Dynaamisten hakumainosten alhaiseen liikennemäärään liittyvien ongelmien korjaaminen

Jos Dynaamiset hakumainoksesi eivät saa liikennettä, asetuksistasi saattaa puuttua tärkeitä tietoja. Luo Dynaamisen hakumainoksen teksti mainosryhmässä ja valitse mainoksen näyttämistä varten dynaamiset mainoskohteet.

Tässä artikkelissa käsitellään yleisimpiä ongelmia, joiden vuoksi Dynaamiset hakumainokset eivät saa liikennettä alkuasetusten määrittämisen jälkeen.

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Verkkosivustolle määritetyn verkkotunnuksen ja kieliasetuksen tarkistaminen

Dynaamisissa hakumainoskampanjoissa on käytettävä niitä sivuja vastaavaa verkkosivuston verkkotunnusta (example.com) ja kieltä, joille haluat kohdistaa mainoksesi. Kun luot ensimmäisen kampanjan tai muutat asetuksia myöhemmin, sinun on annettava verkkosivuston tiedot ja verkkosivuston kieli, jotta kampanja voidaan määrittää oikein. Voit tarkistaa verkkotunnuksen asetukset seuraavasti:

1. Siirry kampanjaasi ja klikkaa Asetukset-välilehteä.
  2. Vieritä alaspäin sivun alareunassa olevaan Dynaamiset hakumainokset ‑kohtaan. Jos Dynaamiset hakumainokset ‑kohtaa ei näy, varmista, että kampanjatyypiksi on valittu joko Kaikki ominaisuudet tai Dynaamiset hakumainokset.

Verkkosivuston verkkotunnus ja kieli näkyvät tässä kohdassa, jos olet antanut ne jo aiemmin. Jos verkkotunnus tai kieli puuttuu, lisää se klikkaamalla Muokkaa. Varmista, että olet kirjoittanut verkkotunnuksen nimen oikein.

Dynaamisissa hakumainoskampanjoissa ei voi käyttää seuraavia verkkotunnuksia:

• uudelleenohjatut verkkotunnukset
  • verkkotunnukset, joissa ei ole riittävästi sisältöä kohdistamiseen:
Mainosmuodon vahvistaminen

Dynaamiset hakumainokset poikkeavat tekstimainoksista, joten kannattaa varmistaa, että valitset Dynaaminen hakumainos ‑muodon Tekstimainos-muodon sijaan.

Näin voit tarkistaa, että olet valinnut oikean mainosmuodon:

1. Klikkaa Mainokset-välilehteä Dynaamisessa hakumainoskampanjassa.
  2. Etsi tunniste {Dynaamisesti luotu otsikko} mainoksen otsikosta.
  3. Jos {Dynaamisesti luotu otsikko} ‑tunnistetta ei näy mainoksen otsikossa, luo uusi mainos klikkaamalla +Mainos ja valitsemalla avattavasta valikosta Dynaaminen hakumainos. New ad drop-down menu
  4. Kirjoita tekstiä kuvausriveille. Jos käytät kolmannen osapuolen seurantaohjelmistoa, lisää seurantamalliisi asianmukainen seuranta-URL-osoite.
  5. Klikkaa Tallenna mainos.
Dynaamisten mainoskohteiden tarkistaminen

Dynaamisissa hakumainoskampanjoissa käytetään dynaamisia mainoskohteita sen määrittämiseen, mitä verkkosivustosi osia tai sivuja käytetään mainosten näyttämiseen asiakkaille. Kun luot Dynaamisen hakumainoskampanjan, suosittelemme aloittamaan käyttämällä kaikkia suositeltuja luokkakohteita. Lisätietoja suositeltujen kohteiden lisäämisestä on tässä artikkelissa.

Jos haluat määrittää omia dynaamisia mainoskohteita, ne on muotoiltava tavalla, jonka järjestelmämme ymmärtää. Jos luot omia dynaamisia mainoskohteita, varmista, ettei niitä ole määritetty liian tarkasti. Jos luot esimerkiksi yhdelle sivustosi verkkosivulle dynaamisen mainoskohteen, kuten "URL sisältää yritys/edut.html", järjestelmämme voi näyttää mainostasi vain tällä yhdellä sivulla.

Negatiivisten avainsanojen ja dynaamisten mainoskohteiden poissulkemisten tarkistaminen

Negatiiviset avainsanat

Dynaamisten hakumainosten mainosryhmissä olevat negatiiviset avainsanat estävät mainosten näyttämisen, kun asiakas käyttää näitä sanoja hakulausekkeena. Vertaa Avainsanat-välilehdellä olevia negatiivisia avainsanoja ja verkkosivustosi sivuja, joita haluat käyttää Dynaamisissa hakumainoksissasi. Jos avainsanojen ja sivujen välillä on vastaavuuksia, harkitse negatiivisen avainsanan poistamista.

Dynaamisten mainoskohteiden poissulkemiset

Dynaamisten mainoskohteiden poissulkemiset estävät meitä käyttämästä verkkosivustosi tiettyjä sivuja Dynaamisten hakumainostesi kohdistamiseen. Jos asiakas käyttää hakulauseketta, jolla löytyy osuma verkkosivustosi dynaamisten mainoskohteiden poissuljetulta sivulta, asiakas ei näe mainostasi.

Voit tarkistaa dynaamisten mainoskohteiden poissulkemiset ja poistaa niitä halutessasi seuraavasti:

1. Klikkaa Kaikki kampanjat ‑sivun Automaattiset kohteet ‑välilehteä.
  2. Valitse Näytä ja valitse sitten avattavasta valikosta Dynaamiset mainoskohteet. Dynamic ad targets
  3. Siirry sivun alareunaan ja valitse Poikkeukset.
  4. Tarkista dynaamisten mainoskohteidesi poissulkemiset. Tarkista, estävätkö jotkin niistä sellaisia verkkosivustosi sivuja, joita et halua estää.
  5. Valitse sivut estävän dynaamisten mainoskohteiden poissulkemisen vieressä oleva ruutu ja klikkaa Poista.

Vinkki

Voit tarkistaa Verkkosivuston kattavuus ‑sarakkeesta, kuinka monta prosenttia sivuista sisältyy dynaamisen mainoskohteen poikkeukseen. Näin voit selvittää, kuinka suuri osuus kaikista Googlen indeksoimista verkkosivustosi verkkotunnuksen laskeutumissivuista kuuluu samaan luokkaan, sisältää tiettyjä sanoja sivun otsikossa, käyttää samaa URL-koodinpätkää tai sisältää samoja ilmaisuja verkkosivuston sisällössä. Jos haluat lisätä tämän sarakkeen näkyväksi sarakkeeksi, klikkaa Automaattiset kohteet -välilehden avattavaa Sarakkeet-valikkoa, valitse Muokkaa sarakkeita ja lisää Verkkosivuston kattavuus. Huomaa, että verkkosivuston kattavuuden käyttöönotto kussakin automaattisessa kohteessa voi kestää jopa 72 tuntia aloitettaessa uutta Dynaamista hakumainoskampanjaa. Huomioi myös, että jos näet kattavuuden kohdalla numeron sijasta kaksi viivaa (--), kohdistukseen ei ole valittu yhtään sivua eikä kyseinen dynaaminen mainoskohde saa näin ollen lainkaan liikennettä.

Muita syitä siihen, etteivät Dynaamiset hakumainokset näy odotetulla tavalla:
  • Dynaamisia hakumainoksia voidaan näyttää avainsanaperusteisten kampanjoiden sijasta silloin, kun avainsanaperusteisten kampanjoiden avainsanat ovat aktiivisia, keskeytettyjä tai poistettuja.
  • Dynaamisia hakumainoksia ei näytetä silloin, kun asiakkaan hakutermi vastaa tarkalleen jotakin saman tilin kelvollisista tarkan haun avainsanoistasi.