Mobiilimainokset

Tavoita liikkeellä olevat asiakkaat mobiilimainosten avulla. Tässä artikkelissa käsitellään mainosten näyttämistä erilaisissa mobiililaitteissa, kuten matkapuhelimissa ja tableteissa.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Tutustu ensin uuden Tekstimainosten luomisen perusteisiin.

Mobiilimainosten näkyminen

Matkapuhelimissa ja tableteissa voi näyttää

Matkapuhelinten ja tablettien sovelluksissa voi näyttää

• Tekstimainoksia
  • Kuvamainoksia
  • Sovelluksen kampanjamainoksia
  • kuvamuotoisia Sovelluksen kampanjamainoksia
  • videomuotoisia Sovelluksen kampanjamainoksia
  • TrueView-muotoisia Sovelluksen kampanjamainoksia
  • Responsiivisia Display-mainoksia.

Vain soitto ‑mainoksia näytetään vain laitteissa, joilla voi soittaa.

Huomioitavaa

Kaikki uudet kampanjat toimivat automaattisesti useimmissa mobiililaitteissa. Jos haluat, että mainoksesi eivät näy tietyissä laitteissa, voit asettaa laitteelle negatiivisen hintatarjouksen muokkauksen.

Mobiilimainosten tyypit

Mobiilikuvamainosten vaatimukset

Kuvamainosten luominen edellyttää, että kampanjan mainoksia näytetään Display-verkostossa ja että kampanjatyypiksi on määritetty Vain Display-verkosto tai Hakuverkosto Display-valinnalla. Jos käytät mainosten luomiseen kolmannen osapuolen mainosten näyttöä, varmista, että kuvasi ovat hyväksyttyä kokoa ja vastaavat niille asetettuja seuraavia vaatimuksia:

• Matkapuhelin: 320 x 50-, 300 x 250- tai 336 x 280 ‑kokoinen välimainos
  • Tabletti: 300 x 250-, 728 x 90-, 468 x 60- tai 336 x 280 ‑kokoinen välimainos.

Parhaat käytännöt: Valintamerkkikuvake Parhaat käytännöt

Tutustu Googlen parhaisiin käytäntöihin liiketoiminnan kasvattamisesta mobiilimainosten avulla. Oppaassa käsitellään esimerkiksi seuraavia aiheita:

• Google Adsin mobiilimainosaineistot ja laajennukset
  • Mobiilimainosten arvon mittaaminen
  • Mobiilimainonta ilman mobiililaitteille optimoituja sivustoja

Tehokkaiden mobiilimainosten luominen: Googlen parhaat käytännöt

Mobiililaitteet

Ihmiset käyttävät mobiililaitteita liikkeellä ollessaan. Uusia mobiililaitteita julkistetaan jatkuvasti, joten emme voi tarjota kattavaa luetteloa kaikista laitteista. Seuraavassa on lueteltu yleisimmät laitetyypit:

Matkapuhelimet

Matkapuhelimilla tarkoitetaan yleensä älypuhelimia, joissa on alle seitsemän tuuman näyttö. Huomaa, että Google Adsissa matkapuhelimista käytetään toisinaan nimitystä "mobiililaitteet" tai "mobiililaitteet, joissa on kaikilla toiminnoilla varustetut selaimet".

Tabletit

Tableteissa on sekä matkapuhelimen että tietokoneen ominaisuuksia. Tablettien näyttö on yleensä yli seitsemän tuuman kokoinen eli matkapuhelimen näyttöä isompi. Tableteissa on myös kosketusnäyttö, mitä ei ole kaikissa tietokoneissa. Huomaa, että Google Adsissa mobiililaitteilla tarkoitetaan toisinaan matkapuhelimia ja tabletteja.

Puettavat laitteet

Puettavat laitteet, kuten älykellot, voidaan yhdistää internetiin liikkeellä ollessa, mutta ne ovat yleensä matkapuhelimia pienempiä. Tällä hetkellä Google Ads ei näytä mainoksia laitteissa, joissa ei ole näyttöä.

Mainosten näyttäminen vain tietokoneissa

Seuraavien ohjeiden avulla voit määrittää kampanjasi näyttämään mainoksia vain tietokoneissa:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemman reunan sivuvalikosta Laitteet.
  3. Laite-sarakkeessa näet rivejä, joilla lukee Matkapuhelimet.
  4. Klikkaa haluamasi kampanjan tai mainosryhmän Hintatarj. muokk. -solua.
  5. Valitse avattavasta valikosta Laske.
  6. Kirjoita %-kenttään 100 ja klikkaa Tallenna.