Pagina's over een specifiek onderwerp uitsluiten

Net zoals u in het Google Display Netwerk webpagina's over bepaalde onderwerpen kunt targeten, bijvoorbeeld auto's of muziek, kunt u ook pagina's uitsluiten op basis van onderwerp. Zo voorkomt u dat uw advertenties worden weergegeven op pagina's met inhoud die niet relevant is voor uw klanten.

Redenen om onderwerpen uit te sluiten

• U voorkomt dat uw advertenties worden weergegeven op pagina's die niet relevant zijn voor uw bedrijf .
  • U blijft brede thema's targeten terwijl u subonderwerpen en gespecialiseerde gebieden filtert.
  • U besteedt uw advertentiebudget op een slimme manier door onderwerpen uit te sluiten die weinig opleveren.

Voorbeeld

Een reisbureau heeft een advertentiegroep met advertenties voor diverse soorten vakanties. Het reisbureau besluit het onderwerp Reizen te targeten. Dit onderwerp bevat tal van relevante subonderwerpen, zoals Avontuurlijke reizen en Natuurparken en tuinen, maar ook een aantal subonderwerpen die voor het reisbureau minder relevant zijn, zoals Vliegreizen. Het reisbureau wil deze minder relevante subonderwerpen uitsluiten.

Onderwerpen uitsluiten

1. Ga naar het tabblad Display Netwerk en klik boven de grafiek op + Targeting.
  2. Selecteer een advertentiegroep.
  3. Klik op het dropdown-menu 'Advertentiegroepuitsluitingen toevoegen' of 'Campagne-uitsluitingen toevoegen' en selecteer 'Onderwerpen'.
  4. Zoek een onderwerp om als uitsluiting toe te voegen door een term of woordgroep in het zoekvak te typen. U kunt ook alle subonderwerpen die u kunt selecteren, weergeven door op elk onderwerp te klikken. Klik op toevoegen » naast de onderwerpen en subonderwerpen die u wilt uitsluiten.
  5. Klik op Sluiten en vervolgens op Opslaan.

Volgende stap