Visa din displayannons på YouTube

Om du vill att annonserna i din displaykampanj ska visas på YouTube kan du redigera placeringarna och ange att annonserna ska visas tillsammans med särskilda YouTube-videor eller YouTube-kanaler eller på hela YouTube. Du kan även utesluta dina annonser från att visas med särskilt videoinnehåll.

Överväg att skapa en videokampanj om du vill använda videoannonsformat som har utformats för att nå tittare på YouTube och i Display-nätverket.

Innan du börjar

• Det går inte att inrikta YouTube-appen direkt, men du kan ange youtube.com manuellt när du väljer en placering. Du kan också skapa en Discovery-kampanj. Då visas dina annonser på YouTubes startsida och Att titta på härnäst-flöden (utöver flikarna Kampanjer och Socialt i Gmail och i Förslag).
  • Du kan endast utesluta innehåll i efterhand. Överväg till exempel att utesluta specifika videor eller kanaler som inte leder till bättre konverteringar för dina kampanjer eller som inte är lämpliga för ditt varumärke.
Obs! Bildannonser för Display-nätverket visas inte på YouTube.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Lägga till specifika YouTube-kanaler och YouTube-videor

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Displaykampanjer i fältet Vyer högst upp.
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  3. Välj namnet på kampanjen du vill redigera.
  4. Välj namnet på den annonsgrupp där du vill lägga till placeringarna.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn till vänster.
  6. Klicka på Innehåll och sedan på Placeringar i sidmenyn högst upp.
  7. Välj YouTube-kanaler eller YouTube-videor och sök med hjälp av sökfältet.
  8. Markera kryssrutorna bredvid varje placering som du vill ta med i annonsgruppen.
    • Om du vill lägga till flera placeringar klickar du på Ange flera placeringar längst ned i rutan och anger webbadresserna till videorna eller kanalerna. Klicka på Lägg till × placeringar när du är klar (där × är det antal placeringar du lägger till).
  9. Klicka på Spara.

Utesluta specifika YouTube-kanaler och YouTube-videor

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Displaykampanjer i fältet Vyer högst upp.
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  3. Välj namnet på kampanjen du vill redigera.
  4. Välj namnet på den annonsgrupp där du vill utesluta placeringarna.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn till vänster.
  6. Klicka på Innehåll och sedan på Uteslutning av placeringar i sidmenyn högst upp.
  7. Klicka på pennikonen Redigera.
  8. Klicka på Uteslut placeringar.
  9. Välj YouTube-kanaler eller YouTube-videor och sök med hjälp av sökfältet.
  10. Markera kryssrutorna bredvid varje placering som du vill utesluta från annonsgruppen.
    • Om du vill utesluta flera placeringar klickar du på Ange flera placeringar längst ned i rutan och anger webbadresserna till videorna eller kanalerna. Du kan utesluta upp till 10 000 placeringar per kampanj. När du är klar klickar du på Lägg till × placeringar (där × är det antal placeringar du utesluter).
    • Om du har skapat en lista över placeringsuteslutningar kan du även klicka på Använd lista över placeringsuteslutningar och tillämpa listan på annonsgruppen.
  11. Klicka på Spara.