Løs trafikrelaterede problemer med dine dynamiske søgeannoncer

Hvis dine dynamiske søgeannoncer ikke modtager trafik, kan det skyldes, at der mangler vigtige oplysninger i dine indstillinger. Din dynamiske søgeannonce bliver kun kørt, hvis du opretter teksten til annoncen, når du er inde i en annoncegruppe, og vælger dynamiske annoncemål.

I denne artikel kan du læse om nogle af de mest almindelige årsager til, at dynamiske søgeannoncer ikke modtager trafik efter konfigurationen.

Tjek, at du har angivet websitedomæne og sprog korrekt

Kampagner med dynamiske søgeannoncer forudsætter, at websitedomænet (f.eks. eksempel.dk) og sproget stemmer overens med de sider, som dine annoncer skal målrettes mod i selve kampagnen. Hvis du vil oprette en dynamisk annoncegruppe i en søgekampagne, skal du angive oplysninger om dit website og websitedomæne og dit sprog i dine kampagneindstillinger.

Sådan tjekker du dine domæneindstillinger:

1. Klik på Kampagner i sidemenuen til venstre.
  2. Brug et tabelfilter for at finde din kampagne, og klik derefter på dens navn.
  3. Klik på Indstillinger i sidemenuen til venstre for at se dine kampagneindstillinger.
  4. Klik på Yderligere indstillinger, og klik derefter på Dynamiske søgeannoncer. Her kan du se det aktuelle websitedomæne og sprog, hvis du tidligere har angivet disse oplysninger. Sørg for, at sproget i dine indstillinger matcher sproget på dit website.
  5. Angiv domænet, og/eller vælg et sprog på rullemenuen, hvis disse oplysninger mangler. Dobbelttjek, at dit domænenavn er stavet korrekt.
  6. Klik på Gem.

Følgende domæner kan ikke bruges til dynamiske søgeannoncer:

• Domæner, der omdirigeres til et andet domæne.
  • Websites fra nogle følsomme kategorier (f.eks. lægemidler, hasardspil og voksenindhold vises muligvis ikke sammen med dynamiske søgeannoncer.
  • Domæner, der ikke har tilstrækkeligt indhold, der kan målrettes mod:
    • Websites, hvor størstedelen af indholdet er Flash-indhold eller billeder
    • Websites, hvor brugerne er nødt til at logge ind for at få adgang til størstedelen af websitets indhold
    • Websites, der ikke har ret mange sider, der er indekseret af Google (tjek dit websites indeksstatus på Google)
Hvis din webadresse kun virker, når den starter med "www", skal du indtaste den webadresse, der starter med "www" i kampagneindstillingerne. Hvis dit domæne ikke fungerer, hvis det starter med "www", skal du indtaste domænet i kampagneindstillinger uden "www".
Gennemgå dine dynamiske annoncemål

Med dynamiske søgeannoncer bruges der dynamiske annoncemål til at fastslå, hvilke sektioner eller sider på dit website der skal bruges, når dine annoncer skal vises for potentielle kunder. Når du opretter en dynamisk annoncegruppe, foreslår vi, at du begynder at implementere "Landingssider fra dine standardannoncegrupper". Få flere oplysninger om at oprette mål for dynamiske søgeannoncer

Hvis du vil angive dine egne dynamiske annoncemål, skal de udformes i et format, som vores system kan forstå. Hvis dit dynamiske annoncemål ikke vises, kan du muligvis se en status, der angiver, hvorfor målet ikke er kvalificeret til at blive vist. Få flere oplysninger om betydningen af statusser for dynamiske annoncemål i denne artikel.

Tjek dine negative søgeord og negative dynamiske annoncemål

Negative søgeord

Negative søgeord i dine dynamiske annoncegrupper blokerer visning af dine annoncer, når en potentiel kunde bruger de pågældende ord som et søgeudtryk. Du kan sammenholde dine negative søgeord med de sider på dit website, som dine dynamiske søgeannoncer skal målrettes mod. Hvis der er match, bør du overveje at fjerne det eller de pågældende negative søgeord. Hvis du f.eks. ikke ønsker at vise dynamiske søgeannoncer på et brandsøgeord, som du allerede målretter mod med søgeord, skal du tilføje dette brandsøgeord som et negativt eksakt søgeord.

Dynamiske søgeannoncer kører dog muligvis annoncer på søgninger, som du ikke allerede målretter mod med søgeord, og som indeholder dit brandsøgeord. Hvis du vil bibeholde muligheden for at køre disse annoncer, skal du undlade at tilføje dit brandsøgeord som et negativt bredt matchende søgeord.

Negative dynamiske annoncemål

Negative dynamiske annoncemål forhindrer os i at målrette dine dynamiske søgeannoncer mod bestemte sider på dit website. Hvis en potentiel kunde benytter et søgeudtryk, som kan matches med en side på dit website, der er en del af et negativt mål, vises din annonce ikke for vedkommede.

Sådan tjekker du dine negative mål og fjerner eventuelle uønskede negative mål:

1. Klik på Dynamiske annoncemål i sidemenuen til venstre.
  2. Klik på Negative dynamiske annoncemål.
  3. Gennemgå din liste over negative mål. Tjek, om nogen af dem blokerer for sider på dit website, som ikke skal blokeres.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for det negative mål, der blokerer for disse sider, og klik på Fjern.

Tjek dine måls rækkevidde via kolonnen "Websitedækning"

I kolonnen "Websitedækning" kan du se procentdelen af sider, der tilhører et dynamisk annoncemål. Der kan du se procentdelen af landingssider – ud af det samlede antal sider på dit websites domæne, som Google har indekseret – der tilhører samme kategori, indeholder bestemte ord i sidetitlen, benytter samme webadressekodestykke eller har fælles sætninger i selve websidens indhold. Hvis du ikke kan se kolonnen "Websitedækning", skal du føje den til tabellen.
Bemærk, at det kan tage op til 72 timer at afdække websitedækningen for hvert dynamisk annoncemål, hvis du starter en ny dynamisk annoncegruppe. Hvis dækningen vises som "--" i stedet for et tal, betyder det, at der slet ikke målrettes mod nogen sider, og det aktuelle dynamiske annoncemål opnår derfor ingen trafik. Denne kolonne viser kun den procentdel af websider, der er kvalificerede til at køre. Sider, der er ekskluderet af et negativt dynamisk annoncemål, afspejles derfor ikke i den viste værdi. Nogle websites kan vise 0,0 % websidedækning og stadig have trafik, fordi websitet er meget stort.
Brug kolonnen "Websitedækning" for at sikre, at dit mål er angivet korrekt og målrettet mod en undergruppe af dine websider. Du kan også bruge denne kolonne i visningen "Negative dynamiske annoncemål" for at sikre, at dine negative mål ikke har en bredere rækkevidde, end du ønsker. Hvis du eksempelvis tilføjer målet "Page_Content indeholder 'ikke på lager'" for at forhindre, at der vises sider med varer, som ikke er på lager, men "ikke på lager" findes i websideteksten på dit website, forhindrer du muligvis ved en fejl sider på dit website, som du ønskede at målrette mod, i at blive vist.
Andre mulige årsager til, at dine dynamiske søgeannoncer ikke vises som forventet
  • Dine dynamiske søgeannoncer kan vises i stedet for dine søgeordsbaserede annoncegrupper, når søgeordene i din søgeordsbaserede annoncegrupper er aktive, sat på pause eller fjernet.
  • Dine dynamiske søgeannoncers mål kan overlappe hinanden. Hvis dette er tilfældet, vises de mest målrettede dynamiske annoncemål muligvis, eller trafikken fordeles mellem målene, så du ikke oplever så meget trafik som forventet.