Slik bruker du setningssamsvar

Med setningssamsvar kan annonsen din vises når kunder søker etter det nøyaktige søkeordet ditt og nære varianter av det, med flere ord foran eller etter søkeordet. Setningssamsvar er mer målrettet enn standardtypen, fleksibelt samsvar, men mer fleksibelt enn eksakt samsvar.Du får bedre kontroll over hvor nøyaktig søkeordet må samsvare med et søk for at annonsen din skal vises.

Eksempel

Søkeord med setningssamsvar: Annonser kan vises ved søk etter: Annonser blir ikke vist ved søk etter:
«tennissko» røde tennissko i skinn
kjøp tennissko på tilbud
røde tenisko
sko for tennis
tennis joggesko lisser

Slik fungerer setningssamsvar

Med setningssamsvar kan annonsen din vises når noen søker etter det eksakte uttrykket ditt, selv om de tar med ett eller flere ord foran eller bak. Vi viser også annonsen din når noen søker etter en nær variant av søkeordet med setningssamsvar. Nære varianter omfatter stavefeil, entalls- og flertallsformer, akronymer, ordstammevarianter (f.eks. plante og beplante), forkortelser og aksenter. Ordrekkefølgen er viktig med setningssamsvar, fordi annonsen din ikke vises hvis noen angir enda et ord midt i søkeordet ditt.

Setningssamsvar er mer fleksibelt enn eksakt samsvar, men det er mer målrettet enn standardalternativet for fleksibelt samsvar. Med setningssamsvar kan du nå ut til flere kunder samtidig som du viser annonsene dine til kundene det er mest sannsynlig at søker etter produktet ditt eller tjenesten din.

Merknad

Vi bruker det eksakte søkeordet ditt – ikke nære varianter – når vi skal fastsette kvalitetspoengene dine og anslaget for førstesidebud.

Slik kan du dra nytte av setningssamsvar

Du kan angi setningssamsvar for noen av eller alle de søkemålrettede søkeordene dine, så det blir enklere å gjøre følgende:

• Opprett annonser med de samme søkeordene som kundene dine søker med: Du kan se hvilke søkeord kundene dine brukte da de klikket på annonsen din. Deretter kan du legge til disse ordene og uttrykkene i listen din over søkeord. Ved å bruke de nøyaktige uttrykkene i de nye annonsene dine kan du nå ut til kundene som sannsynligvis er mest interessert i produktet eller tjenesten du tilbyr.
  • Øk klikkfrekvensen din (CTR): Setningssamsvar øker sannsynligheten for klikk ettersom annonsen din bare vises når den samsvarer med uttrykket som folk søker etter. Det bidrar også til færre uønskede visninger for søkeord som ikke samsvarer med uttrykket ditt.

Tilfeller der andre samsvartyper kan fungere bedre

• Eksakt samsvar er et bedre alternativ hvis du kjenner kundene dine godt og ønsker at annonsen skal utløses for nøyaktig de ordene de søker med.
  • Fleksibelt samsvar kan være et bedre alternativ hvis du prøver å nå ut til en større målgruppe enn du klarer med setningssamsvar.

Tips

For at du skal få en effektiv annonsekampanje, anbefaler vi at du bruker en kombinasjon av to eller flere samsvartyper for søkeord. Hvis du for eksempel bruker fleksibelt samsvar og setningssamsvar, når du ut til en større målgruppe samtidig som du styrer hvem som får se annonsen din.