Prestaties van advertentie-extensies meten

Als u aan uw advertenties extensies heeft toegevoegd, zoals een telefoonnummer of een link naar uw website, kunt u kijken hoe deze extensies presteren. Ga naar uw Google Ads-account om te zien hoeveel klikken en vertoningen uw advertentie-extensie heeft gekregen en wat de kosten daarvan zijn, en om andere statistieken te bekijken. Op basis van deze gegevens kunt u vaststellen welk type advertentie-extensie de beste prestaties levert voor uw advertentie en kunt u bepalen wanneer u een bestaande advertentie-extensie het beste aan een advertentie kunt toevoegen of hieruit moet verwijderen.

Statistieken vinden voor advertentie-extensies

Op de pagina Extensies kunt u statistieken bekijken van alle advertentie-extensies in uw account, campagnes en advertentiegroepen. U kunt op deze pagina ook extensies beheren.

De pagina Extensies vinden en uw statistieken bekijken:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies en dan in het subpaginamenu op Extensies.
  3. Op de extensiepagina wordt eerst een overzicht gegeven van de typen extensies als een lijst met kaarten. U kunt naar de tabelweergave schakelen door bovenaan op het tabelicoon Image of table icon te klikken.
  4. Zo kunt u statistieken bekijken voor elk extensietype:
    • Selecteer in de overzichtsweergave de kaart voor het extensietype.
    • Klik in de tabelweergave op het dropdownmenu Extensietype naast het filtericoon Filter en kies het extensietype. In de tabelweergave kunt u ervoor kiezen gedetailleerde of verzamelde statistieken te tonen:
      • Als u voor elke koppeling van elke extensie extensiestatistieken wilt bekijken, naast de gekoppelde advertentiegroepen, campagnes of accounts, selecteert u in het dropdownmenu aan de rechterkant de optie Koppelingsweergave.
      • Als u verzamelde gegevens voor elke extensie wilt bekijken, selecteert u Extensieweergave. Elke extensie staat in een afzonderlijke rij, ook als er nog geen statistieken voor zijn verzameld.

De totaalrij in het rapport komt mogelijk niet overeen met de som van de afzonderlijke rijen, omdat gedupliceerde gegevens uit de totaalrij zijn verwijderd. Een advertentie-extensie kan naast andere advertentie-extensies staan. Als u dus meerdere extensies tegelijk bekijkt, wordt voor elke advertentie-extensie dezelfde advertentievertoning of -klik getoond in de afzonderlijke rijen van de tabelweergave. Uit de totaalrij onderaan de tabelweergave zijn gedupliceerde gegevens verwijderd. Als er bijvoorbeeld 4 sitelink-extensies worden getoond, staat er in de totaalrij slechts één vertoning, maar voor elk van de 4 sitelinks die in de tabelindeling worden getoond, staat er ook één vertoning in de bijbehorende rij.

Statistieken voor advertentie-extensies zijn momenteel beschikbaar voor advertenties die worden getoond op Google Zoeken, op pagina's van zoekpartners van Google voor mobiel en, in sommige gevallen, in het Google Display Netwerk.

Als u overschakelt naar de tabelweergave, ziet u in de kolommen op de extensiepagina de volgende informatie:

• Status: Hier ziet u of de advertentie-extensies de status Goedgekeurd of de status Afgekeurd hebben. Goedgekeurde advertentie-extensies worden alleen bij uw advertenties weergegeven als ze relevant zijn en de bijbehorende advertentie ook in aanmerking komt voor weergave. Bekijk meer informatie over hoe u een afgekeurde advertentie corrigeert.
  • Klikken: Het aantal klikken dat uw advertentie heeft gekregen toen deze samen met een bepaald type extensie werd weergegeven. Dit aantal is een combinatie van klikken op de advertentiekop en op de advertentie-extensie (indien van toepassing). Als u alleen klikken op de advertentie-extensie wilt bekijken, klikt u op het segmenticoon Segment en selecteert u Kliktype.
  • Vertoningen: Het aantal keren dat uw advertentie samen met de advertentie-extensie is weergegeven.
  • Klikfrequentie (CTR): Het aantal klikken op uw advertentie gedeeld door het aantal keren dat uw advertentie samen met de advertentie-extensie is weergegeven.
  • Kosten: De totale kosten van klikken op uw advertentie toen deze samen met de advertentie-extensie werd weergegeven. Bekijk meer informatie over uw werkelijke kosten voor klikken.
  • Gem. positie: De gemiddelde positie van de advertentie op pagina's met zoekresultaten wanneer deze samen met de advertentie-extensie wordt weergegeven.
  • Gem. kosten per klik (CPC): Het gemiddelde bedrag dat u betaalt voor elke klik wanneer de advertentie samen met de advertentie-extensie wordt weergegeven. De gemiddelde CPC wordt bepaald door de totale kosten van alle klikken te delen door het aantal ontvangen klikken.

Tip

• Kijk in de kolom Beleidsdetails waarom uw extensies op basis van ons advertentiebeleid zijn afgekeurd of beperkt.
  • In de tabel met statistieken in de weergave 'Alle campagnes' worden al uw bestaande extensies weergegeven, ook als deze niet tot vertoningen of klikken hebben geleid. (De prestatiestatistieken kunnen als 0 worden weergegeven in de tabel met statistieken.) Wanneer u echter de tabel met statistieken voor een specifieke campagne weergeeft, worden in de tabel alleen de prestatiegegevens weergegeven voor de advertentie-extensies die vertoningen of klikken hebben ontvangen.

Het rapport voor automatische extensies

Gebruik de pagina Automatische extensies om specifiekere gegevens te bekijken voor advertenties met automatische extensies.

De prestaties van automatische extensies bijhouden

In de kolom Klikken van het rapport over geautomatiseerde extensies ziet u hoe vaak er op de kop van uw advertentie is geklikt terwijl er een automatische extensie bij is getoond.
U kunt uw automatische extensies openen in het gedeelte 'Advertenties en extensies' van Google Ads.
  1. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies en dan in het subpaginamenu op Extensies.
  2. Selecteer Automatische extensies onderaan de pagina. U moet de overzichtsweergave gebruiken om toegang te krijgen tot automatische extensies.
  3. Op de pagina wordt een tabel met statistieken weergegeven die gegevens bevat over de prestaties van uw advertentie wanneer de automatische extensie wordt weergegeven.