Bruk av eksakt samsvar

Med eksakt samsvar kan annonsen din vises når kunder søker etter det eksakte søkeordet ditt eller nære varianter av det eksakte søkeordet ditt. Det finnes fire alternativer for søkeordsamsvar. Med eksakt samsvar, som er én av disse, får du mest kontroll over hvem som får se annonsen din, samt sjansen til å oppnå høyere klikkfrekvens (CTR).

Sånn fungerer eksakt samsvar

Med eksakt samsvar kan annonsene dine vises når meningen med en persons søk samsvarer nøyaktig med søkeordet ditt.

Vi viser annonsen din når noen søker etter søkeordet ditt eller nære varianter av det. Nære varianter kan omfatte følgende:

• Feilstavelser.
  • Entalls- eller flertallsformer.
  • Ordstammevarianter (f.eks. plante og beplante).
  • Forkortelser.
  • Aksenter.
  • Ord som gir samme mening, men som kommer i en annen rekkefølge (f.eks. [sko herrer] og [herre sko]).
  • Funksjonsord som fjernes eller legges til. Funksjonsord omfatter preposisjoner (f.eks. i eller til), konjunksjoner (f.eks. for eller men), artikler (f.eks. en eller den) samt andre ord som ikke har noen innvirkning på hensikten med et søk. Som eksempel kan vi nevne at [sko for herrer] er en nær variant av [herre sko] – i sistnevnte er bare funksjonsordet «for» fjernet.

Når du bruker eksakt samsvar, får du kanskje færre klikk eller visninger, men du får sannsynligvis høyere klikkfrekvens (CTR). Dette skyldes at annonsen din kan vises for folk som bruker søkeord som er veldig nært knyttet til produktet eller tjenesten du tilbyr.

Eksempel

Søkeord med eksakt samsvar Annonser kan bli vist ved søk etter Annonser blir ikke vist ved søk etter
[sko for herrer]

sko herrer
herrer sko
herre sko
sko for en herre

røde sko for herrer
kjøp herre sko

Merk

Vi bruker det eksakte søkeordet ditt ikke nære varianter av det når vi skal fastsette kvalitetspoengene dine og anslaget for førstesidebud.

Sånn kan eksakt samsvar være nyttig

Du kan bruke eksakt samsvar for å begrense hvem som får se annonsen din, til bare de personene som søker med de eksakte søkeordene dine eller nære varianter av de eksakte søkeordene dine. Med dette kan du finne de som mest sannsynlig er interessert i det du tilbyr.

Tilfeller der andre alternativer kan fungere bedre

• Det å utarbeide og vedlikeholde en liste over søkeord med eksakt samsvar og velge minimumsbud for hvert enkelt søkeord er arbeidskrevende, og det kan være vanskelig for travle folk å finne tid til dette.
  • Med eksakt samsvar vil du sannsynligvis ikke motta like mange visninger, klikk eller konverteringer som med andre samsvarsalternativer. Trafikken du får, vil imidlertid sannsynligvis bestå av personer som er mer interessert i produktet ditt eller tjenesten din.

Få hjelp til å utvikle listen din over søkeord

Her er et par ting du kan gjøre for å sikre at du får med deg så mange eksakte samsvar som mulig:

• Kjør en søketermrapport for å se en liste over søketermer folk brukte før de så og klikket på annonsen din.
  • Bruk Søkeordplanleggeren for å finne alle relevante varianter av ord du kanskje ikke selv har kommet på å legge til i listen over søkeord.

Du kan så legge til ordene og uttrykkene som passer med tanke på bedriften din, i listen over søkeord. Disse termene kan du deretter bruke i nye annonser du lager.

Tips

• For at du skal få en effektiv annonsekampanje, anbefaler vi at du bruker en kombinasjon av to eller flere samsvartyper for søkeord. Hvis du for eksempel bruker fleksibelt og eksakt samsvar, når du ut til en større målgruppe samtidig som du kontrollerer nøyaktig hvem som får se annonsen din.
  • Hvis du vil være sikker på at annonsene dine ikke vises når det søkes med en bestemt søketerm, kan du legge termen til i annonsegruppen eller kampanjen din som negativt søkeord.