Problemen met weinig verkeer voor uw dynamische zoekadvertenties oplossen

Als uw dynamische zoekadvertenties geen verkeer ontvangen, kan dit komen doordat er essentiële informatie ontbreekt in uw instellingen. In een advertentiegroep moet u tekst voor uw dynamische zoekadvertentie opstellen en dynamische advertentiedoelen selecteren om uw advertentie weer te geven.

In dit artikel vindt u enkele van de meest voorkomende redenen waarom dynamische zoekadvertenties geen verkeer ontvangen nadat ze zijn ingesteld.

Controleer of u uw websitedomein en -taal correct heeft opgegeven

Voor dynamische zoekadvertenties moet u in de campagne een websitedomein (bijvoorbeeld example.com) en een taal instellen die overeenkomen met het domein en de taal van de pagina's waarop u uw advertenties wilt targeten. Als u een dynamische advertentiegroep wilt maken in een campagne in het zoeknetwerk, moet u in de campagne-instellingen uw websitegegevens, websitedomein en taal opgeven.

U kunt uw domein- en taalinstellingen als volgt controleren:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  2. Gebruik een tabelfilter om uw campagne te zoeken en klik vervolgens op de campagnenaam.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen om uw campagne-instellingen te bekijken.
  4. Klik op Aanvullende instellingen en klik vervolgens op Dynamische zoekadvertenties. Nu worden het websitedomein en de taal weergegeven als u die eerder heeft opgegeven. Zorg ervoor dat de taal in uw instellingen overeenkomt met de taal van uw website.
  5. Als het domein of de taal ontbreekt, voert u het domein in of selecteert u een taal in het dropdownmenu. Controleer of de domeinnaam juist is gespeld.
  6. Klik op Opslaan.

De volgende domeinen mogen niet worden gebruikt voor dynamische zoekadvertenties:

• Domeinen die omleiden naar een ander domein.
  • Sites van bepaalde gevoelige branches, zoals geneesmiddelen, kansspelen en sites voor volwassenen, mogen geen dynamische zoekadvertenties weergeven.
  • Domeinen met onvoldoende content om te kunnen worden getarget:
Als uw URL alleen werkt wanneer deze begint met 'www', geeft u de URL op in de campagne-instellingen, beginnend met 'www'. Als uw domein niet werkt wanneer dit met 'www' begint, voert u het domein in de campagne-instellingen in zonder 'www'.
Controleer uw dynamische advertentiedoelen

Dynamische zoekadvertenties gebruiken dynamische advertentiedoelen om te bepalen welke secties of pagina's van uw website moeten worden gebruikt om uw advertenties te tonen aan klanten. Wanneer u een dynamische advertentiegroep maakt, raden we u aan eerst 'bestemmingspagina's uit uw standaard advertentiegroepen' te implementeren. Meer informatie over hoe u doelen voor dynamische zoekadvertenties maakt

Als u uw eigen dynamische advertentiedoelen wilt instellen, moet u deze opmaken op een manier die ons systeem begrijpt. Als uw dynamische advertentiedoel niet wordt weergegeven, ziet u mogelijk een status die aangeeft waarom het doel niet kan worden weergegeven. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over de betekenis van statussen voor dynamische advertentiedoelen.

Controleer uw uitsluitingszoekwoorden en uitgesloten dynamische advertentiedoelen

Uitsluitingszoekwoorden

Uitsluitingszoekwoorden in uw dynamische advertentiegroepen zorgen ervoor dat uw advertenties niet worden weergegeven wanneer een klant die woorden gebruikt als een zoekterm. U kunt uw uitsluitingszoekwoorden vergelijken met pagina's op uw website die u wilt opnemen voor uw dynamische zoekadvertenties. Als er overeenkomsten zijn, kunt u het uitsluitingszoekwoord beter verwijderen. Als u bijvoorbeeld niet wilt dat dynamische zoekadvertenties worden weergegeven voor een merkterm die u al target met zoekwoorden, moet u deze merkterm toevoegen als een exact uitsluitingszoekwoord.

Dynamische zoekadvertenties kunnen echter mogelijkheden vinden om advertenties weer te geven in zoekopdrachten met uw merkterm die u nog niet met zoekwoorden target. Zorg ervoor dat u deze weergavemogelijkheden niet kwijtraakt door uw merkterm niet toe te voegen als uitsluitingszoekwoord voor breed zoeken.

Uitgesloten dynamische advertentiedoelen

Door negatieve dynamische advertentiedoelen kunnen we bepaalde pagina's op uw website niet gebruiken om uw dynamische zoekadvertenties te targeten. Als een klant een zoekterm gebruikt die overeenkomt met een pagina van uw website die in een uitgesloten doel is opgenomen, ziet die klant uw advertentie niet.

Ga als volgt te werk om uw uitgesloten doelen te controleren en de doelen die u niet wilt gebruiken, te verwijderen:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Dynamische advertentiedoelen.
  2. Klik op Uitgesloten dynamische advertentiedoelen.
  3. Bekijk de lijst met uitgesloten doelen. Controleer of er uitsluitingen zijn waardoor pagina's op uw website worden geblokkeerd die u niet wilt blokkeren.
  4. Vink het selectievakje aan naast het uitgesloten doel waar deze pagina's door worden geblokkeerd en klik op Verwijderen.

Het bereik van uw doelen controleren met de kolom 'Websitedekking'

In de kolom 'Websitedekking' kunt u zien welk percentage van de pagina's bij een dynamisch advertentiedoel hoort. Van het totaalaantal pagina's in uw websitedomein dat Google heeft geïndexeerd, ziet u hier welk percentage van de bestemmingspagina's bij dezelfde categorie hoort, bepaalde woorden in de paginatitel heeft, hetzelfde URL-fragment gebruikt of veelvoorkomende termen uit de content van de website zelf bevat. Als u de kolom 'Websitedekking' niet kunt zien, voegt u die kolom toe aan de tabel.
Het kan maximaal 72 uur duren voordat de websitedekking van elk dynamisch advertentiedoel wordt weergegeven als u een nieuwe advertentiegroep met dynamische zoekadvertenties start. Als u bij de dekking '--' ziet staan in plaats van een getal, betekent dit dat er geen pagina's zijn getarget, zodat dit dynamisch advertentiedoel geen verkeer ontvangt. In deze kolom wordt alleen het percentage webpagina's weergegeven dat geschikt is voor weergave, dus pagina's die zijn uitgesloten door een uitgesloten dynamisch advertentiedoel worden niet weergegeven in de waarde die u ziet. Sommige sites kunnen een websitedekking van 0,0% weergeven maar nog steeds verkeer hebben omdat de site erg groot is.
U moet de kolom 'Websitedekking' gebruiken om ervoor te zorgen dat uw doel correct is ingesteld en een subset van uw webpagina's target. U kunt deze kolom ook gebruiken in de weergave 'Uitgesloten dynamische advertentiedoelen' om ervoor te zorgen dat uw uitgesloten doelen geen groter bereik hebben dan de bedoeling is. U kunt bijvoorbeeld een doel toevoegen voor PAGE_CONTENT die de tekst 'niet op voorraad' bevat en hiermee voorkomen dat pagina's die niet op voorraad zijn, worden weergegeven. Maar als 'niet op voorraad' in de webpaginateksten van uw hele website staat, kunt u per ongeluk voorkomen dat websitepagina's worden weergeven die u juist wilde targeten.
Andere mogelijke redenen waarom uw dynamische zoekadvertenties niet worden weergegeven zoals verwacht
  • Uw dynamische zoekadvertenties kunnen in plaats van uw op zoekwoorden gebaseerde advertentiegroepen worden weergegeven wanneer de zoekwoorden in deze op zoekwoorden gebaseerde advertentiegroepen actief, onderbroken of verwijderd zijn.
  • De doelen van uw dynamische zoekadvertenties kunnen elkaar overlappen. Als dit het geval is, kan het meest getargete dynamische advertentiedoel worden weergegeven of het verkeer kan zich verdelen over de doelen zodat u niet zoveel verkeer ontvangt als u verwacht.