Betalen met een bankrekening (automatische incasso)

Wanneer u via uw bankrekening betaalt (ook bekend als automatische incasso), worden uw Google Ads-kosten door Google afgeschreven van uw rekening.

Hoe het werkt

• Als u gebruikmaakt van automatische betalingen (automatische incasso)
    We verwerken uw betaling nadat u advertentiekosten heeft gegenereerd. U ontvangt een factuur dertig dagen na uw laatste automatische betaling of wanneer uw kosten een bepaald bedrag (uw drempelwaarde voor facturering) hebben bereikt, afhankelijk van wat het eerst van toepassing is.
    Automatische betalingen via een bankrekening (automatische overboeking) worden alleen ondersteund in bepaalde landen in Europa en in de Verenigde Staten.
  • Als u handmatige betalingen gebruikt
    Sla voor deze instelling uw bankrekeninggegevens in uw Google Ads-account op en verifieer uw bankrekening. Als uw bankrekening is ingesteld, kunt u handmatige betalingen uitvoeren met de knop Betalen. Houd er rekening mee dat het bij betalingen via een bankrekening vijf dagen kan duren om de betaling te verwerken.

Wie het kan gebruiken

Betaling via bankrekening is alleen beschikbaar in bepaalde landen en valuta. Als u wilt weten of u uw bankrekening kunt gebruiken om te betalen voor Google Ads, bekijkt u onze tool met betalingsopties en kunt u zien of 'bankrekening' wordt weergegeven als betalingsoptie in uw land en valuta.

Configuratieprocedure

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram en kies Facturering en betaling.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op de link Betaalmethoden.
  4. Klik op Nieuwe betaalmethode toevoegen.
  5. Selecteer Bankrekening, vul uw bankrekeninggegevens in en ga akkoord met de weergegeven algemene voorwaarden.
  6. Als u dit als uw primaire betaalmethode wilt instellen, vinkt u het selectievakje aan naast Deze betaalmethode instellen als primair.
  7. Klik op de knop Opslaan.
Naar Google Ads

Uw bankrekening verifiëren

Afhankelijk van uw land moet u uw bankrekening verifiëren voordat u automatische incasso kunt gebruiken. Deze procedure verschilt per land.

Opmerking: Bankrekeningen worden online geverifieerd, behalve voor klanten in Israël. Adverteerders buiten Israël mogen geen afgedrukte incassomachtiging verzenden.
  • Vanuit de Verenigde Staten: U kunt ervoor kiezen direct te verifiëren of te verifiëren met een testbetaling. Als u direct wilt verifiëren, wordt u gevraagd de gebruikers-ID en het wachtwoord van uw bankrekening op te geven. Google gebruikt deze gegevens om uw account binnen enkele seconden te verifiëren. Als de directe verificatie mislukt of u liever een testbetaling wilt laten uitvoeren, wordt binnen de komende drie dagen een klein bedrag op uw bankrekening gestort. Wanneer dat is gebeurd, logt u in op uw Google Ads-account en navigeert u naar Facturering en betaling. U wordt gevraagd het gestorte bedrag in te voeren, zodat we uw bankrekening kunnen verifiëren.
  • Vanuit Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Finland, Slowakije, Cyprus, Estland, Litouwen, Luxemburg, Letland, Malta, Portugal, Slovenië of Ierland: U moet eerst de machtiging in uw Google Ads-account accepteren. Vervolgens verifieert u uw rekening met een testbetaling waarvoor binnen drie tot vijf dagen een klein bedrag wordt gestort op uw bankrekening. Wanneer dat is gebeurd, logt u in op uw Google Ads-account, navigeert u naar Facturering en betaling en volgt u de aanwijzingen.
  • Vanuit het Verenigd Koninkrijk: U hoeft uw bankrekening niet te verifiëren.
  • Vanuit Israël: U moet een incassomachtiging afdrukken, invullen en naar ons opsturen. Bekijken hoe u dit kunt doen

Uw bankrekening wijzigen

U kunt de bankrekening die u voor uw Google Ads-betalingen gebruikt, als volgt wijzigen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Log rechtstreeks in op het klantaccount als u een manageraccount heeft.
  3. Klik op het gereedschapspictogram en kies Facturering en betaling. Klik vervolgens aan de zijkant van de pagina op de link Betaalmethoden.
  4. Klik op Betaalmethode toevoegen.
  5. Geef uw nieuwe bankrekeninggegevens op en klik op Opslaan.
  6. Zodra uw bankrekening is ingesteld (dit kan enkele dagen duren), kunt u deze instellen als primaire betaalmethode in uw account. Hiervoor navigeert u naar Facturering en betaling en klikt u vervolgens op de link Betaalmethoden aan de zijkant van de pagina.
  7. Zoek uw nieuwe bankrekening en selecteer Primair in het dropdownmenu linksonder.
  8. Klik op Opslaan.
Naar Google Ads

Als u zeker weet dat u uw vorige bankrekening niet meer wilt gebruiken, kunt u deze als volgt uit uw account verwijderen: klik op de link Betaalmethoden, ga naar de bankrekening en klik op Verwijderen. Houd er rekening mee dat u eerst een nieuwe primaire betaalmethode aan uw account moet toewijzen voordat u de vorige primaire betaalmethode kunt verwijderen.

Als u uw advertenties niet onmiddellijk wilt weergeven nadat uw bankrekening is geverifieerd, moet u uw campagnes onderbreken.