Pagina's over een specifiek onderwerp uitsluiten

Net zoals u in het Google Display Netwerk webpagina's over bepaalde onderwerpen (zoals auto's of muziek) kunt targeten, kunt u ook pagina's uitsluiten op basis van onderwerp. Zo voorkomt u dat uw advertenties worden weergegeven op pagina's met content die niet relevant is voor uw klanten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u onderwerpen kunt uitsluiten, zodat uw advertenties niet worden weergegeven op specifieke webpagina's.

Redenen om onderwerpen uit te sluiten

• U voorkomt dat uw advertenties worden weergegeven op pagina's die niet relevant zijn voor uw bedrijf.
  • U blijft brede thema's targeten terwijl u subonderwerpen en gespecialiseerde gebieden filtert.
  • U besteedt uw advertentiebudget op een slimme manier door onderwerpen uit te sluiten die weinig opleveren.

Voorbeeld

Een reisbureau heeft een advertentiegroep met advertenties voor diverse soorten vakanties. Het reisbureau besluit het onderwerp Reizen te targeten. Dit onderwerp bevat veel relevante subonderwerpen, zoals Avontuurlijke reizen en Natuurparken en tuinen, maar ook enkele subonderwerpen die voor het reisbureau minder relevant zijn, zoals Vliegreizen. Het reisbureau sluit deze niet-relevante subonderwerpen uit.

Instructies

Sluit als volgt pagina's over een specifiek onderwerp uit:

1. Selecteer in het navigatievenster de display-campagne met het onderwerp dat u wilt uitsluiten.
  2. Klik op Onderwerpen in het paginamenu.
  3. Klik op het tabblad Uitsluitingen en vervolgens op de plusknop .
  4. Selecteer de onderwerpen die u wilt uitsluiten door de selectievakjes links van de onderwerpen aan te vinken.
  5. Klik op Opslaan.