Om manuell CPC-budgivning

Med manuell CPC-budgivning (budgivning basert på kostnad per klikk) kan du angi en maksimal kostnad per klikk (CPC) på annonsene dine. Med denne budgivningsmetoden får du god valuta for pengene fordi du bare betaler når noen er interessert nok til å klikke på annonsen din for å finne ut mer.

Tenk på reklametavler: Annonsører betaler for plass basert på hvor mange personer som kan komme til å se annonsen når de kjører forbi, uansett om disse personene legger merke til annonsen eller ikke.

Internett-annonser er annerledes: Med CPC-budgivning i Google Ads betaler du bare for plass på Googles «reklametavler» når du vet at brukerne så annonsen og var interessert nok til å klikke. Hvis 100 personer ser på annonsen din, og tre klikker på den, betaler du bare for de tre klikkene, ikke for de 97 andre visningene.

Slik fungerer CPC-budgivning

I kampanjer med CPC-budgivning angir du et høyeste bud for kostnad per klikk – eller «maks. CPC» – som er det høyeste beløpet du er villig til å betale for et klikk på annonsen din (med mindre du angir budjusteringer eller bruker Utvidet CPC).

Eksempel

Hvis du mener at det er verdt å betale NOK 2,50 for at noen skal besøke nettstedet ditt, kan du angi NOK 2,50 som maks. CPC. Du betaler maksimalt NOK 2,50 når noen leser annonsen din og klikker på den, og du betaler ingenting hvis vedkommende ikke klikker på den.

Tenk deg at du lager en tekstannonse og angir et maks. CPC-bud på 2,50 kroner. Hvis 500 personer ser annonsen, og 23 av dem klikker på den for å få mer informasjon, betaler du bare for de 23 klikkene. Maks. CPC-budet ditt var på 2,50 kroner, og da betaler du ikke for mer enn 23 klikk * 2,50 kroner (dvs. 57,50 kroner).

Du betaler ofte mindre enn maks. CPC. Grunnen til dette er at du bare betaler minimumsbeløpet som er nødvendig for å innfri grensene for annonserangering og slå annonserangeringen til konkurrenten rett under deg (om aktuelt). Les gjennom delen nedenfor om faktisk CPC for å finne ut mer om det endelige beløpet du må betale for et klikk.

Effekten av automatisk budgivning i Google Ads

Med automatisk budgivning tar Google Ads seg av budgivningen og de tunge løftene, slik at det blir enklere for deg å nå resultatmålene dine. Den konverteringsbaserte budgivningen er tuftet på teknologi som kommer i spill på auksjonstidspunktene, og bud optimaliseres presist med utgangspunkt i søkeordene som faktisk benyttes i hver enkelt auksjon. Det blir også tatt hensyn til en rekke signaler under auksjonen, deriblant enhet, sted, tidspunkt, språk og operativsystem. Hensikten med dette er å kunne tolke den unike konteksten for hvert enkelt søk. Finn ut mer om automatisk budgivning i Google Ads.

Sånn avgjør du hvilket CPC-bud du bør fastsette

Hvordan vet du hvilket CPC-bud du skal angi? Du kan komme frem til et svar basert på hva du vet om bedriften din, og verdien til et salg. Hvis du for eksempel selger diamantringer for 50 000 kroner, er sannsynligvis en ny kunde verdt mer enn hvis du selger tyggegummi til 9,90 kroner per pakke.

Når du har angitt maks. CPC-beløp du er komfortabel med, kan du se hvor mange klikk annonsene dine begynner å få, og om disse klikkene sørger for inntekter for bedriften din på nettstedet ditt. Du må også huske at Internett-trafikken er i stadig endring, så det er viktig å evaluere CPC-budene regelmessig.

Sånn bruker du Google-verktøy for å fastsette CPC-bud

• Budsimulatoren kjører hypotetiske scenarioer, for eksempel «Hvor mange ekstra visninger kunne jeg fått hvis budet mitt hadde vært NOK 0,50 høyere i forrige uke?».
  • I søkeordplanleggeren kan du se hvor ofte det søkes med visse søkeord, og der finner du også oversiktlige kostnadsberegninger.
  • Med anslag for førstesidebud kan du se hvor mye du er nødt til å by for at annonsen din skal komme på den første siden med søkeresultater på Google.

Slik bruker du budjusteringer for å nå ut til de rette kundene

Du kan angi budjusteringer som øker eller senker maks. CPC-budene dine for søk som foretas på mobilenheter eller på bestemte steder. Hvis kampanjen din er målrettet mot Displaynettverket, kan du også angi budjusteringer for målrettingsmetoder i annonsegruppen din, for eksempel emner eller plasseringer, for å bidra til at annonsen din blir vist for den mest relevante målgruppen. Med budjusteringer har du bedre kontroll over når og hvor annonsen din blir vist, og de brukes i tillegg til eksisterende bud.

Det endelige beløpet du belastes for

Maks. CPC-budet ditt er det meste du blir belastet for et klikk, men ofte blir du belastet for mindre, og iblant mye mindre. Det endelige beløpet du belastes for et klikk, kalles faktisk CPC.

Faktisk CPC er ofte lavere enn maks. CPC. Grunnen til dette er at du bare betaler minimumsbeløpet som er nødvendig for å innfri grensene for annonserangering og slå annonserangeringen til konkurrenten rett under deg (om aktuelt). Hvis annonserangeringen for eksempel plasserer annonsen din rett ovenfor søkeresultatene (f.eks. i fjerde posisjon) med adressetillegg og nettstedslinker, betaler du minimumsbeløpet som er nødvendig for å innfri de relevante grensene med de aktuelle utvidelsene.

Sånn påvirker et maks. CPC-bud annonserangeringen din

Annonserangeringen din bidrar til å bestemme plasseringen av annonsen din blant andre annonser på søkeresultatsider i Søkenettverket. Hvis du viser annonsene dine i Displaynettverket, spiller annonserangeringen den samme nøkkelrollen der. Ettersom annonserangering er en poengsum som er basert på maks. CPC-budet ditt og kvaliteten til annonsen din sammenlignet med annonser fra andre annonsører, kan du ved å øke maks. CPC-budet sannsynligvis øke sjansen for at annonsene dine blir vist.

Budgivningsalternativer for maks. CPC

Du kan bruke maks. CPC-budet ditt på flere måter. Tenk deg at du eier et bakeri og du har laget en egen annonsegruppe med søkeord som wienerbrød, smultringer og muffins. Slik kan du angi budene dine:

• Hvis du ønsker at alle søkeordene i en annonsegruppe skal ha det samme budet: Angi et standardbud for annonsegruppen. Hvis du velger en CPC på 10 kroner, blir dette maks. CPC-budet ditt når noen søker etter wienerbrød, smultringer eller muffins – et hvilket som helst av søkeordene dine. De samme budene gjelder for plasseringer hvis du kjører annonsen din i Displaynettverket. Dette er den letteste måten å administrere CPC-budene dine på.
  • Hvis du ønsker at søkeordene i en annonsegruppe skal ha forskjellige bud: Angi søkeordbud. Hvis du for eksempel vet at folk som søker etter muffins, har en tendens til å kjøpe mer enn folk som søker etter smultringer, kan du by 12,50 kroner for hvert klikk på muffins og 10,00 kroner for hvert klikk på smultringer.
  • Hvis du ønsker at målrettingsmetodene dine for Displaynettverket skal ha forskjellige bud: Angi et maks. CPC-bud for plasseringer, emner eller andre målrettingsmetoder. Du kan for eksempel prøve å bidra til at annonsen din blir vist på et nettsted med smultringoppskrifter. Da angir du et egendefinert bud for den aktuelle plasseringen i Displaynettverket.