Betala med ett bankkonto (direktdebitering)

När du betalar via ditt bankkonto (direktdebitering) drar Google dina kostnader för Google Ads från ditt bankkonto. Vilka betalningsmetoder som är tillgängliga i ditt konto beror på ditt land och din valuta. Läs mer om betalningsmetoder för Google Ads

Så fungerar det

• Om du använder automatiska betalningar (direktdebitering)

Vi behandlar betalningen efter att du har samlat på dig annonseringskostnader. Du faktureras 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen eller när kostnaderna uppgår till ett visst belopp (faktureringsgränsen), beroende på vad som inträffar först.

• Automatiska betalningar via bankkonto (direktinsättning) stöds endast i vissa länder i Europa och i USA.
  • Obs! Det kan ta upp till 5 arbetsdagar innan bankkontobetalningen behandlas.
  • Om du använder manuella betalningar

Med denna inställning sparar du dina bankkontouppgifter i ditt Google Ads-konto och verifierar ditt bankkonto. När bankkontot har registrerats kan du göra manuella betalningar genom att klicka på knappen Gör en inbetalning. Tänk på att det kan ta upp till fem dagar att behandla inbetalningar via bankkonto.

Vem kan använda det

Inbetalningar via bankkonto kan endast användas i vissa länder och med vissa valutor. Ta reda på om du kan betala för Google Ads via ett bankkonto genom att se efter om det visas som alternativ betalningsmetod i ditt land och din valuta i verktyget för betalningsalternativ.

Gör så här

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Betalningsmetoder.
  3. Klicka på Lägg till ny betalningsmetod.
  4. Välj Bankkonto, ange dina bankuppgifter och godkänn användarvillkoren.
  5. Om du vill göra detta till din primära betalningsmetod markerar du rutan vid Ange den här betalningsmetoden som primär.
    • Obs! Om ett felmeddelande anger att ditt bankkonto inte kan användas för regelbundna betalningar måste du i stället använda ett annat bankkonto eller kort som primär betalningsmetod.
  6. Klicka på Spara.
Besök Google Ads

Verifiera bankkontot

Beroende på ditt land kan du behöva verifiera ditt bankkonto för att kunna använda direktdebitering. Tillvägagångssättet varierar i olika länder.

Obs! Med undantag för Israel sker processen för att verifiera ditt bankkonto online. Annonsörer utanför Israel ska inte skicka in en utskriven debiteringsauktorisering.
  • Om du befinner dig i USA: Du kan välja att verifiera direkt eller med en provöverföring. Om du väljer att verifiera direkt måste du ange användar-id och lösenord till ditt bankkonto. Google använder dessa uppgifter för att verifiera ditt konto på några sekunder. Om snabbverifieringen misslyckas eller om du hellre vill göra en provöverföring visas en mindre provöverföring på ditt bankkonto inom tre dagar. När du ser provöverföringen ska du logga in på ditt Google Ads-konto och gå till avsnittet Fakturering och betalningar i ditt konto. Du blir ombedd att ange det insatta beloppet för att verifiera kontot.
  • Om du befinner dig i Cypern, Estland, Finland, Frankrike, Förenade kungariket, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tyskland eller Österrike: Du måste först godkänna fullmakten i ditt Google Ads-konto. Verifiera därefter ditt konto med en provöverföring. En mindre provöverföring syns på ditt bankkonto inom tre till fem dagar. När du ser provöverföringen ska du logga in på ditt Google Ads-konto, gå till avsnittet Fakturering och betalningar i ditt konto och följa anvisningarna.
  • Om du befinner dig i Israel: Du måste skriva ut, fylla i och skicka en debiteringsauktorisering till oss. Information om hur du gör finns i Genomföra en provöverföring eller debiteringsauktorisering.

Ändra ditt bankkonto

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Det kan hända att du vid något tillfälle vill byta bankkontot du använder för Google Ads-betalningar. Gör så här:

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
    • Obs! Om du har ett förvaltarkonto loggar du in direkt på kundkontot.
  2. Klicka på Betalningsmetoder.
  3. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
  4. Ange dina nya bankkontouppgifter och klicka på Spara.
  5. Ange bankkontot som primär betalningsmetod i ditt konto när det har registrerats (vilket kan ta några dagar). Välj Fakturering och betalningar och klicka på länken Betalningsmetoder längs kanten på sidan.
  6. Leta reda på ditt nya bankkonto och välj Primär i rullgardinsmenyn längst ned till vänster.
    • Obs! Om ett felmeddelande anger att ditt bankkonto inte kan användas för återkommande betalningar måste du i stället använda ett annat bankkonto eller kort som primär betalningsmetod.
  7. Klicka på Spara.
Besök Google Ads

Om du är säker på att du inte vill använda det tidigare bankkontot igen kan du ta bort det från ditt konto. Det gör du genom att klicka på länken Betalningsmetoder, leta reda på bankkontot på sidan och klicka på Ta bort. Tänk på att det nya kontot måste göras till primär betalningsmetod innan du kan ta bort det gamla.

Om du inte vill att annonserna ska visas direkt när bankkontot har verifierats måste du pausa dina kampanjer.