Visa din annons från Display-nätverket på YouTube

Om du vill att dina annonser ska få del av de hundratals miljoner visningarna på YouTube kan vi hjälpa dig. I den här artikeln visar vi hur du använder placeringar för att rikta in dina annonser i Display-nätverket så att de visas i specifika YouTube-videor, på specifika YouTube-kanaler eller på hela YouTube. Du kan också utesluta dina annonser från att visas med visst videoinnehåll.

Tips

Läs mer om att skapa en videokampanj om du är intresserad av att använda videoannonsformat som har utformats för att nå tittare på YouTube och i Display-nätverket.

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Rikta in mot YouTube med hanterade placeringar

Om du vill lägga till YouTube som en hanterad placering i en kampanj i Display-nätverket:

1. Logga in på ditt AdWords-konto på https://adwords.google.se.
  2. Öppna fliken Kampanjer högst upp. Campaigns tab
  3. Öppna fliken Display-nätverket och klicka på + Inriktning ovanför diagrammet.
  4. Välj en annonsgrupp.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Lägg till inriktning och välj Placeringar.
  6. Skriv in youtube.com i textrutan. Klicka på Sök och sedan på dubbelpilarna » så läggs placeringen till.
    • Om du vill lägga till en viss YouTube-video eller kanal klickar du på + Flera placeringar längst ner i rutan och anger webbadressen till videon eller kanalen. Klicka på Lägg till.
  7. Klicka på Stäng och sedan på Spara.

Utesluta visst videoinnehåll från en YouTube-inriktad kampanj

Du kan utesluta videoklipp och kanaler på YouTube om du vill styra var och när dina annonser ska visas. Du kan utesluta både kanalsidor och specifika videor.

Du kan även använda alternativ för webbplatskategorier om du vill utesluta annonser från vissa typer av innehåll, som känsliga ämnen eller innehåll för vuxna. Läs mer om hur du använder alternativ för webbplatskategorier

Tips!

• Vi rekommenderar att du använder uteslutningarna reaktivt. Funktionen är praktisk om du vill optimera en kampanj genom att utesluta särskilt innehåll i ett videoklipp eller en kanal som inte ger lönsamma omvandlingar. Du kan också använda funktionen för att se till att dina annonser visas tillsammans med innehåll som är relevant för ditt varumärke.
  • Funktionen är tillgänglig i alla länder där annonsörer kan visa annonser på YouTube. Kampanjerna måste däremot skapas separat för varje land.
Lägga till uteslutningar i en ny kampanj
  1. Logga in på ditt AdWords-konto på https://adwords.google.se.
  2. Öppna fliken Kampanjer högst upp. Campaigns tab
  3. Öppna fliken Display-nätverket och klicka på + Inriktning ovanför diagrammet.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Lägg till uteslutna annonsgrupper eller Lägg till uteslutna kampanjer och välj Placeringar.
  5. Ange en placering i rutan, en per rad. Du kan utesluta upp till 10 000 placeringar per kampanj.
    • Video: Ange webbadressen eller använd formatet www.youtube.com/video/[VIDEO-ID]. Exempel: www.youtube.com/video/12345abcdefgHIJ där 12345abcdefgHIJ är videons id. Du hittar videons id i webbadressen för videon när den spelas upp på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=12345abcdefgHIJ. (Videoklippets id är den långa alfanumeriska koden efter ”v=” i webbadressen till visningssidan.)
    • Kanalsidor: Ange webbadressen till kanalen. Exempel: www.youtube.com/user/användarnamn.
  6. Klicka på Stäng och sedan på Spara.
Lägga till uteslutningar i en befintlig kampanj när du läser en webbadressrapport för kampanjen
  1. Klicka på fliken Kampanjer och välj sedan den specifika kampanj i navigeringsmenyn som du vill lägga till YouTube-placeringarna i.
  2. Gå till fliken Display-nätverket och välj fliken Placeringar ovanför diagrammet om du vill se hur dessa placeringar presterar i kampanjen.
  3. Klicka på Mer information och sedan på Allt.
  4. Leta reda på de placeringar (webbadresser) som du vill utesluta.
    • Videor: Visas som www.youtube.com/video/[VIDEO-ID].
    • Kanalsidor: Visas som www.youtube.com/user/[användarnamn].
  5. Markera placeringarna som du vill utesluta och klicka på Uteslut placering ovanför tabellen.