Zoeken op woordgroep

Met zoeken op woordgroep kunt u uw advertentie laten weergeven aan klanten die zoeken naar uw exacte zoekwoord of naar sterk gelijkende varianten van uw exacte zoekwoord, met extra woorden vóór of na het zoekwoord. Zoeken op woordgroep is meer doelgericht dan de standaardoptie breed zoeken en flexibeler dan exact zoeken. Met zoeken op woordgroep kunt u nauwkeuriger bepalen of uw advertentie al dan niet wordt weergegeven op basis van de mate van overeenkomst tussen het zoekwoord en de zoekterm van een gebruiker.

Voorbeeld

Zoekwoordgroep: Advertenties kunnen worden weergegeven bij de volgende zoekopdrachten: Advertenties worden niet weergegeven bij de volgende zoekopdrachten:
"tennisschoenen" lederen rode tennisschoenen
tennisschoenen in uitverkoop
rode tenisschoenen
schoenen voor tennis
tennissneakers veters

Hoe werkt zoeken op woordgroep?

Met zoeken op woordgroep kan uw advertentie worden weergegeven aan gebruikers die zoeken naar uw exacte woordgroep, ook wanneer die wordt voorafgegaan of gevolgd door een of meer andere woorden. We geven uw advertentie ook weer aan gebruikers die zoeken naar een sterk gelijkende variant van uw zoekwoordgroep. Sterk gelijkende varianten kunnen spelfouten, enkelvouds- en meervoudsvormen, acroniemen, vervoegingen of verbuigingen van de stam (zoals schilder en schilderen), afkortingen en diakritische tekens zijn. Bij zoeken op woordgroep speelt de woordvolgorde een belangrijke rol. Uw advertentie wordt niet weergegeven als een gebruiker een extra woord opgeeft binnen uw zoekwoord.

Zoeken op woordgroep is flexibeler dan exact zoeken, maar doelgerichter dan de standaardoptie breed zoeken. Met zoeken op woordgroep kunt u meer klanten bereiken, terwijl uw advertenties nog steeds worden weergegeven aan klanten die waarschijnlijk op zoek zijn naar uw product of service.

Opmerking

We gebruiken uw exacte zoekwoord, en niet sterk gelijkende varianten, om uw kwaliteitsscore en geschat bod voor eerste pagina vast te stellen.

Hoe zoeken op woordgroep u kan helpen

U kunt enkele of al uw op het zoeknetwerk getargete zoekwoorden instellen op zoeken op woordgroep, zodat u het volgende kunt doen:

• Advertenties maken met dezelfde zoekwoorden als waar uw klanten naar zoeken: U kunt de zoektermen bekijken die uw klanten gebruikten toen ze op uw advertentie klikten. Voeg de gevonden woorden en woordgroepen toe aan uw zoekwoordenlijst en gebruik exact dezelfde woordgroepen in uw nieuwe advertenties om klanten te bereiken die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in uw product of service.
  • Uw klikfrequentie (CTR) verhogen: Met zoeken op woordgroep vergroot u de kans op klikken omdat uw advertentie alleen wordt weergegeven wanneer de woordgroep overeenkomt met de woordgroep waarop de gebruiker heeft gezocht. Hiermee verlaagt u ook het aantal ongewenste vertoningen voor zoektermen die niet overeenkomen met uw woordgroep.

Wanneer andere zoektypen nuttiger zijn

• Exact zoeken is een betere optie als u uw klanten goed kent en wilt dat uw advertentie wordt weergegeven voor de exacte woorden waarnaar zij zoeken.
  • Breed zoeken is wellicht een betere optie als u een grotere doelgroep wilt bereiken dan mogelijk is met zoeken op woordgroep.

Tip

Voor een effectieve advertentiecampagne raden we u aan een combinatie van twee of meer zoektypen te gebruiken. Als u bijvoorbeeld breed zoeken samen met zoeken op woordgroep gebruikt, bereikt u een bredere doelgroep en houdt u tevens controle over wie uw advertentie te zien krijgen.