Websiteremarketinglijsten toevoegen aan advertentiegroepen

Voeg remarketinglijsten aan uw advertentiegroepen toe om uw advertenties weer te geven aan mensen die uw website hebben bezocht. In dit artikel leest u hoe u remarketinglijsten toevoegt aan advertentiegroepen.

Instructies

Ga als volgt te werk om remarketinglijsten aan uw advertentiegroepen toe te voegen:

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Een remarketinglijst toevoegen aan een advertentiegroep in het Display Netwerk

Als u remarketinglijsten in het Display Netwerk wilt gebruiken, voegt u ze toe aan advertentiegroepen in uw campagnes van het type 'Alleen in het Display Netwerk - Remarketing' (aanbevolen) of 'Alleen in het Display Netwerk - Alle functies'. Als u een nieuwe remarketingcampagne maakt, wordt er een lijst 'Alle bezoekers' voor u gemaakt.

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op de advertentiegroep waaraan u een remarketinglijst wilt toevoegen.
  3. Klik op het tabblad Display Netwerk.
  4. Klik op + Targeting.
  5. Klik op het dropdown-menu Targeting toevoegen en selecteer Interesses en remarketing.
  6. Klik op het dropdown-menu Categorie selecteren en selecteer Lijsten voor remarketing. De bestaande remarketinglijsten worden weergegeven.
  7. Klik op de dubbele pijlen » naast elke lijst die u wilt toevoegen aan de advertentiegroep. Nadat u een lijst heeft toegevoegd, wordt deze weergegeven in de kolom 'Geselecteerd'.
  8. Klik op Sluiten en Opslaan als u klaar bent.

Een remarketinglijst toevoegen aan een advertentiegroep in het zoeknetwerk

Als u remarketinglijsten voor zoekadvertenties wilt gebruiken, voegt u remarketinglijsten toe aan advertentiegroepen die uw campagnes in het zoeknetwerk targeten.

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op de advertentiegroep waaraan u een remarketinglijst wilt toevoegen.
  3. Klik op het tabblad Doelgroepen.
  4. Klik op + Targeting.
  5. Klik op het dropdown-menu Targeting toevoegen en selecteer Interesses en remarketing.
  6. Klik op het dropdown-menu Categorie selecteren en selecteer Lijsten voor remarketing. De bestaande remarketinglijsten worden weergegeven.
  7. Klik op de dubbele pijlen » naast elke lijst die u wilt toevoegen aan de advertentiegroep. Nadat u een lijst heeft toegevoegd, wordt deze weergegeven in de kolom 'Geselecteerd'.
  8. Klik op Sluiten en Opslaan als u klaar bent.

In het zoeknetwerk kunnen alleen de volgende typen lijsten worden gebruikt.

• Lijsten op basis van tags zijn lijsten die rechtstreeks zijn gebaseerd op de tags op uw website.
  • Lijsten op basis van regels zijn lijsten die zijn gebaseerd op regels met betrekking tot de bezochte URL's.
  • Combinatielijsten zijn elke combinatie van de twee bovenstaande lijsttypen.

Remarketinglijsten naar een andere advertentiegroep kopiëren

Nadat u voor één advertentiegroep remarketinglijsten heeft ingesteld, kunt u deze kopiëren en plakken in andere advertentiegroepen.

Ga als volgt te werk om uw remarketinglijsten te kopiëren:

1. Vink de selectievakjes aan naast de remarketinglijsten die u wilt kopiëren.
  2. Klik op het dropdown-menu Bewerken en selecteer Kopiëren.

Ga als volgt te werk om uw gekopieerde remarketinglijsten te plakken:

1. Klik op het tabblad Campagnes.
  2. Selecteer een campagne.
  3. Vink de selectievakjes aan naast de advertentiegroepen waarin u uw remarketinglijsten wilt plakken.
  4. Klik op het dropdown-menu Bewerken en selecteer Plakken.

Meer informatie over remarketinglijsten

Meerdere advertentiegroepen of campagnes kunnen dezelfde remarketinglijst targeten. Als meer dan één van uw advertenties dezelfde remarketinglijst target, komen alle advertenties in aanmerking voor weergave. Als een bezoeker op meer dan één van uw remarketinglijsten voorkomt, komen de advertenties in remarketingcampagnes voor die lijsten in aanmerking voor weergave. In beide gevallen kiest Google Ads de advertentie met de hoogste advertentiepositie voor deelname aan de advertentieveiling.

Wanneer u andere targetingmethoden toevoegt aan uw campagne in het Display Netwerk, bereikt u mogelijk een kleinere doelgroep. Als u bijvoorbeeld displayzoekwoorden aan een advertentiegroep in uw remarketingcampagne toevoegt en de instelling 'Targeting en bieden' selecteert voor zowel remarketinglijsten als zoekwoorden, kunnen uw advertenties alleen aan mensen op uw remarketinglijst worden weergegeven wanneer ze websites bezoeken die overeenkomen met uw zoekwoorden. Als u de instelling 'Alleen bieden' selecteert voor remarketinglijsten en de instelling 'Targeting en bieden' selecteert voor zoekwoorden, kunnen uw advertenties worden weergegeven aan mensen die websites bezoeken die overeenkomen met uw zoekwoorden. Als mensen die de betreffende websites bezoeken op uw remarketinglijst staan, wordt het bod van uw remarketinglijst toegepast.