Om mobilannonser

Med annonser på mobilenheter kan du nå ut til kundene dine uansett hvor de befinner seg. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan få vist annonsene dine på ulike mobilenheter, for eksempel nettbrett og mobiltelefoner.

Før du begynner

For å lære det grunnleggende om tekstannonser, les om hvordan du oppretter tekstannonser.

Her kan mobilannonser vises

På nettbrett og mobiltelefoner

I apper på nettbrett og mobiltelefoner

• tekstannonser
  • bildeannonser
  • markedsføring av apper
  • bildeannonser for apper
  • videoannonser for apper
  • TrueView-annonser for apper
  • Responsive bannerannonser

Oppringningsannonser vises bare på enheter du kan ringe fra.

Merk

Alle nye kampanjer og tekstannonser kan automatisk vises på de fleste mobilenheter. Hvis du vil unngå at annonsene vises på bestemte typer enheter, kan du angi en negativ budjustering for enheter.

Typer mobilannonser

Krav til bildeannonser for mobil

For å kunne opprette bildeannonser må du ha valgt å vise kampanjen din i Displaynettverket, enten med kampanjetypen «Bare Displaynettverket» eller «Søk med utvalgt Display». Hvis du oppretter annonser via annonseløsninger fra en tredjepart, må du holde deg til de aksepterte bildestørrelsene og overholde kravene:

• mobiltelefon: interstitial-annonser på 320 x 50, 300 x 250, 336 x 280
  • nettbrett: interstitial-annonser på 300 x 250, 728 x 90, 468 x 60, 336 x 280

Gode fremgangsmåter: avmerkingssymbol Gode fremgangsmåter

Les Googles gode fremgangsmåter-veiledningen for å finne ut hvordan du kan øke omsetningen ved hjelp av mobilannonser. Vi går gjennom dette:

• Mobilannonser og -utvidelser i Google Ads
  • Mål verdien av mobilannonser
  • Mobilannonsering uten mobil-optimaliserte nettsteder

Opprett effektive mobilannonser: Googles gode fremgangsmåter

Mobilenheter

Mobilenheter er produkter folk bruker når de er på farten. Det lanseres nye mobilenheter stadig vekk, så vi har dessverre ingen liste over alle. Her følger imidlertid noen vanlige typer:

Mobiltelefoner

Med mobiltelefoner siktes det gjerne til smarttelefoner med en skjerm på under 18 cm. Du bør være oppmerksom på at i Google Ads kan mobiltelefoner bli omtalt som «mobilenheter» eller «mobilenheter med fullverdige nettlesere».

Nettbrett

Nettbrett har mange sammenfallende trekk med datamaskiner og mobiltelefoner. Men nettbrett har – i motsetning til mobiltelefoner – en skjermstørrelse fra 18 cm og oppover. En annen forskjell er at nettbrett har berøringsskjerm. Husk at «mobilenheter» kan sikte til både nettbrett og mobiltelefoner i Google Ads.

Hapå-teknologi

Hapå-teknologi, for eksempel smartklokker, er enheter folk kan komme seg på Internett med når de er på farten, og slike enheter du kan ha på deg, er gjerne mindre enn mobiltelefoner. På nåværende tidspunkt viser ikke Google Ads annonser på enheter uten skjerm.

Vis annonsene utelukkende på datamaskiner

Sånn kan du endre kampanjeinnstillingene slik at annonser bare vises på datamaskiner:

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Gå til Kampanjer-siden, og velg kampanjen du bare ønsker å vise på stasjonære datamaskiner.
  3. Klikk på Innstillinger-fanen.
  4. Under «Enheter» finner du frem til «Mobilenheter med fullverdige nettlesere» i tabellen.
  5. Klikk på blyantikonet i Budjustering-kolonnen, og angi eller rediger en budjustering.
  6. Hvis du ønsker å redusere budene for mobilenheter med 100 %, velger du Reduser med på rullegardinmenyen og skriver inn «100%».
  7. Klikk på Lagre.
  8. Finn så Nettbrett-raden, og gjenta trinn 5–7.
Prøv nå