Tiettyjen verkkosivujen ja videoiden poissulkeminen

Display-mobiilimainonnan kohdistus‑ ja poissulkemistoimintoja on yksinkertaistettu. Tavoitteenamme on tehdä alati kasvavan mobiilikäyttäjien joukon tavoittamisesta entistä helpompaa.

Seuraavat kohdistusasetukset korvataan yksinkertaistetuilla laitekohdistusvaihtoehdoilla (tietokone‑, tabletti‑ ja mobiili):

• adsenseformobileapps.com: sijoitteluun kohdistaminen ja sijoittelun poissulkeminen
  • sisällön poissulkeminen: G-mob-mobiilisovellus, muu kuin välimainos ‑poissulkeminen.

Voit hallita itse, mitä julkaisijoita tai sisältötyyppejä näytettävät mainoksesi käyttävät. Valittavissa olevia asetuksia ovat

• aiheet
  • laitekohdistus (tietokoneet, tabletit ja mobiililaitteet)
  • sovellusluokka
  • yksittäisten sovellusten poissulkeminen mobiilisovellusten sijoitteluiden poissulkemisilla ja yksittäisten verkkosivustojen poissulkeminen
  • sisällön poissulkemiset.

Voit kohdistaa Google Display ‑verkoston mainoksia sijoitteluihin, kuten tietyille sivuille ja sivustoille sekä tiettyihin mobiilisovelluksiin ja videoihin. Vastaavasti voit sulkea pois sijoitteluita, joissa et halua mainostesi näkyvän. Voit sulkea pois sivustoja tai verkkotunnuksia, jotka eivät sovi brändillesi tai jotka eivät edistä tuotteidesi tai palveluidesi myyntiä.

Tavallisia poissuljettavia sijoitteluja

• Tietyt sijoittelut, jotka eivät sovi brändillesi
  • Sijoittelut, joissa mainoksesi näkyvät mutta eivät ole tehokkaita

Esimerkki

Matkatoimistolla on mainosryhmä, johon kuuluu retkeilypaketteja perheille ja joka on kohdistettu esimerkiksi aiheeseen Vaellus ja retkeily. Toimistossa huomataan, että osa mainoksista näkyy automaattisissa sijoitteluissa, jotka ovat aiheen kannalta osuvia mutta eivät ole perheille sopivia. Nämä sijoittelut voidaan sulkea pois mainosryhmästä.

Sijoittelujen sulkeminen pois kampanjasta, mainosryhmästä tai tililtä

Jos haluat sulkea sijoitteluja pois tietyistä mainosryhmistä ja kampanjoista, siirry Sijoittelut-sivulle.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta sivuvalikosta Sijoittelut.
  3. Klikkaa ylhäältä valikkopalkista Poissuljetut-välilehteä.
  4. Klikkaa kynäkuvaketta .
  5. Valitse, haluatko sulkea sijoitteluja pois kampanja-, mainosryhmä- vai tilitasolla.
  6. Tee jokin seuraavista:
    • Hae sanaa, ilmausta, URL-osoitetta tai videotunnusta, jonka haluat sulkea pois.
    • Klikkaa Lisää useita sijoitteluja ja kirjoita URL-osoitteet, jotka haluat sulkea pois.
    • Valitse Käytä sijoittelujen poissulkemisluetteloa ja valitse luettelo.
  7. Kun olet lisännyt poissuljettavat sijoittelut, klikkaa Tallenna.

Poissuljettavien URL-osoitteiden lisääminen

Erityyppisillä verkko-omaisuuksilla on erityyppisiä URL-osoitteita. Kaikilla verkko-omaisuuksilla, onpa kyseessä mobiilisovellus tai tietty tuotesivu, on erityinen osoitemuoto. Lisätietoja erityyppisten sijoittelujen osoitteiden syöttämisestä saat laajentamalla alla olevat osiot.

Sijoittelujen poissulkemisen muotoilu sivustoilla

Sijoittelujen poissulkemiseen on monia tapoja. Se voidaan tehdä verkkotunnuksen, aliverkkotunnuksen, polun nimen tai yksittäisen sivun perusteella, muttei monitasoisten verkkotunnusten perusteella. Yleensä verkkotunnusten poissulkeminen estää mainostesi näkymisen millä tahansa verkkotunnukseen kuuluvalla sivulla, mutta aliverkkotunnusten ja polkujen poissulkeminen estää mainostesi näkymisen ainoastaan kyseisessä aliverkkotunnuksessa tai polussa.

Esimerkki

Katrin yritys myy luonnonmukaisia siivoustuotteita kotitalouksille, ja hän haluaisi näyttää mainoksia vain tuotteisiinsa läheisesti liittyvissä sijoitteluissa. Katri kohdistaa mainokset suositulle tuotearvostelusivustolle ja lisää poissuljettuihin sivustoihin ruoanlaittolaitteisiin ja kodinkoneisiin liittyvät sivustopolut, jotta mainokset eivät näy kyseisillä sivuilla. Rajoittamalla mainostensa näkymistä Katri voi näyttää niitä kiinnostuneimmille potentiaalisille asiakkaille.

Poissuljettujen sivustojen luettelossa kohteiden muoto määrää, miten Google Ads suodattaa sivustoja. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä verkkotunnusten poissulkemisesta ja poissulkemisten muotoilusta:

Taso

Poissulkeminen

Ylätason verkkotunnuksen nimi example.com
Käytä tätä muotoa, jos haluat, että mainoksesi suljetaan pois esimerkiksi tietystä verkkotunnuksesta ja sen aliverkkotunnuksista, hakemiston nimistä ja yksittäisiltä sivuilta.
  • Mainoksesi eivät näy osoitteessa example.com, www.example.com, www1.example.com, www.example.com/jutut, www.example.com/jutut/sivu.html tai sijoittelu.example.com
Sallittu
Ensimmäisen tason aliverkkotunnus www.esimerkki.fi
  • Mainoksesi eivät näy sivustoilla www.esimerkki.fi tai www.esimerkki.fi/jutut.
  • Mainoksesi voivat näkyä sivustoilla www1.esimerkki.fi tai sijoittelu.esimerkki.fi.
Sallittu
Ensimmäisen tason aliverkkotunnus sijoittelu.esimerkki.fi Sallittu
Yksittäisen hakemiston nimi www.esimerkki.fi/jutut
  • Mainokset eivät näy sivustoilla www.esimerkki.fi/jutut tai www.esimerkki.fi/jutut/sivu.html.
  • Mainokset voivat näkyä sivustolla www.esimerkki.fi.
Sallittu
Yksittäisen hakemiston nimi esimerkki.fi/jutut Sallittu
Toisen hakemiston nimi www.esimerkki.fi/jutut/ekstra
  • Mainokset eivät näy sivustoilla www.esimerkki.fi/jutut/ekstra tai www.esimerkki.fi/jutut/ekstra/sivu.html.
  • Mainokset voivat näkyä sivustossa www.esimerkki.fi tai www.esimerkki.fi/jutut.
Sallittu
Usean tason aliverkkotunnukset

www.sijoittelu.example.com

• Mainokset voidaan sulkea pois vain tästä aliverkkotunnuksesta.
 Ei suositella
Yksittäinen sivu www.esimerkki.fi/index.html Sallittu

Display-verkoston dynaamisuuden takia emme voi taata, että jokainen aiheeseen liittyvä sivu suljetaan pois, kun suljet pois luokan. Testit ovat kuitenkin osoittaneet, että luokan poissulkeminen vähentää aiheeseen liittyvillä sivuilla näkymistä noin 90 prosenttia.

Yksittäisten sovellusten sulkeminen pois Display-verkoston kampanjoista

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta valikosta Sijoittelut.
  3. Klikkaa ylhäältä valikkopalkista Poissuljetut-välilehteä.
  4. Klikkaa kynäkuvaketta
  5. Valitse Lisää sijoittelun poissulkeminen.
  6. Valitse Sulje pois seuraavista ‑kohdasta Kampanja.
  7. Klikkaa Valitse kampanja ja valitse, mistä kampanjasta haluat sulkea sovellukset pois.
  8. Klikkaa Lisää useita sijoitteluja.
  9. Tee jompikumpi näistä:
    • iPhone-sovellusten poissulkeminen:
      • Etsi poissuljettavan sovelluksen iTunes-tunnus. iTunes-tunnus näkyy sovelluksen iTunes-URL-osoitteen lopussa. Tässä esimerkissä MechaHamster-sovelluksen iTunes-tunnus näkyy punaisella:
        https://itunes.apple.com/us/app/mechahamster/id1286046770.

• Kirjoita mobileapp::1- ja sen perään iTunes-tunnus. Jos esimerkiksi haluat lisätä MechaHamster-sovelluksen poissuljettuihin sijoitteluihin, kirjoita mobileapp::1-1286046770.

• Android-sovellusten poissulkeminen:
      • Etsi Google Play Kaupasta sovellus, jonka haluat sulkea pois, ja kopioi sitten sovelluksen paketin nimi (URL-osoitteen loppuosa, jota edeltää id=). Jos esimerkiksi haluat sulkea pois MechaHamster-sovelluksen, kopioi URL-osoitteen osa, joka näkyy tässä esimerkissä punaisella:
        https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.fpl.mechahamster
      • Kirjoita Google Adsissa sijoittelujen lisäämiseen tarkoitettuun kenttään mobileapp::2- ja liitä juuri kopioimasi URL-osoite. Esimerkiksi MechaHamster-sovelluksen poissulkeminen näyttäisi tältä:
        mobileapp::2-com.google.fpl.mechahamster
Jos et voi sulkea sovellusta pois yllä kuvatulla menetelmällä, kirjoita sen sijaan paketin nimen perään "adsenseformobileapps.com". Tällä menetelmällä MechaHamster-sovelluksen poissulkeminen näyttäisi tältä:
com.google.fpl.mechahamster.adsenseformobileapps.com

Varattujen verkkotunnusten poissulkeminen

Suurin osa poissulkemisista koskee vain Display-verkostoa, mutta varattujen verkkotunnusten sivustot suljetaan pois sekä Display‑ että hakuverkostosta sisällön poissulkemisten avulla.

Huomioitavaa

Sijoittelujen poissulkeminen on eri asia kuin niiden poistaminen. Kun suljet pois sijoitteluja, estät mainostesi näkymisen niissä. Kun poistat sijoitteluja, joihin olet kohdistanut mainoksesi, mainos voi silti näkyä sijoitteluissa mainosryhmäsi muiden kohdistustapojen, kuten avainsanojen tai aiheiden, perusteella.

Seuraavat vaiheet