Ekskluder specifikke websider og videoer

For at sikre, at du når ud til så mange potentielle kunder som muligt, bliver dine annoncer nu vist sammen med indhold, der matcher en hvilket som helst af de placeringer eller et hvilket som helst af de emner, placeringer eller søgeord på Displaynetværket, Videonetværket eller Søgenetværket, du målretter mod. Hvis du f.eks. målretter mod "cykler" som emne og "cykling" som søgeord på Displaynetværket, Videonetværket eller Søgenetværket, bliver dine annoncer vist i indhold, der matcher enten én af delene eller begge dele.

Du vil også se, at kontekstmålretning er blevet forenklet og placeret på en enkelt side i Google Ads, så du kan administrere alle indholdsbaserede målretningstyper (Emner, Placeringer, Display-/videosøgeord og Ekskluderinger) i en enkelt visning. Du finder den nye side i sektionen "Indhold" under Kampagner Campaigns Icon på navigationsmenuen til venstre.

Fra og med marts 2024: Placeringsekskluderinger på kontoniveau anvendes nu også på søgepartnernetværket. Med denne lancering bliver websites på søgepartnernetværket ekskluderet, hvis en annoncør tilføjer ekskluderinger på konto- eller managerkontoniveau. Dette får betydning for alle kampagnetyper, der viser annoncer på søgepartnernetværket, heriblandt Performance Max-kampagner, appkampagner, søgekampagner, Shopping-kampagner og Smart-kampagner på kontoen.

Indstillingerne for målretning og ekskludering af visning på mobilenheder er blevet forenklet, så det er nemmere at nå ud til det stigende antal mobilbrugere.

Indholdsekskludering (ekskluderingen "Ikke-mellemliggende annonce for GMob-mobilapp") er blevet erstattet af forenklede indstillinger for enhedsmålretning for computere, tablets og mobilenheder.

Du kan kontrollere, hvilke udgivere eller indholdstyper dine annoncer vises på, ved hjælp af:

• Emner
  • Enhedsmålretning: computer, tablet, mobil
  • Appkategori
  • Individuelle appekskluderinger via placeringsekskluderinger til mobilapps og individuelle websiteekskluderinger
  • Indholdsekskluderinger

Ligesom du kan målrette dine annoncer mod bestemte placeringer på YouTube, søgepartnernetværket og Google Displaynetværket – f.eks. bestemte sider, websites, mobilapps og videoer – kan du også ekskludere placeringer, hvor du ikke vil have dine annoncer vist. Du kan ekskludere websites eller domæner, der ikke er passende i forhold til dit brand, eller som ikke hjælper dig med at sælge dine produkter eller tjenester.

Typer af placeringer, som du kan ekskludere

• Specifikke placeringer, der ikke passer til dit brand.
  • Placeringer, hvor dine annoncer vises, men ikke er effektive.

Eksempel

Et rejsebureau har en annoncegruppe, som indeholder annoncer for campingture for familien og er målrettet mod emner såsom Vandreture og camping. Hos rejsebureauet konstaterer man, at nogle af annoncerne bliver vist på automatiske placeringer, der er relevante i forhold til emnet, men ikke er familievenlige. De kan derfor vælge at ekskludere disse placeringer fra annoncegruppen.

Ekskluder placeringer fra din kampagne, annoncegruppe eller konto

Du kan ekskludere placeringer fra bestemte annoncegrupper og kampagner via siden "Placeringer".

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Målgrupper, søgeord og indhold på sektionsmenuen.
  3. Klik på Indhold.
  4. Klik på Ekskluderinger.
  5. Klik på menupilen til højre for "Ekskluderinger".
  6. Klik på Placeringer
  7. Klik på blyantikonet Rediger.
  8. Vælg "Tilføj en placeringsekskludering" eller "Brug liste over placeringsekskluderinger".
  9. Vælg, om du vil ekskludere placeringer på kampagne-, annoncegruppe- eller kontoniveau.
  10. Hvis du har valgt "Tilføj en placeringsekskludering", skal du vælge en af følgende muligheder.
    1. Søg efter et ord, en sætning, en webadresse eller et video-id, som du vil ekskludere.
    2. Klik på Angiv flere placeringer, og angiv de webadresser, som du vil ekskludere.
  11. Hvis du har valgt "Brug liste over placeringsekskluderinger", skal du vælge en eksisterende liste over placeringsekskluderinger.
  12. Klik på Gem, når du har angivet ekskluderingerne.

Sådan tilføjer du ekskluderingswebadresser

Der findes forskellige typer webadresser til forskellige typer ejendomme. De enkelte ejendomme, lige fra mobilapps til specifikke produktsider, har deres eget adresseformat. Du kan udvide nedenstående sektioner for at se, hvordan du indtaster adresserne for hver slags placering.

Formatering af placeringsekskluderinger for websites
Du kan ekskludere placeringer ud fra domæne, underdomæne, stinavn eller individuelle sider, men ikke domæner på flere niveauer. Ekskludering af et domæne vil generelt forhindre dine annoncer i at blive vist på alle sider på det pågældende domæne, mens angivelse af et underdomæne eller en sti kun vil forhindre dem i at blive vist på dette underdomæne/denne sti. Bemærk! Ekskluderinger for underdomæner, underwebsites og undersider fungerer ikke på søgepartnernetværket.

Eksempel

Charlottes virksomhed sælger økologiske rengøringsmidler, og hun vil gerne udelukkende vise sine annoncer på nært beslægtede placeringer. Hun målretter mod et populært website med produktanmeldelser. Samtidig foretager hun ekskludering af de stier på websitet, der handler om fødevare-gadgets og husholdningsapparater, så hendes annoncer ikke vises på disse sider. Ved at indskrænke, hvor hendes annoncer vises, kan hun vise dem til de kunder, der sandsynligvis vil være mest interesseret.

Formatet for hver post på listen med ekskluderede websites bestemmer, hvordan Google Ads filtrerer websites. Her er nogle eksempler på, hvordan du ekskluderer domæner og formaterer disse ekskluderinger:

Niveau

Ekskludering

Navn på domæne på topniveau eksempel.dk
Brug dette format, hvis dine annoncer skal ekskluderes fra et bestemt domæne og dets underdomæner, mappenavne, individuelle sider osv.
  • Annoncerne vises ikke på eksempel.dk, www.eksempel.dk, www1.eksempel.dk, www.eksempel.dk/ting, www.eksempel.dk/ting/side.html eller placering.eksempel.dk
ja, bekræftet Acceptabelt
Underdomæne på første niveau www.eksempel.dk
  • Annoncerne vises ikke på www.eksempel.dk eller www.eksempel.dk/ting
  • Annoncerne vises måske på www1.eksempel.dk eller placering.eksempel.dk
ja, bekræftet Acceptabelt
Underdomæne på første niveau placering.eksempel.dk ja, bekræftet Acceptabelt
Navn på en enkelt mappe www.eksempel.dk/ting
  • Annoncerne vises ikke på www.eksempel.dk/ting eller www.eksempel.dk/ting/side.html
  • Annoncerne vises måske på www.eksempel.dk
ja, bekræftet Acceptabelt
Navn på en enkelt mappe eksempel.dk/ting ja, bekræftet Acceptabelt
Navn på en mappe på andet niveau www.eksempel.dk/ting/ekstra
  • Annoncerne vises ikke på www.eksempel.dk/ting/ekstra eller www.eksempel.dk/ting/ekstra/side.html
  • Annoncerne vises måske på www.eksempel.dk eller www.eksempel.dk/ting
ja, bekræftetAcceptabelt
Underdomæner på flere niveauer

www.placering.eksempel.dk

• Annoncer må kun være ekskluderet fra dette specifikke underdomæne
Anbefales ikke
Individuel side www.eksempel.dk/index.html ja, bekræftet Acceptabelt

På grund af Displaynetværkets dynamiske karakter kan vi ikke garantere, at du ekskluderer 100 % af de relaterede sider, når du ekskluderer en kategori. I de tests, vi har foretaget, har vi dog konstateret, at ekskludering af en kategori reducerer eksponeringen til relaterede sider med ca. 90 %.

Ekskluder individuelle apps fra displaykampagner
Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. På din Google Ads-konto skal du klikke på ikonet Kampagner Campaigns Icon.
  2. Klik på rullemenuen Målgrupper, søgeord og indhold på sektionsmenuen.
  3. Klik på Indhold.
  4. Klik på Ekskluderinger.
  5. Klik på menupilen til højre for "Ekskluderinger".
  6. Klik på Placeringer.
  7. Klik på blyantikonet Rediger.
  8. Vælg Tilføj en placeringsekskludering.
  9. Vælg Kampagne under "Ekskluder fra".
  10. Klik på Vælg en kampagne, og vælg den kampagne, som du vil ekskludere apps fra.
  11. Klik på Angiv flere placeringer.
  12. Gør ét af følgende:
    • Sådan ekskluderer du iPhone-apps:
      • Find iTunes-id'et for den app, du vil ekskludere. iTunes-id'et vises som den sidste del af appens iTunes-webadresse. Eksempelvis er det røde "MechaHamster"-appens iTunes-id:
        • https://itunes.apple.com/us/app/mechahamster/id1286046770.
      • Indtast "mobileapp::1-" efterfulgt af iTunes-id'et. Hvis du vil tilføje appen "MechaHamster" som en placeringsekskludering, skal du indtaste mobileapp::1-1286046770.
    • Sådan ekskluderer du Android-apps:
      • Find den app, du vil ekskludere, i Google Play Butik, og kopiér derefter appens pakkenavn (den sidste del af webadressen efter "id="). Eksempelvis skal du for appen "MechaHamster" kopiere den del af webadressen, der vises med rødt nedenfor:
        • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.fpl.mechahamster
      • I feltet til indtastning af placeringer i Google Ads skal du skrive "mobileapp::2-" og indsætte den webadresse, du lige har kopieret. Hvis vi bruger eksemplet fra det forrige trin, vil ekskluderingen af appen "MechaHamster" se sådan ud:
        • mobileapp::2-com.google.fpl.mechahamster
Sådan ekskluderer du parkerede domæner
De fleste ekskluderinger gælder kun for Displaynetværket, bortset fra websites med parkerede domæner, som udelukkes på både Displaynetværket og søgepartnernetværket ved hjælp af indholdsekskluderinger.

Bemærk!

Der er forskel på at ekskludere placeringer og fjerne dem. Når du ekskluderer placeringer, forhindrer du, at dine annoncer vises på de pågældende placeringer. Når du fjerner placeringer, som du målretter mod, kan din annonce stadig blive vist på dem på grund af andre målretningsmetoder, som du bruger i din annoncegruppe, f.eks. søgeord eller emner.

Planlæg automatiske uploads af lister over placeringsekskluderinger

Planlægning af automatiske opdateringer af lister over placeringsekskluderinger sparer tid på listeadministration og sikrer, at lister over placeringsekskluderinger i Google Ads holder sig opdaterede og er synkroniseret med listekilder. Som annoncør, kan du få flere oplysninger om, hvordan du downloader en listeskabelon og planlægger dine lister over placeringsekskluderinger. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter og tester ekskluderingslister, som dine annoncører kan bruge.

For annoncører

Planlæg din ekskluderingsliste ved at tilknytte en liste over placeringsekskluderinger i et understøttet filformat i Google Ads. Denne listekilde vil blive hentet regelmæssigt, så dine ekskluderinger kan administreres i Google Ads. Den kan vedligeholdes af dig eller en tredjepartsudbyder af lister, som du har tillid til. Planlæg uploads til dine placeringsekskluderinger for at sikre, at din ekskluderingslise automatisk opdateres, så den afspejler opdateringer, der er foretaget i den eksterne kildefil.

Vejledning til, hvordan du downloader en skabelon og planlægger en liste over placeringsekskluderinger

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1.  På din Google Ads-konto skal du klikke på ikonet Værktøjer Tools Icon.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Ekskluderingslister.
  4. Klik på plusknappen .
  5. Klik på Planlæg en liste
  6. Hvis du ikke allerede har en listekilde, som du eller din betroede listeudbyder har oprettet, skal du klikke på Se skabeloner for at se understøttede skabeloner og downloade din fil. Du kan føje flere ekskluderinger til filen og gemme den. Gennemgå et eksempel på en fil ved at downloade dette CSV. (Få flere oplysninger om, hvordan du kan ekskludere placeringer på kontoniveau). Understøttede ekskluderingstyper:
    • Websites
    • Mobilapplikationer
    • YouTube-kanaler
    • YouTube-videoer

Bemærk! Ekskluderinger er underlagt begrænsninger for delte lister over placeringsekskluderinger. Få flere oplysninger om grænser for målretning i Google Ads

1. Når du har gemt en listekilde som den korrekte filtype, kan du planlægge automatiske uploads af placeringsekskluderinger, der afspejles i listekilden.
    1. Angiv "Navn på tidsplan".
    2. Angiv det "Listenavn", der skal vises som navn i kolonnerne "Liste over placeringsekskluderinger".
    3. I rullemenuen "Kilde" skal du vælge, hvordan filens skal leveres
      • Google Sheets
      • HTTPS
      • SFTP
    4. Sørg for, at filen er offentlig, eller at du giver tilladelse til at få adgang til filen
      1. Google Sheets skal være offentlig, eller du skal dele det med den Google Ads-konto, der er angivet, når du vælger "Google Sheets" som "Kilde" og derefter klikker på Link et eksisterende regneark.
      2. HTTPS/SFTP kan kræve angivelse af loginoplysninger (brugernavn/adgangskode). Hvis det er påkrævet, skal du angive brugernavnet og adgangskoden for at få adgang til filen.
        Bemærk! Hvis du vælger SFTP og får vist fejlmeddelelsen "Filen blev ikke fundet", kan du prøve at placere to skråstreger ("//") mellem filstien og navnet. Eksempel: SFTP://sftp.mysite.com/exclusions.csv
    5. Brug felterne "Frekvens" og "Tid" til at vælge, hvor ofte og hvornår den kilde, du har valgt, skal uploades og anvendes på dine placeringsekskluderinger.
    6. Klik på Gem.
    7. Sørg for, at din kildefil er uploadet korrekt, ved at tjekke, at den er i kolonnen "Liste over placeringsekskluderinger" på siden Placeringsekskluderinger, som du kan komme til fra menuen Værktøjer Google Ads | værktøjer [ikon]. Det kan tage op til 10 minutter, før listen vises.
  2. Du kan annullere eller ændre dine planlagte placeringsekskluderinger ved at følge denne vejledning:
    1. Klik på værktøjsikonet Google Ads | værktøjer [ikon].
    2. Vælg Uploads under "Massehandlinger".
    3. Klik på fanen Tidsplaner.
    4. Hold markøren over den farvede prik til venstre for det planlagte element i kolonnen "Tidsplan".
    5. Du kan vælge "Aktivér", "Sæt på pause" eller "Fjern".
    6. Du kan også redigere ved at klikke på Rediger i kolonnen "Handlinger".

Bemærk!

• Hvis du bruger en fil, der er oprettet af en listeudbyder, du har tillid til, skal du sørge for, at filen er i et understøttet format, så den bliver uploadet korrekt.
  • Så længe dine uploads er planlagte, vil alle ekskluderinger i kildefilen løbende blive uploadet til din liste. Du bør opdatere kildefilen direkte eller samarbejde med din tredjepartsudbyder af lister om at opdatere kildefilen.
  • Når ekskluderingslisten er oprettet, skal du anvende listen over placeringsekskluderinger på en kampagne for at begynde at ekskludere placeringer.
Til listeudbydere

Opret en ekskluderingsliste, som dine annoncører kan bruge, ved at downloade en understøttet ekstern kildefil i Google Ads. Når denne listekilde er planlagt af dine annoncører, vil der regelmæssigt blive hentet oplysninger fra den, så ekskluderinger kan administreres i Google Ads, og du kan vedligeholde listen. Dine annoncører kan planlægge uploads ved hjælp af din fil med placeringsekskluderinger. Deres lister opdateres automatisk, så de afspejler ændringer, der er foretaget i dine kildefiler.

Vejledning til, hvordan du downloader en filskabelon og tester en fil med placeringsekskluderinger

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1.  På din Google Ads-konto skal du klikke på ikonet Værktøjer Tools Icon.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Ekskluderingslister.
  4. Klik på plusknappen .
  5. Klik på Planlæg en liste
  6. Klik på Se skabeloner for at se understøttede filtyper og skabeloner og downloade din skabelonfil. Skabelonfilen skal du bruge til at oprette lister over placeringsekskluderinger. Gennemgå et eksempel på en fil ved at downloade dette CSV. (Få flere oplysninger om, hvordan du kan ekskludere placeringer på kontoniveau). Understøttede ekskluderingstyper:
  7. Når du har gemt en listekilde som den korrekte filtype, kan du teste, at din eksklusionsfil er formateret korrekt, ved at uploade til din konto.
    1. Angiv "Navn på tidsplan"
    2. Angiv det "Listenavn", der skal vises som navn i kolonnen "Tidsplan" og kolonnen "Liste over placeringsekskluderinger".
    3. I rullemenuen "Kilde" skal du vælge, hvordan filen skal leveres.
      • Google Sheets
      • HTTPS
      • SFTP
    4. Sørg for, at filen er offentlig, eller at du giver tilladelse til at få adgang til filen
      1. Google Sheets skal være offentlig, eller du skal dele det med den Google Ads-konto, der er angivet, når du vælger "Google Sheets" som "Kilde" og derefter klikker på Link et eksisterende regneark.
      2. HTTPS/SFTP kan kræve angivelse af loginoplysninger (brugernavn/adgangskode). Hvis det er påkrævet, skal du angive brugernavnet og adgangskoden for at få adgang til filen.
      3. Disse tilladelser gælder også for annoncører, der får adgang til din fil.
        Bemærk! Hvis du vælger SFTP og får vist fejlmeddelelsen "Filen blev ikke fundet", kan du prøve at placere to skråstreger ("//") mellem filstien og navnet. Eksempel: SFTP://sftp.mysite.com/exclusions.csv
    5. Brug felterne "Frekvens" og "Tid" til at vælge, hvor ofte og hvornår den kilde, du har valgt, skal uploades og anvendes på annoncørens placeringsekskluderinger.
    6. Klik på Gem.
    7. Sørg for, at din kildefil er uploadet korrekt, ved at tjekke, at den er i kolonnen "Liste over placeringsekskluderinger" på siden Placeringsekskluderinger, som du kan komme til fra menuen Værktøjer Google Ads | værktøjer [ikon]. Det kan tage op til 10 minutter, før kildefilen vises.

Optimale løsninger:

• Før du deler en fil med annoncører, er det bedst at planlægge din liste med din egen konto og teste, at filen uploades korrekt. Lad denne tidsplan køre nogle dage for at teste, at dine opdateringer uploades.
  • Husk! Lister er underlagt standardgrænsen for delte lister over placeringsekskluderinger på maksimalt 65.000 ekskluderinger pr. liste. Bemærk! Annoncørkonti er underlagt yderligere ekskluderingsgrænser baseret på deres brug af målretning. Få flere oplysninger om grænser for målretning i Google Ads
  • Samarbejd med annoncører om at foretage permanente ændringer i listekildefiler, da annoncørerne ikke kan foretage permanente ændringer i planlagte lister fra Google Ads.