Tietoa avainsanahintatarjousten muuttamisesta

Valitessasi avainsanaa voit päättää, paljonko olet valmis maksamaan jokaisesta kerrasta, jolloin avainsanaa haetaan ja mainostasi klikataan. Tätä summaa kutsutaan avainsanan korkeimmaksi klikkauskohtaiseksi hintatarjoukseksi. Jotkut mainostajat pitävät manuaalisista hintatarjouksista niiden hallittavuuden vuoksi. Toiset taas antavat Google Ads ‑järjestelmän asettaa hintatarjoukset.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten automaattinen klikkausmäärän maksimoiva hintatarjousstrategia eroaa manuaalisista klikkauskohtaisista hintatarjouksista, kuinka hintatarjous valitaan Google Ads ‑työkaluilla ja miten avainsanojen hintatarjousarviot voivat auttaa saamaan mainoksen ensimmäiselle sivulle.

Ennen kuin aloitat

Ohjeet hintatarjousten muuttamiseen manuaalisesti löydät tästä artikkelista.

Näin klikkausmäärän maksimoiva strategia toimii

Klikkausmäärän maksimoiva strategia sopii mainostajille, jotka eivät halua käyttää paljon aikaa hintatarjousten asettamiseen mutta haluavat saada mahdollisimman paljon mainosklikkauksia budjettinsa rajoissa. Avainsanoille, mainosryhmille ja sijoitteluille ei tarvitse määrittää yksittäisiä hintatarjouksia. Kun määrität päiväbudjetin, Google Ads ‑järjestelmä asettaa korkeimmat klikkauskohtaiset hintatarjoukset automaattisesti siten, että saat budjetillasi mahdollisimman paljon klikkauksia. Jos haluat hallita hintatarjouksia tätä tehokkaammin, voit asettaa klikkauskohtaisen hintatarjousrajan. Määrittämääsi klikkauskohtaista hintaa ei ylitetä. Lue lisää klikkausmäärän maksimoivasta hintatarjousstrategiasta.

Avainsanan hintatarjouksen valinta Google Ads ‑työkaluilla

Osa työkaluista auttaa tunnistamaan avainsanat, joiden hintatarjouksia kannattaa muokata manuaalisesti. Toiset työkalut tekevät hintatarjoukset puolestasi valitsemasi summan perusteella.

• Tililläsi näkyvien suositusten avulla voit tunnistaa avainsanat, joiden hintatarjouksia kannattaa ehkä muuttaa. Ehdotukset koskevat joko hintatarjouksen nostamista (klikkausmäärän lisäämiseksi) tai laskemista (kulujen pienentämiseksi). Lue, miten voit optimoida tilisi suositusten avulla.
  • Hintatarjoussimulaattorilla voit arvioida erilaisten muutosten vaikutuksia. Voit esimerkiksi selvittää, kuinka paljon enemmän impressioita voisit saada, jos korottaisit hintatarjoustasi 0,10 eurolla. Näin voit säätää hintatarjoukset budjettiisi sopiviksi. Hintatarjoussimulaattori ei ennusta tulevaisuutta. Sen sijaan se arvioi, miten paljon klikkauksia, kuluja ja impressioita mainoksillesi olisi kirjattu tyypillisen viikon aikana, jos avainsanojen hintatarjoukset olisivat olleet suurempia tai pienempiä.
  • Tehostettu klikkauskohtainen hinta (ECPC) toimii manuaalisten hintatarjousten kanssa maksimoimalla konversiomäärän samalla konversiokohtaisella hinnalla. Hintatarjousstrategia etsii mainoshuutokauppoja, jotka johtavat myyntiin muita todennäköisemmin. Se nostaa korkeinta klikkauskohtaista hintatarjoustasi (otettuaan ensin käyttöön mahdolliset hintatarjousmuokkauksesi) siten, että mainoksesi kilpailee klikkauksista mahdollisimman tehokkaasti. ECPC myös laskee hintatarjoustasi huutokaupoissa, joissa myynnin todennäköisyys on pienempi. Näin saat enemmän myyntiä ja konversioita mainontaan käyttämälläsi summalla.
  • Konversioseurannan avulla voit selvittää, mitkä avainsanat saavat useimmin aikaan haluamaasi toimintaa eli konversioita (esim. ostoksen tekemistä tai uutiskirjeen tilaamista). Kun seuraat konversioita, voit korottaa tehokkaimpien avainsanojen korkeinta klikkauskohtaista hintaa ja laskea tehottomien avainsanojen hintaa. Konversioseuranta on pakollista tietyissä automaattisissa hintatarjousstrategioissa (esim. ECPC-strategia CPA- ja ROAS-tavoitteen kanssa). Lue lisää automaattisista hintatarjouksista.

Näin manuaaliset klikkauskohtaiset hintatarjoukset toimivat

Tämän vaihtoehdon avulla voit valita korkeimmat klikkauskohtaiset hintatarjoukset itse. Voit asettaa hintatarjoukset mainosryhmätasolla tai yksittäisille avainsanoille. Mainosryhmän oletushintatarjousta käytetään uuden kampanjasi mainosryhmän kaikille avainsanoille. Voit muuttaa minkä tahansa tai kaikkien avainsanojen hintatarjousta milloin vain.

Vinkkejä

• Oletko uusi Google Ads ‑käyttäjä etkä ole varma, mikä olisi sopiva hintatarjous avainsanalle? Moni mainostaja valitsee ensin korkeimmaksi klikkauskohtaiseksi hintatarjoukseksi yhden euron.
  • Kun käytät klikkausmäärän maksimoivaa hintatarjousstrategiaa, voit siirtyä helposti manuaalisiin klikkauskohtaisiin hintatarjouksiin, jos haluat valita hintatarjoukset kokonaan itse.

Avainsanojen hintatarjousarvioiden käyttäminen

Jos mainosten näkyminen Google-hakutulosten ensimmäisellä sivulla on yrityksellesi tärkeää, voit saavuttaa tämän tavoitteen kolmen erityyppisen avainsanan hintatarjousarviomme avulla.

• Ensimmäisen sivun hintatarjousarviot kertovat arvion hintatarjouksesta, jolla mainos näkyisi ensimmäisellä hakutulossivulla.
  • Sivun yläosan hintatarjousarviot ovat vielä edistyksellisempiä: ne kertovat arvion hintatarjouksesta, jolla mainos näkyisi ensimmäisen hakutulossivun yläosassa.
  • Ylimmän sijainnin hintatarjousarviot puolestaan kertovat, millä hintatarjouksella mainoksesi voisi näkyä hakutuloksissa ylimpänä.

Nämä arviot perustuvat tilanteeseen, jossa hakulauseke vastaa avainsanaasi täsmälleen. Mainoksen sijainti perustuu lisäksi avainsanan laatupisteisiin ja nykyiseen mainostajien väliseen kilpailuun kyseisestä avainsanasta. Mainoksen jatkuvaa näkymistä ensimmäisellä sivulla ei siis voida taata. Lue lisää siitä, kuinka voit saada mainoksesi näkymään ensimmäisellä sivulla.