Uw zoekwoordbiedingen aanpassen

Wanneer u zoekwoorden selecteert, bepaalt u ook hoeveel u bereid bent te betalen voor elke klik op uw advertentie nadat een klant op dat specifieke zoekwoord heeft gezocht. Dit maximumbod voor uw kosten per klik (CPC) heet ook wel uw CPC-bod of biedingsbedrag. Sommige adverteerders vinden het prettig om de controle te houden met handmatige biedingen, terwijl anderen de biedingen liever door het Google Ads-systeem laten regelen.

In dit artikel wordt het verschil uitgelegd tussen de geautomatiseerde biedstrategie voor het maximaliseren van klikken en handmatige CPC-biedingen, hoe u met tools van Google Ads een bod kiest en hoe u met biedingsschattingen voor zoekwoorden uw advertentie op de eerste pagina kunt krijgen.

Voordat u begint

Zie Uw zoekwoordbiedingen wijzigen voor instructies om uw biedingen handmatig te wijzigen.

Hoe Klikken maximaliseren werkt

Klikken maximaliseren is ideaal voor adverteerders die niet al te veel tijd willen besteden aan het instellen van biedingen, maar wel binnen hun budget zo veel mogelijk klikken op hun advertenties willen ontvangen. Bij automatisch bieden hoeft u geen afzonderlijke biedingen op te geven voor zoekwoorden, advertentiegroepen of plaatsingen. U hoeft alleen een gemiddeld dagbudget in te stellen en het Google Ads-systeem stelt automatisch uw maximum CPC-biedingen in om ervoor te zorgen dat u binnen uw budget zo veel mogelijk klikken genereert. Voor meer controle over uw biedingen kunt u een limiet instellen voor het CPC-bod. Meer informatie over bieden op basis van 'Klikken maximaliseren'.

Hoe u met tools van Google Ads een zoekwoordbod kunt kiezen

Met sommige tools kunt u de zoekwoorden vinden die u misschien handmatig wilt aanpassen. Andere, meer geavanceerde tools regelen de biedingen voor u op basis van een bedrag dat u selecteert.

• Met Aanbevelingen in uw account kunt u bepalen welke van uw zoekwoorden geschikt zijn voor bodwijzigingen. Er worden suggesties gegeven voor hogere biedingen (om meer klikken binnen te halen) en voor lagere biedingen (om uw kosten te verlagen). Bekijk meer informatie over hoe u uw account kunt optimaliseren met aanbevelingen.
  • Met de Bodsimulator voert u 'wat-als'-scenario's uit om antwoord te krijgen op vragen als 'Hoeveel extra vertoningen zou ik hebben ontvangen als ik mijn bod had verhoogd met € 0,10?' zodat u uw biedingen kunt aanpassen naar het juiste niveau voor uw budget. De bodsimulator doet geen voorspellingen, maar geeft een schatting van het aantal klikken, vertoningen en de kosten die uw advertenties in een normale week zouden hebben opgeleverd als u hogere of lagere biedingen had ingesteld.
  • Verbeterde CPC maximaliseert uw conversies voor handmatig bieden, terwijl dezelfde kosten per conversie worden gerealiseerd. Deze biedstrategie zoekt naar advertentieveilingen waarvoor de kans groter is dat u daadwerkelijk iets verkoopt. Daarna verhoogt de strategie uw maximum CPC-bod (na het doorvoeren van door u ingestelde bodaanpassingen) zodat u beter kunt concurreren voor deze klikken. ECPC verlaagt daarnaast uw bod in veilingen waarin u waarschijnlijk minder verkoopt. Zo kunt u meer verkopen en conversies genereren met het geld dat u aan uw advertenties uitgeeft.
  • Conversies bijhouden is een geavanceerde functie waardoor u ziet welke zoekwoorden het meest tot de gewenste acties leiden (acties zoals een aankoop doen of zich inschrijven voor een nieuwsbrief, worden conversies genoemd). Als u conversies bijhoudt, kunt u beter beslissen of u uw maximum CPC wilt verhogen voor zoekwoorden die goed presteren of verlagen voor zoekwoorden die slecht presteren. Conversies bijhouden is een vereiste voor het gebruik van bepaalde automatische biedstrategieën, waaronder ECPC met Doel-CPA en Doel-ROAS. Meer informatie over automatisch bieden.

Hoe handmatige CPC-biedingen werken

Met deze optie kunt u uw maximum CPC-biedingen zelf beheren. U kunt biedingen instellen op advertentiegroepniveau of voor afzonderlijke zoekwoorden. Het standaardbedrag dat u opgeeft bij 'Standaardbod' voor uw advertentiegroep geldt voor alle zoekwoorden in de advertentiegroep van uw nieuwe campagne. U kunt het bod op elk gewenst moment voor een of alle zoekwoorden wijzigen.

Tips

• Is Google Ads nieuw voor u en weet u niet zeker welk biedingsbedrag voor zoekwoorden u moet instellen? Veel adverteerders beginnen met een maximum CPC-bod van € 1.
  • Als u gebruikmaakt van Klikken maximaliseren, kunt u makkelijk overschakelen op handmatige CPC-biedingen, waarbij u volledige controle heeft en de biedingsbedragen zelf instelt.

Biedingsschattingen voor zoekwoorden gebruiken

Er zijn 3 verschillende typen biedingsschattingen voor zoekwoorden beschikbaar om ervoor te zorgen dat uw advertentie op de eerste pagina van de Google-zoekresultaten te zien is.

• Met geschatte biedingen voor de eerste pagina ziet u hoe hoog u moet bieden om uw advertentie op de eerste pagina met zoekresultaten te laten zien.
  • Biedingsschattingen voor bovenaan de pagina gaan nog een stap verder. Deze schatten hoe hoog u moet bieden om uw advertentie in de bovenste advertentieposities op de eerste pagina van de zoekresultaten te laten zien.
  • Geschatte biedingen voor de toppositie gaan zelfs nog verder. Deze schatten hoeveel u moet bieden om uw advertentie op de eerste positie te zetten.

Deze schattingen zijn gebaseerd op een exacte overeenkomst van uw zoekwoord. De advertentiepositie is ook afhankelijk van de kwaliteitsscore van het zoekwoord en de huidige concurrentie van de adverteerder voor het desbetreffende zoekwoord, waardoor er geen enkele garantie bestaat dat uw advertentie voortdurend op de gewenste positie wordt weergegeven. Meer informatie over hoe u uw advertenties kunt laten weergeven op de eerste pagina.