitetaal opgeven, zodat de campagne correct wordt ingesteld. Ga als volgt te werk om uw domeininstellingen te controleren:

1. Open uw campagne en klik op het tabblad Instellingen.
  2. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Dynamische zoekadvertenties' onderaan de pagina. Als u dit gedeelte niet ziet, moet u ervoor zorgen dat het campagnetype is ingesteld op 'Alle functies' of op 'Dynamische zoekadvertenties'.

Hier moeten uw websitedomein en de taal worden vermeld als u die eerder heeft opgegeven. Als het domein of de taal ontbreekt, moet u het betreffende item toevoegen door op Bewerken te klikken. Controleer of de domeinnaam juist is gespeld.

De volgende domeinen mogen niet worden gebruikt voor campagnes met dynamische zoekadvertenties:

• Omgeleide domeinen
  • Subdomeinen zoals shop.example.com. In dit geval moet u het hoofddomein, example.com, opgeven.
  • Domeinen met onvoldoende content om te kunnen worden getarget:
Controleer uw advertentie-indeling

Dynamische zoekadvertenties zijn anders dan tekstadvertenties. Controleer daarom of u de indeling 'Dynamische zoekadvertentie' heeft geselecteerd in plaats van de indeling 'Tekstadvertentie'.

U kunt als volgt controleren of u de juiste advertentie-indeling heeft geselecteerd:

1. Klik op het tabblad Advertenties in uw campagne met dynamische zoekadvertenties.
  2. Zoek het label '{Dynamically generated headline}' in de kop van uw advertentie.
  3. Als '{Dynamisch gegenereerde kop}' niet wordt weergegeven in de kop van de advertentie, maakt u een nieuwe advertentie door op +Advertentie te klikken en Dynamische zoekadvertentie te selecteren in het dropdownmenu. New ad drop-down menu
  4. Voer een beschrijvende tekst in. Als u trackingsoftware van derden gebruikt, moet u de relevante tracking-URL opnemen in uw trackingtemplate.
  5. Klik op Advertentie opslaan.
Controleer uw dynamische advertentiedoelen

Campagnes met dynamische zoekadvertenties gebruiken dynamische advertentiedoelen om te bepalen welke gedeelten of pagina's van uw website moeten worden gebruikt om uw advertenties aan klanten weer te geven. Wanneer u een campagne met dynamische zoekadvertenties maakt, raden we u aan eerst alle aanbevolen categorietargets te implementeren. In dit artikel vindt u meer informatie over hoe u aanbevolen targets kunt toevoegen.

Als u uw eigen dynamische advertentiedoelen wilt instellen, moet u deze opmaken op een manier die ons systeem begrijpt. Als u uw eigen dynamische advertentiedoelen maakt, moet u ervoor zorgen dat deze niet te specifiek zijn gedefinieerd. Als u bijvoorbeeld een dynamisch advertentiedoel maakt voor één webpagina op uw site, zoals 'URL bevat zakelijke/voordelen.html', dan kan ons systeem alleen die pagina gebruiken om uw advertentie weer te geven.

Controleer uw uitsluitingszoekwoorden en uitsluitingen voor dynamische advertentiedoelen

Uitsluitingszoekwoorden

Uitsluitingszoekwoorden in uw advertentiegroepen met dynamische zoekadvertenties zorgen ervoor dat uw advertenties niet worden weergegeven wanneer een klant die woorden gebruikt als zoektermen. U kunt uw uitsluitingszoekwoorden op het tabblad Zoekwoorden vergelijken met pagina's op uw website die u wilt opnemen voor uw dynamische zoekadvertenties. Als er overeenkomsten zijn, kunt u het uitsluitingszoekwoord beter verwijderen.

Uitsluitingen voor dynamische advertentiedoelen

Uitsluitingen voor dynamische advertentiedoelen voorkomen dat wij bepaalde pagina's op uw website gebruiken om uw dynamische zoekadvertenties te targeten. Als een klant een zoekterm gebruikt die zou kunnen worden gekoppeld aan een pagina op uw website waarvoor een uitsluiting voor dynamische advertentiedoelen is ingesteld, ziet die klant uw advertentie niet.

Hier volgt informatie over hoe u uw uitsluitingen voor dynamische advertentiedoelen controleert en ongewenste uitsluitingen verwijdert:

1. Klik op het tabblad Automatische targeting vanaf de pagina 'Alle campagnes'.
  2. Klik op Weergeven en kies Dynamische advertentiedoelen in het dropdownmenu.
  3. Scrol omlaag en klik onderaan de pagina op Uitsluitingen.
  4. Bekijk de lijst met uitsluitingen voor dynamische advertentiedoelen. Controleer of er uitsluitingen zijn waardoor pagina's op uw website worden geblokkeerd die u niet wilt blokkeren.
  5. Selecteer het vakje naast de uitsluiting voor dynamische advertentiedoelen waardoor die pagina's worden geblokkeerd en klik op Verwijderen.

Tip

U kunt de kolom Websitedekking raadplegen om te zien welk percentage pagina's bij een uitsluiting voor dynamische advertentiedoelen hoort. Van het totaalaantal pagina's in uw websitedomein dat Google heeft geïndexeerd, ziet u hier welk percentage van de bestemmingspagina's bij dezelfde categorie hoort, bepaalde woorden in de paginatitel heeft, hetzelfde URL-fragment gebruikt of veelvoorkomende termen uit de content van de website zelf bevat. Als u deze kolom wilt toevoegen zodat die wordt weergegeven, klikt u op het tabblad Automatische targeting op het dropdownmenu Kolommen, selecteert u Kolommen aanpassen en voegt u Websitedekking toe. Het kan maximaal 72 uur duren voordat de websitedekking van elke automatische targeting wordt weergegeven als u een nieuwe campagne met dynamische zoekadvertenties start. Als u bij de dekking '--' ziet staan in plaats van een getal, betekent dit dat er geen pagina's zijn getarget, zodat dit dynamisch advertentiedoel geen verkeer ontvangt.

Andere mogelijke redenen waarom uw dynamische zoekadvertenties niet worden weergegeven zoals verwacht
  • Uw dynamische zoekadvertenties kunnen worden weergegeven in plaats van uw zoekwoordgebaseerde campagnes als de zoekwoorden in uw zoekwoordgebaseerde campagnes actief, onderbroken of verwijderd zijn.
  • Uw dynamische zoekadvertenties worden niet weergegeven wanneer de zoekterm van een klant exact overeenkomt met een van de geschikte exacte zoekwoorden in hetzelfde account.