Justera dina sökordsbud

När du väljer dina olika sökord kan du ange hur mycket du är villig att betala varje gång en person söker med det sökordet och klickar på din annons. Detta är budbeloppet för högsta kostnad per klick, eller högsta CPC, för sökordet. Vissa annonsörer föredrar att behålla kontrollen med manuella bud medan andra föredrar att Google Ads-systemet lägger bud åt dem.

I den här artikeln beskriver vi skillnaden mellan den automatiska budstrategin Maximera klick och manuell CPC-budgivning, hur du använder verktygen i Google Ads för att välja bud och hur du kan ta hjälp av uppskattade sökordsbud för att se till att din annons visas på första sidan.

Innan du börjar

Anvisningar om hur du ändrar dina bud manuellt finns i Ändra dina sökordsbud.

Så fungerar Maximera klick

Maximera klick är praktiskt för annonsörer som inte vill lägga tid på att ange bud men som vill få så många klick som möjligt inom sin budget. Du behöver inte ange enskilda bud för sökord, annonsgrupper och placeringar. Det enda behöver göra är att ange en genomsnittlig daglig budget, så ställer Google Ads-systemet automatiskt in dina högsta CPC-bud så att du får så många klick som möjligt inom din budget. Om du vill ha större kontroll över dina bud och inte vill överskrida en viss kostnad per klick kan du ställa in en gräns för CPC-bud. Läs mer om budgivning med Maximera klick.

Använda Google Ads-verktygen för att välja ett sökordsbud

Vissa verktyg hjälper dig att identifiera sökord som du kanske vill justera manuellt. Andra mer avancerade verktyg lägger bud åt dig utifrån ett belopp som du anger.

• Rekommendationer i ditt konto kan hjälpa dig att identifiera de sökord som kan gynnas av en budändring. Förslagen gäller högre bud (för att få fler klick) eller lägre bud (för att sänka kostnaderna). Läs om hur du kan optimera kontot med Rekommendationer.
  • Budsimulatorn kör ”vad händer om”-scenarier, till exempel ”Hur många fler exponeringar får jag om jag höjer budet med en krona?”, så att du kan justera dina bud till rätt nivå för din budget. Simulatorn förutsäger inte framtiden men beräknar de klick, kostnader och exponeringar som dina annonser skulle få under en vanlig vecka om du anger högre eller lägre sökordsbud.
  • Förbättrad CPC maximerar antalet konverteringar med manuell budgivning till samma kostnad per konvertering. Denna budstrategi söker efter annonsauktioner som sannolikt leder till försäljning och höjer sedan ditt högsta CPC-bud (efter att dina budjusteringar har tillämpats) för att konkurrera hårdare om dessa klick. Förbättrad CPC sänker budet i auktioner som mindre sannolikt leder till försäljning. På så sätt får du fler försäljningar och konverteringar för dina utgifter.
  • Konverteringsspårning är en avancerad funktion som visar vilka sökord som oftast leder till att kunder utför önskade åtgärder. Sådana åtgärder kallas konverteringar och kan till exempel gälla köp eller registreringar för nyhetsbrev. Genom att spåra dina konverteringar kan du avgöra om du ska öka din högsta CPC för sökord som ger bra resultat och minska den om resultatet är dåligt. Konverteringsspårning är ett krav för vissa automatiska budstrategier, som Förbättrad CPC med Mål-CPA och Mål-ROAS. Läs mer om automatisk budgivning.

Så fungerar manuell CPC-budgivning

Med detta alternativ kan du hantera dina högsta CPC-bud själv. Du kan ange bud för hela annonsgruppen eller för enskilda sökord. Annonsgruppens standardbud används för alla sökord i den nya kampanjens annonsgrupp. Du kan ändra budbeloppet när du vill för ett eller alla sökord.

Tips

• Har du inte använt Google Ads tidigare och vet inte vilket sökordsbudbelopp du bör ange? Många annonsörer börjar med ett högsta CPC-bud på tio kronor.
  • Om du använder Maximera klick är det lätt att gå över till manuell CPC-budgivning, som ger fullständig kontroll eftersom du själv anger alla budbelopp.

Använda uppskattade sökordsbud

Om det är viktigt att din annons visas på första sidan i Googles sökresultat finns det tre olika typer av uppskattade sökordsbud som kan hjälpa dig med det.

• Uppskattade förstasidesbud visar det bud som du troligen behöver ange för att din annons ska visas på första sidan med sökresultat.
  • Uppskattade bud för visning högst upp på sidan går ett steg längre och visar det bud som du troligen behöver ange för att din annons ska visas på annonspositionerna högst upp på första sidan med sökresultat.
  • Uppskattade bud för första positionen går ännu ett steg längre och visar det bud som du troligen behöver ange för att din annons ska visas högst upp på sidan.

Uppskattningarna baseras på en exakt matchning av ditt sökord. Annonspositionen beror också på sökordets kvalitetsresultat och den aktuella konkurrensen om sökordet bland annonsörerna. Det finns därför ingen garanti för att din annons alltid hamnar på den position du önskar. Läs om hur du visar dina annonser på första sidan.