Tarkan haun käyttäminen

Tarkan haun avulla voit näyttää mainoksesi vain asiakkaille, jotka hakevat tarkasti käyttämääsi avainsanaa tai jotain sen läheistä muunnelmaa. Neljästä käytettävissä olevasta avainsanan hakuvaihtoehdosta tarkka haku mahdollistaa tarkimman hallinnan sen suhteen, kuka näkee mainoksesi. Tarkan haun avulla voit parantaa klikkausprosenttiasi.

Tarkan vastaavuuden toimintaperiaate

Tarkkaa vastaavuutta käytettäessä mainoksia voidaan näyttää, kun käyttäjän tekemä haku vastaa avainsanaa tarkasti.

Näytämme mainoksesi, kun käyttäjä hakee avainsanaasi tai jotain sen läheistä muunnelmaa. Läheisiä muunnelmia ovat esimerkiksi

• kirjoitusvirheitä sisältävät sanat
  • yksikkö- ja monikkomuodot
  • johdosmuunnelmat (esim. laatta ja laatoittaa)
  • lyhenteet
  • aksenttimerkkejä sisältävät sanat
  • eri järjestyksessä olevat sanat, joilla on sama merkitys (esim. [kengät miesten] ja [miesten kengät])
  • funktiosanoja sisältävät ja sisältämättömät lausekkeet. Funktiosanoilla tarkoitetaan prepositioita (esim. ilman ja ennen), konjunktioita (esim. että ja jotta), artikkeleita (esim. englannissa a ja the) ja muita sanoja, jotka eivät yleensä vaikuta haun tavoitteeseen. Esimerkiksi [shoes for men] on avainsanan [the shoe] läheinen muunnelma.

Tarkkaa vastaavuutta käytettäessä impressioiden tai klikkausten määrä voi olla pienempi kuin ilman sitä, mutta klikkausprosenttisi on luultavasti korkeampi. Tämä johtuu siitä, että tarkan haun avulla mainoksesi voidaan näyttää ihmisille, jotka hakevat lähes tarkalleen tuotteeseesi tai palveluusi liittyviä termejä.

Esimerkki

Tarkan haun avainsana Mainokset saattavat näkyä seuraavien hakujen yhteydessä Mainokset eivät näy seuraavien hakujen yhteydessä
[miesten kengät]

kengät miesten
kengät miehille
miehen kengät
kengät mies

punaiset miesten kengät
osta kengät miehelle

Huomioitavaa

Laatupisteet ja ensimmäisen sivun hintatarjousarvio määritetään tarkan avainsanan perusteella eikä läheisten muunnelmien perusteella.

Mitä hyötyä tarkasta vastaavuudesta on?

Tarkan haun avulla voit rajoittaa mainoksesi näkyvyyttä siten, että mainos näytetään vain tarkkoja avainsanojasi tai niiden läheisiä muunnelmia hakeville. Nämä ovat ihmisiä, jotka ovat todennäköisesti kiinnostuneimpia tarjonnastasi.

Milloin muut vaihtoehdot voivat olla hyödyllisempiä?

• Tarkan vastaavuuden avainsanoista koostuvan avainsanaluettelon luominen ja ylläpitäminen sekä korkeimman hintatarjouksen valitseminen kullekin avainsanalle vie paljon aikaa. Tällainen merkittävä ajallinen sitoutuminen avainsanojen hallitsemiseen voi olla haastavaa muiden työkiireiden lisäksi.
  • Tarkalla haulla et todennäköisesti saa yhtä paljon näyttökertoja, klikkauksia tai konversioita kuin muita hakuvaihtoehtoja käyttämällä. Tuotteesi tai palvelusi kuitenkin saattavat kiinnostaa mainokset näkeviä asiakkaita enemmän.

Ohjeita avainsanaluettelon luomista varten

Näin voit varmistaa, että sisällytät mahdollisimman monta tarkkaa vastaavuutta:

• Luo hakutermiraportti, niin näet luettelon avainsanoista, joita ihmiset ovat käyttäneet ennen mainoksesi näkemistä ja klikkaamista.
  • Etsi avainsanojen suunnittelijan avulla kaikki osuvat muunnelmat sanoista, joita et ole vielä lisännyt avainsanaluetteloosi.

Lisää sitten avainsanaluetteloosi kaikki yrityksesi kannalta oleelliset sanat ja ilmaukset ja käytä niitä tämän jälkeen uusissa mainoksissasi.

Vinkkejä

• Suosittelemme valitsemaan vähintään kaksi avainsanojen hakutyyppiä, jotta mainoskampanjasi olisi mahdollisimman tehokas. Käyttämällä esimerkiksi laajaa ja tarkkaa hakua voit tavoittaa laajemman yleisön samalla, kun valitset tarkemmin henkilöt, jotka näkevät mainoksesi.
  • Jos haluat varmistaa, että mainoksiasi ei näytetä tietyn hakutermin yhteydessä, lisää kyseinen termi mainosryhmään tai kampanjaan negatiivisena avainsanana.