Pagina's over een specifiek onderwerp uitsluiten

Uw advertenties worden nu getoond bij content die overeenkomt met een van de onderwerpen, plaatsingen of display-/videozoekwoorden of zoekwoorden voor het zoeknetwerk die u target. Zo kunt u meer potentiële klanten bereiken. Als u bijvoorbeeld 'rijwielen' als onderwerp heeft getarget en 'fietsen' als display-/videozoekwoord of zoekwoord voor het zoeknetwerk, worden uw advertenties getoond bij content die overeenkomt met een van beide.

Contexttargeting is ook vereenvoudigd tot één pagina in Google Ads, zodat u alle typen targeting op content (onderwerpen, plaatsingen, display-/videozoekwoorden en uitsluitingen) in één weergave kunt beheren. U vindt de nieuwe pagina in het gedeelte Content onder Campagnes Campaigns Icon in het navigatiemenu aan de linkerkant.

Net zoals u in het Google Display Netwerk webpagina's over bepaalde onderwerpen (zoals auto's of muziek) kunt targeten, kunt u ook pagina's uitsluiten op basis van onderwerp. Zo voorkomt u dat uw advertenties worden weergegeven op pagina's met content die niet relevant is voor uw klanten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u onderwerpen kunt uitsluiten, zodat uw advertenties niet worden weergegeven op specifieke webpagina's.

Redenen om onderwerpen uit te sluiten

• U voorkomt dat uw advertenties worden weergegeven op pagina's die niet relevant zijn voor uw bedrijf.
  • Filter subonderwerpen en gespecialiseerde gebieden uit die niet relevant zijn voor uw bedrijf.
  • U besteedt uw advertentiebudget op een slimme manier door onderwerpen uit te sluiten die weinig opleveren.

Voorbeeld

Een reisbureau heeft een advertentiegroep met advertenties voor diverse soorten vakanties. Het reisbureau besluit het onderwerp Reizen te targeten. Dit onderwerp bevat veel relevante subonderwerpen, zoals Avontuurlijke reizen en Natuurparken en tuinen, maar ook enkele subonderwerpen die voor het reisbureau minder relevant zijn, zoals Vliegreizen. Het reisbureau sluit deze niet-relevante subonderwerpen uit.

Instructies

Zo sluit u pagina's over een specifiek onderwerp uit:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Selecteer Display-campagnes in de balk Weergaven bovenaan uw Google Ads-account.
  2. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon in het navigatiemenu links.
  3. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  4. Klik op Content.
  5. Klik op de pagina Content op het tabblad Uitsluitingen van onderwerpen.
  6. Op de pagina Uitsluitingen van onderwerpen vinkt u de selectievakjes links van de onderwerpen die u wilt uitsluiten aan.
  7. Klik op Verwijderen.

U kunt meerdere uitsluitingstypen combineren. Uw advertenties worden dan niet gematcht met de content die u heeft uitgesloten in uw advertentiegroep.