Sammenligning og sporing af dine annonceres effektivitet over tid

Er du nysgerrig efter at finde ud af, om der bliver klikket flere gange på din annonce om fredagen end om søndagen? Vil du nemt og enkelt kunne sammenligne eksponeringer af annoncegrupper pr. kvartal? I Google Ads er der flere måder, hvorpå du kan sammenligne effektivitet over tid. I denne artikel viser vi dig, hvordan du sammenligner effektivitet på tværs af to datointervaller. Du lærer også, hvordan du bruger segmenter til at se detaljer om specifikke datasæt.

Vejledning

Lad os sige, at du gerne vil vide, hvor effektive dine kampagner var i sidste uge sammenlignet med ugen før. Eller måske vil du se data for den aktuelle måned sammenlignet med samme måned sidste år. Disse oplysninger kan du finde ved at bruge muligheden "Sammenlign med" i datointervalvælgeren.

1. Log ind på din Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klik på Kampagner på sidemenuen.
  3. Klik på pil ned i datointervallet i øverste højre hjørne af skærmen.
  4. Klik på alternativknappen ud for "Sammenlign" for at aktivere endnu et datointervalfelt.
  5. Vælg det datointerval, der skal vises målinger for, i det øverste datointervalfelt.
  6. Vælg derefter, om du vil sammenligne med Forrige periode, Forrige år eller et Tilpasset datointerval.
  7. Klik på Anvend. Der vises resultater for begge datointervaller i effektivitetsdiagrammet.

Hvis du vil have disse sammenlignings-metrics vist i din statistiktabel, skal du klikke på de dobbeltpile (< >), der nu vises i hver kolonneoverskrift. Når du gør det, udvides den enkelte kolonne, så der i stedet vises fire kolonner: Det aktuelle datointerval, det forrige datointerval, den numeriske ændring fra det ene datointerval til det andet og den procentvise ændring.

Når du har valgt et datointerval, både for sig selv og som en del af en sammenligning, anvendes disse datoer på hele din konto (indtil du ændrer dem).

Funktionen "Sammenlign med" gør det muligt at sammenligne effektiviteten for maksimalt to datointervaller. Hvis du eksempelvis vil sammenligne effektiviteten for hver dag i forrige måned, er det bedre at bruge segmenter som beskrevet nedenfor.

Segmentér dine data efter tid

Segmenter kan give en mere detaljeret visning af dine data. Lad os eksempelvis sige, at du har brugt datointervalvælgeren til at få vist den overordnede effektivitet for sidste uge og besluttet dig for, at du vil se effektiviteten for hver enkelt dag i sidste uge.

1. Klik på segmenteringsikonet Segment over statistiktabellen.
  2. Vælg Tid på rullemenuen. Der vises en undermenu med følgende muligheder:

1. Ugedag (mandag, tirsdag, onsdag osv.)
    2. Dag (f.eks. onsdag den 21. december 2011)
    3. Uge
    4. Måned
    5. Kvartal
    6. År
    7. Tidspunkt på dagen

Dette medfører, at din statistiktabel opdeles i rækker i henhold til det valgte datointerval. Hvis du f.eks. opretter segmentet "Ugedag", bliver den ene række med data til otte rækker med data: Den oprindelige række plus en ny række for hver dag i ugen.