Website-remarketinglijsten toevoegen aan advertentiegroepen

Voeg remarketinglijsten aan uw advertentiegroepen toe om uw advertenties weer te geven aan mensen die uw website hebben bezocht. In dit artikel leest u hoe u remarketinglijsten toevoegt aan advertentiegroepen.

Instructies

Ga als volgt te werk om remarketinglijsten aan uw advertentiegroepen toe te voegen:

1. Log in op uw Google Ads-account
  2. Selecteer Doelgroepen.
  3. Klik op de plusknop .
  4. Klik op 'Remarketing en vergelijkbare doelgroepen'.
  5. Zoek naar vergelijkbare doelgroepen of klik op 'Remarketing en vergelijkbare doelgroepen'.
  6. Klik op het vakje naast elke remarketinglijst die u wilt toevoegen. Toegevoegde lijsten verschijnen in de rechterkolom.
  7. Klik op Opslaan.

Meer informatie over remarketinglijsten

Meerdere advertentiegroepen of campagnes kunnen dezelfde remarketinglijst targeten. Als meer dan één van uw advertenties dezelfde remarketinglijst target, komen alle advertenties in aanmerking voor weergave. Als een bezoeker op meer dan één van uw remarketinglijsten voorkomt, komen de advertenties in remarketingcampagnes voor die lijsten in aanmerking voor weergave. In beide gevallen kiest Google Ads de advertentie met de hoogste advertentierangschikking voor deelname aan de advertentieveiling.

Wanneer u andere targetingmethoden toevoegt aan uw campagne in het Display Netwerk, bereikt u mogelijk een kleinere doelgroep. Als u bijvoorbeeld displayzoekwoorden aan een advertentiegroep in uw remarketingcampagne toevoegt en de instelling 'Targeting en bieden' selecteert voor zowel remarketinglijsten als zoekwoorden, kunnen uw advertenties alleen aan mensen op uw remarketinglijst worden weergegeven wanneer ze websites bezoeken die overeenkomen met uw zoekwoorden. Als u de instelling 'Alleen bieden' selecteert voor remarketinglijsten en de instelling 'Targeting en bieden' selecteert voor zoekwoorden, kunnen uw advertenties worden weergegeven aan mensen die websites bezoeken die overeenkomen met uw zoekwoorden. Als mensen die de betreffende websites bezoeken op uw remarketinglijst staan, wordt het bod van uw remarketinglijst toegepast.