Problemen met weinig verkeer voor dynamische zoekadvertenties van Google oplossen

Bestaande campagnes met dynamische zoekadvertenties komen misschien in aanmerking voor een upgrade naar Performance Max. Hiermee krijgt u extra voorraad en indelingen om nieuwe klanten te bereiken. Adverteerders die campagnes met dynamische zoekadvertenties upgraden naar Performance Max, krijgen gemiddeld ruim 15% meer conversies of conversiewaarde tegen vergelijkbare kosten per actie (CPA) of een vergelijkbaar rendement op advertentie-uitgaven (ROAS). Meer informatie over hoe u dynamische zoekadvertenties upgradet naar Performance Max (bèta)

Als uw dynamische zoekadvertenties geen verkeer ontvangen, kan dit komen doordat er in uw instellingen essentiële informatie ontbreekt. In een advertentiegroep moet u tekst voor uw dynamische zoekadvertentie opstellen en dynamische advertentiedoelen selecteren om uw advertentie te laten lopen.

In dit artikel vindt u enkele van de meest voorkomende redenen waarom dynamische zoekadvertenties geen verkeer ontvangen nadat ze zijn ingesteld, en hoe u deze kunt oplossen.

5 veelvoorkomende redenen waarom uw dynamische zoekadvertenties niet worden weergegeven

1. Het domein en de taal van uw website zijn onjuist opgegeven

Voor dynamische zoekadvertenties moet u in de campagne een websitedomein (bijvoorbeeld example.com) en een taal instellen die overeenkomen met het domein en de taal van de pagina's waarop u uw advertenties wilt targeten. Als u een dynamische advertentiegroep wilt maken in een campagne in het zoeknetwerk, moet u in de campagne-instellingen uw websitegegevens, websitedomein en taal opgeven.

De volgende domeinen kunnen niet worden gebruikt voor dynamische zoekadvertenties:

• Domeinen die omleiden naar een ander domein.
  • Sites in bepaalde gevoelige branches, zoals geneesmiddelen, kansspelen en sites voor volwassenen, mogen niet worden gebruikt voor dynamische zoekadvertenties.
  • Domeinen met onvoldoende content om te targeten:
    • Sites met hoofdzakelijk Flash-content of afbeeldingen
    • Sites waarvan de meeste content pas te zien is nadat de gebruiker is ingelogd
    • Sites waarvan niet veel pagina's zijn geïndexeerd door Google (check de Google-indexeringsstatus van uw site)

Volgende stappen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Check de domein- en taalinstellingen:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Gebruik een tabelfilter om de campagne te zoeken en klik vervolgens op de campagnenaam.
  5. Klik op het icoon Instellingen rechts van de campagnenaam om de campagne-instellingen te bekijken.
  6. Klik op Aanvullende instellingen en klik vervolgens op Dynamische zoekadvertenties. Nu bekijkt u het websitedomein en de taal als u die eerder heeft opgegeven. Zorg ervoor dat de taal in de instellingen overeenkomt met de taal van uw website.
  7. Als het domein of de taal ontbreekt, voert u het domein in of selecteert u een taal in het dropdownmenu. Check of de domeinnaam juist is gespeld.
  8. Klik op Opslaan.

Naar uw Google Ads-account

Als de URL alleen werkt wanneer deze begint met www, geeft u de URL in de campagne-instellingen op met www aan het begin. Als de URL niet werkt wanneer deze met www begint, geeft u de URL in de campagne-instellingen op zonder www.

2. De dynamische advertentiedoelen zijn onjuist ingesteld

Dynamische zoekadvertenties gebruiken dynamische advertentiedoelen om te bepalen welke secties of pagina's van uw website moeten worden gebruikt om uw advertenties te tonen aan klanten. Meer informatie over doelen voor dynamische zoekadvertenties

Volgende stappen:

3. De opgegeven uitsluitingszoekwoorden en uitgesloten dynamische advertentiedoelen voorkomen dat uw advertenties worden weergegeven

Uitsluitingszoekwoord

Uitsluitingszoekwoorden in uw dynamische advertentiegroepen zorgen ervoor dat uw advertenties niet worden weergegeven wanneer een klant die woorden als een zoekterm gebruikt.

Volgende stappen:

• Vergelijk de opgegeven uitsluitingszoekwoorden met de pagina's van uw website die u voor uw dynamische zoekadvertenties wilt gebruiken. Als er overeenkomsten zijn, kunt u het uitsluitingszoekwoord beter verwijderen.
    • Voorbeeld: Als u niet wilt dat dynamische zoekadvertenties worden getoond voor een merkterm die u al target met zoekwoorden, moet u deze merkterm toevoegen als exact uitsluitingszoekwoord.
  • Mogelijk kunnen er dynamische zoekadvertenties worden getoond voor zoekopdrachten met uw merkterm die u nog niet met zoekwoorden target. Als u dergelijke kansen wilt benutten, moet u uw merkterm niet toevoegen als breed uitsluitingszoekwoord.

Uitgesloten dynamische advertentiedoelen

Als u uitgesloten dynamische advertentiedoelen opgeeft, kunnen we bepaalde pagina's van uw website niet gebruiken om uw dynamische zoekadvertenties te targeten. Als een klant een zoekterm gebruikt die overeenkomt met een pagina van uw website die in een uitgesloten doel is opgenomen, ziet die klant uw advertentie niet.

Volgende stappen

Controleer de uitgesloten doelen en verwijder de doelen die u niet wilt gebruiken. Dit doet u zo:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Dynamische advertentiedoelen.
  2. Klik op Uitgesloten dynamische advertentiedoelen.
  3. Bekijk de lijst met uitgesloten doelen. Check of er uitsluitingen zijn waardoor pagina's op uw website worden geblokkeerd die u niet wilt blokkeren.
  4. Vink het selectievakje aan naast het uitgesloten doel waar deze pagina's door worden geblokkeerd en klik op Verwijderen.

Naar uw Google Ads-account

4. Uw doelen hebben geen dekking in de kolom Websitedekking

De kolom Websitedekking geeft aan welk percentage van de pagina's bij een dynamisch advertentiedoel hoort. Van het totale aantal pagina's in uw websitedomein dat Google heeft geïndexeerd, ziet u hier welk percentage van de landingspagina's bij dezelfde categorie hoort, bepaalde woorden in de paginatitel heeft, hetzelfde URL-fragment gebruikt of veelvoorkomende termen uit de content van de website zelf bevat. Als u de kolom Websitedekking niet ziet, voegt u deze toe aan de tabel.

Volgende stappen

Bekijk de kolom Websitedekking om na te gaan of het doel correct is ingesteld en een subset van uw webpagina's target.

• Als u een nieuwe advertentiegroep met dynamische zoekadvertenties maakt, kan het maximaal 72 uur duren voordat de websitedekking van elk dynamisch advertentiedoel wordt getoond.
  • Als bij de dekking van een site '--' staat in plaats van een getal, betekent dit dat er geen pagina's zijn getarget, zodat dit dynamische advertentiedoel geen verkeer ontvangt. In deze kolom ziet u alleen het percentage webpagina's dat geschikt is voor weergave. Er wordt geen rekening gehouden met pagina's die zijn uitgesloten door een uitgesloten dynamisch advertentiedoel.
  • Bij erg grote sites kan een websitedekking van 0,0% zijn vermeld terwijl ze toch verkeer ontvangen.
  • U kunt deze kolom ook in de weergave 'Uitgesloten dynamische advertentiedoelen' gebruiken om ervoor te zorgen dat uw uitgesloten doelen geen groter bereik hebben dan de bedoeling is.
Voorbeeld: Stel dat u een doel toevoegt voor paginacontent die de tekst 'niet op voorraad' bevat om te voorkomen dat er pagina's met niet-voorradige artikelen worden getoond. Maar als 'niet op voorraad' in veel teksten op uw website staat, kunt u per ongeluk verhinderen dat er websitepagina's worden getoond die u juist wel wilt targeten.

Opmerkingen

• Uw dynamische zoekadvertenties kunnen in plaats van uw op zoekwoorden gebaseerde advertentiegroepen worden gebruikt wanneer de zoekwoorden in deze advertentiegroepen actief, onderbroken of verwijderd zijn.
  • De doelen van uw dynamische zoekadvertenties kunnen elkaar overlappen. Als dit het geval is, kan het meest getargete dynamische advertentiedoel worden gebruikt of het verkeer kan zich verdelen over de doelen, zodat u niet zoveel verkeer ontvangt als u had verwacht.

5. Wegens veelvoorkomende redenen voor vertraging worden via uw campagne worden geen dynamische zoekadvertenties getoond

Er kunnen vertragingen optreden als u uw website heeft geüpdatet, een nieuwe campagne heeft gemaakt of een bestaande campagne heeft bewerkt. Dit zijn enkele veelgestelde vragen over de verwachte verwerkingstijden:

1. Hoe snel worden de wijzigingen die ik op mijn website aanbreng, doorgevoerd in het systeem voor dynamische zoekadvertenties?

Websitewijzigingen worden doorgevoerd zodra de webindex wordt geüpdatet, meestal binnen 7 tot 10 dagen. Als u een paginafeed gebruikt met een ander crawlmechanisme (de AdsBot in plaats van de Google-bots voor organisch verkeer), worden uw pagina's vaker gecrawld. Nieuwe pagina's die u aan de paginafeed toevoegt, worden binnen 1 dag gecrawld. Dit wordt maximaal elke 14 dagen herhaald. Pagina's die voortdurend klikken krijgen, worden vaker gecrawld: meestal om de 2 of 3 dagen. Bij een grote feed kan het tot 10 dagen duren voordat de hele feed is gecrawld.

Opmerking: Er geldt een limiet van 100 paginafeeds per account.

2. Komen websites die vaak worden geüpdatet in aanmerking voor dynamische zoekadvertenties?

Vanwege de crawlfrequentie voor dynamische zoekadvertenties presteert dit advertentietype mogelijk minder goed op websites met voortdurende contentupdates (zoals websites met dagelijks wisselende aanbiedingen).

3. Hoelang duurt het voor er via nieuwe campagnes advertenties worden weergegeven in het systeem voor dynamische zoekadvertenties?

Het kan 24 tot 48 uur duren voordat we advertenties laten zien via een nieuwe campagne met een websitedomein dat niet in een andere actieve campagne met dynamische zoekadvertenties wordt gebruikt. Als de nieuwe campagne gebruikmaakt van een websitedomein dat al in een andere actieve campagne met dynamische zoekadvertenties wordt gebruikt, kunnen er in de nieuwe campagne meestal binnen 8 uur advertenties worden getoond. Toch kan het in bepaalde gevallen tot 48 uur duren.

4. Hoe snel worden de wijzigingen die ik in mijn campagnes aanbreng, doorgevoerd in het systeem voor dynamische zoekadvertenties?

De volgende wijzigingen worden meteen doorgevoerd:

• Bodwijzigingen
  • Een campagne, advertentiegroep of categorie-URL onderbreken
  • Nieuw advertentiemateriaal voor een bestaande advertentiegroep
  • Het exemplaar of de tracking van bestaand advertentiemateriaal wijzigen

Het doorvoeren van alle overige wijzigingen, zoals nieuwe URL's toevoegen, URL's tussen advertentiegroepen verplaatsen of nieuwe advertentiegroepen instellen, kan tot 24 uur duren.

Als u wilt nagaan of uw dynamische advertentiedoelen of uitsluitingen voor dynamische advertentiedoelen geldig zijn, doet u het volgende:

• Bekijk de wijzigingsgeschiedenis om vast te stellen wanneer de uitsluitingen voor advertentiedoelen zijn toegevoegd.
  • Bekijk het rapport Zoektermen op het tabblad Automatische targeting om de weergavedatum vast te stellen.
Opmerking: U kunt de geldigheid het beste controleren binnen 24 uur nadat de uitsluitingen voor advertentiedoelen zijn toegevoegd, omdat het rapport Zoektermen niet elk uur wordt geüpdatet.