Studievejledning til Display Advertising-vurdering

Vælg et bud til din kampagne på Displaynetværket

Budtyper på Google Displaynetværket hjælper dig med at få størst muligt udbytte af dine kampagner ved at angive den helt rigtige pris for dine annoncer. Her er de budtyper, som du kan bruge til Displaynetværket:

Budstrategier:

• Udvidet pris pr. klik (CPC, cost-per-click) er en valgmulighed med manuel CPC, som automatisk justerer dine bud for at maksimere antallet af konverteringer.
  • Mål-CPA bruges til at øge antallet af konverteringer og samtidig målrette mod en bestemt pris pr. anskaffelse.
  • Mål-ROAS sigter mod at øge konverteringsværdien og samtidig målrette mod et specifikt annonceafkast (ROAS, return on ad spend).
  • Synlig pris pr. tusinde eksponeringer (CPM, cost-per-thousand impressions) har fokus på eksponeringer.
  • Maksimer antal klik angiver dine bud med henblik på at sikre dig så mange klik som muligt inden for dit budget.
  • Pris pr. engagement angiver dit bud, når brugeren interagerer med annoncen, som f.eks. ved at holde markøren over, klikke eller trykke på en lysboks- eller Shopping-annonce.
  • Med manuel CPC-budgivning angiver du din maksimumpris pr. klik (CPC, cost-per-click) for dine annoncer.

Bemærk! Mål-CPA, Mål-ROAS og Udvidet CPC er alle Smart Bidding-strategier med fokus på konverteringer.

Husk!

• Afhængigt af din kampagnetype eller annoncegruppe kan der være nogen budstrategier, som ikke er tilgængelige.
  • For kampagner på Displaynetværket kan du angive standardbud for annoncegrupper, tilpassede bud eller budjusteringer.

Tip! Knyt din budstrategi til dine kampagnemål. Hvis du for eksempel vil fokusere på eksponeringer, kan du overveje budgivningsstrategien Synlig CPM. Hvis dit mål er klik, kan du overveje manuel CPC eller budgivning til maksimering af antallet af klik. Hvis du sigter efter konverteringer, kan du overveje budgivningsstrategien Udvidet CPC, Mål-CPA eller Mål-ROAS.

Budgivning på kampagner på Displaynetværket

Søgeannoncer og displayannoncer når folk på forskellige tidspunkter. Når personer aktivt søger efter noget, kan din søgeannonce indeholde det, de leder efter. Modsat kan personer, der ser din annonce på Displaynetværket, blot være i gang med at kigge på deres yndlingsblog eller se videoer – de søger altså ikke aktivt efter det, du har at tilbyde. Budgivning på Displaynetværket hjælper dig med at vise annoncer til potentielle kunder på det rigtige sted og det rigtige tidspunkt.

Klikrater (CTR, click-through rate) er ofte lavere på Displaynetværket, da det kan være sværere at fange en læsers opmærksomhed. Derfor kan du også bruge budgivning på Displaynetværk. Med denne funktion kan du angive bud for klik, konverteringer eller eksponeringer, der udelukkende forekommer på Displaynetværket. Du får bedre kontrol over dine omkostninger, og du kan sikre, at dine bud svarer til det udbytte, du får af dine annoncer.

Valg af dit første bud

Du kan finde frem til det rette bud på Displaynetværket ved at angive et indledende bud, se, hvordan dine annoncer klarer sig, og derefter redigere buddet. Hvis du ikke angiver bestemte bud for din målretning, bruger Google Ads din annoncegruppes standardbud.

Når du har afgivet dit første bud, skal du vente et par dage. Gå derefter til din konto. Sådan evaluerer du dit bud:

• Vælg Displaykampagner i navigationspanelet i den nye Google Ads-oplevelse og derefter Kampagner i sidemenuen. Du får vist antallet af klik og eksponeringer for hver displaykampagne. Bemærk! Hvis du vælger Annoncegrupper i sidemenuen, kan du se antallet af klik og eksponeringer efter annoncegruppe. Hvis du klikker på annoncegruppen, vises resultaterne pr. annonce.
  • I den gamle Google Ads-oplevelse skal du vælge visningen "Alle kampagner" og finde rækken med totaler for Displaynetværket.

I første omgang er du nok mest interesseret i at finde ud af, om din annonce modtager nogen klik, og derefter, om disse klik fører til de resultater, du ønsker. Vi anbefaler, at du fortsætter med at overvåge eksponeringer og klik, men du får mest ud af at vente et par uger, inden du foretager for mange ændringer. Hvis du redigerer dine bud for tit, kan du muligvis ikke vurdere din effektivitet helt nøjagtigt.

Husk, at din annonceeffektivitet på Displaynetværket ikke påvirker din rangering for søgeannoncer, og en lavere klikrate på Displaynetværket påvirker ikke kvalitetsresultatetet for dine annoncer til søgning.

Hvis du gerne vil finde ud af, om disse klik på dine annoncer fører til handlinger på dit website eller opkald til din virksomhed, kan du bruge konverteringssporing til at få større indsigt.

Budjusteringer

Hvis du bruger Udvidet CPC, Manuel CPC eller budgivningsstrategier for synlige CPM-bud, kan du også angive budjusteringer, så du har større kontrol over, hvor og hvornår din annonce vises. Budjusteringer kan angives på kampagneniveau (for mobilenheder, på tidspunkter, dage og steder) og kan også bruges til at byde mere konkurrencedygtigt i forbindelse med bestemte målretningsmetoder, som f.eks. søgeord, målgrupper, demografiske oplysninger, emner eller placeringer i dine annoncegrupper.

Når du går til siden med annoncegrupper, kan du finde budgivningsstatussen.

• Vælg Annoncegrupper på sidemenuen i den nye Google Ads-oplevelse. Du ser kolonnen "Aktiv budjust.". Hvis du ikke kan se kolonnen, skal du klikke på kolonneikonet Kolonner, vælge Attributter og derefter Aktiv budjust.
  • I den gamle Google Ads-oplevelse vises rullemenuen "Budgivning" over statistiktabellen på siden i Displaynetværket. Fra denne menu kan du angive budjusteringer for én målretningsmetode i din annoncegruppe.