Visa din annons i Display-nätverket på YouTube

Om du vill att dina annonser ska få del av de hundratals miljoner visningarna på YouTube kan vi hjälpa dig. I den här artikeln visar vi hur du använder placeringar för att rikta in dina annonser i Display-nätverket så att de visas i specifika YouTube-videor, på specifika YouTube-kanaler eller på hela YouTube. Du kan också utesluta dina annonser från att visas med visst videoinnehåll.

Överväg att skapa en videokampanj om du är intresserad av att använda videoannonsformat som har utformats för att nå tittare på YouTube och i Display-nätverket.

Innan du börjar

Anvisningar

Lägga till specifika YouTube-kanaler och YouTube-videor

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj displaykampanjer i navigeringspanelen.
  3. Klicka på den kampanj som du vill redigera.
  4. Klicka på namnet på den annonsgrupp där du vill lägga till placeringarna.
  5. Klicka på Placeringar i sidmenyn och klicka sedan på Lägg till placeringar.
  6. Välj YouTube-kanaler eller YouTube-videor och sök med hjälp av sökfältet.
  7. Markera kryssrutorna bredvid varje placering som du vill ta med i annonsgruppen.
    • Om du vill lägga till flera placeringar klickar du på Ange flera placeringar längst ned i rutan och anger webbadresserna till videorna eller kanalerna. Klicka på Lägg till × placeringar när du är klar (där × är det antal placeringar du lägger till).
  8. Klicka på Spara.

Utesluta specifika YouTube-kanaler och YouTube-videor

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj displaykampanjer i navigeringspanelen.
  3. Klicka på den kampanj som du vill redigera.
  4. Klicka på namnet på den annonsgrupp där du vill utesluta placeringarna.
  5. Klicka på Placeringar > Uteslutningar på sidmenyn.
  6. Klicka på pennikonen Redigera.
  7. Klicka på Uteslut placeringar.
  8. Välj YouTube-kanaler eller YouTube-videor och sök med hjälp av sökfältet.
  9. Markera kryssrutorna bredvid varje placering som du vill utesluta från annonsgruppen.
    • Om du vill utesluta flera placeringar klickar du på Ange flera placeringar längst ned i rutan och anger webbadresserna till videorna eller kanalerna. Du kan utesluta upp till 10 000 placeringar per kampanj. När du är klar klickar du på Lägg till × placeringar (där × är det antal placeringar du utesluter).
    • Om du har skapat en lista över placeringsuteslutningar kan du även klicka på Använd lista över placeringsuteslutningar och tillämpa listan för annonsgruppen.
  10. Klicka på Spara.