Sammenligning og sporing af dine annonceres effektivitet over tid

Er du nysgerrig efter at finde ud af, om der bliver klikket flere gange på din annonce om fredagen end om søndagen? Vil du nemt og enkelt kunne sammenligne eksponeringer af annoncegrupper pr. kvartal? I Google Ads er der flere måder, hvorpå du kan sammenligne effektivitet over tid. I denne artikel viser vi dig, hvordan du sammenligner effektivitet på tværs af to datointervaller. Du lærer også, hvordan du bruger segmenter til at se detaljer om specifikke datasæt.

Vejledning

De fleste brugere administrerer nu deres konti via den nye Google Ads-oplevelse. Hvis du stadig bruger den forrige AdWords-oplevelse, skal du vælge Forrige nedenfor. Få flere oplysninger

Sammenlign effektiviteten for to forskellige datointervaller

Lad os sige, at du gerne vil vide, hvor effektive dine kampagner var i sidste uge sammenlignet med ugen før. Eller måske vil du se data for den aktuelle måned sammenlignet med samme måned sidste år. Disse oplysninger kan du finde ved at bruge muligheden "Sammenlign datoer" i rullemenuen Datointerval.

1. Log ind på din AdWords-konto.
  2. Klik på fanen Kampagner.
  3. Klik på pil ned i datointervallet i øverste højre hjørne af skærmen.
    Date range box
  4. Sørg for, at "Sammenlign datoer" er indstillet til TIL.
  5. Vælg det datointerval, du er interesseret i, i menuens øverste sektion. Derefter vælger du i sektionen under "Sammenlign datoer", om der skal sammenlignes med Forrige periode eller Samme periode sidste år eller oprettes en Tilpasset sammenligning. Hvis du vælger Tilpasset, bliver du bedt om at indtaste et specifikt datointerval.
    Custom date range
  6. Klik på Anvend. Der vises resultater for begge datointervaller på effektivitetsgrafen.

Hvis du vil have disse sammenlignings-metrics vist i din statistiktabel, skal du klikke på det plusikon (+), der nu vises i hver kolonneoverskrift. Når du gør det, udvides den enkelte kolonne, så der i stedet vises fire kolonner: Det aktuelle datointerval, det forrige datointerval, den numeriske ændring fra det ene datointerval til det andet og den procentvise ændring.
Expanded columns

Når du har valgt et datointerval, både for sig selv og som en del af en sammenligning, anvendes disse datoer på hele din konto (indtil du ændrer dem).

Funktionen "Sammenlign datoer" gør det muligt at sammenligne effektiviteten for maksimalt to datointervaller. Hvis du eksempelvis vil sammenligne effektiviteten for hver dag i forrige måned, er det bedre at bruge segmenter som beskrevet nedenfor.

Segmentér dine data efter tid

Segmenter kan give en mere detaljeret visning af dine data. Lad os eksempelvis sige, at du bruger datointervalfeltet og vælger "Sidste uge" for at få vist den overordnede effektivitet for sidste uge. Derefter beslutter du imidlertid, at du vil se resultatet for ugen fordelt på de enkelte ugedage. Til dette formål kan du bruge segmenter.

Når du har oprettet segmentet "Ugedag", bliver den ene række med data til otte rækker med data: Den oprindelige række plus en ny række for hver dag i ugen.

Day of week segments

Klik på knappen Segmentér over statistiktabellen, og vælg Tid på rullemenuen. Dette medfører, at statistiktabellen opdeles i rækker i henhold til det valgte datointerval.

Valgmulighederne omfatter:

• Ugedag (mandag, tirsdag, onsdag osv.)
  • Dag (f.eks. onsdag den 21. december 2011)
  • Uge
  • Måned
  • Kvartal
  • År
  • Tidspunkt på dagen

Få vist effektivitet efter tid med værktøjet til rapportredigering

Værktøjet til rapportredigering giver dig mulighed for at sortere dine data efter datointerval på tværs af en annoncegruppe, en kampagne eller hele din konto. Det kan f.eks. være, at du vil spore en annoncegruppes effektivitet på timebasis for at se, hvor effektiv den er på forskellige tidspunkter af døgnet. Derefter kan du bruge denne indsigt til at planlægge visningen af dine annoncer, så de vises i de tidsrum, hvor der er størst sandsynlighed for at opnå et stort antal eksponeringer og klik.

Du kan f.eks. køre en rapport for at sammenligne det samlede antal klik i januar på tværs af dine annoncegrupper eller for at finde ud af, om en bestemt kampagne har den bedste CTR kl. 10 eller kl. 14. Det er helt op til dig, hvordan du vil have dine data vist.

Sådan får du vist effektivitet efter tid i værktøjet til rapportredigering:

1. Log ind på din AdWords-konto.
  2. Klik på fanen Rapporter.
  3. Klik på knappen + Rapport og derefter på Tabel i rullemenuen.
  4. Vælg et datointerval i datovælgeren over lærredet.
  5. Træk følgende felter fra sidebjælken over på lærredet:

• Et element, du vil foretage måling for, f.eks. Annoncegruppe
    • En metric, f.eks. CTR
    • En tidsenhed, f.eks. Ugedag
  6. Herfra kan du tilpasse dine data yderligere ved hjælp af filtre.

• Du kan f.eks. filtrere dine annoncegrupper, så du kun får vist en enkelt annoncegruppe, eller filtrere ugedagene, så der kun vises data for hverdage.
  7. Klik til sidst på Gem som for at gemme rapporten med henblik på senere brug. Du kan også downloade rapporten ved at klikke på downloadknappen Download.

Få flere oplysninger om værktøjet til rapportredigering.

Tip!

Du kan også få vist effektivitet efter sted (geografisk placering) og se data for rækkevidde og frekvens på fanen Dimensioner.