Om konfigurering av remarketing

Med remarketing er det enklere å nå ut til personer som tidligere har besøkt nettstedet ditt eller brukt appen din. Tidligere brukere eller besøkende kan se annonsene dine når de besøker nettsteder som er en del av Google Displaynettverk, eller når de søker på Google med termer knyttet til produktene eller tjenestene du tilbyr.

I denne artikkelen får du en generell oversikt over de fire trinnene du må gjennom for å opprette remarketingkampanjer.

Før du begynner

For å kunne bruke remarketing må du velge en kampanjetype som støttes.

Kampanjer i Displaynettverket

For å bruke remarketing i Displaynettverket, velg «Displaynettverket» som kampanjetype når du oppretter en kampanje, og velg målet «Utløs handling» > «Kjøp på nettstedet ditt». Det er ikke nødvendig å velge et markedsføringsmål (mål). Du kan lage kampanjen din uten dette. Hvis du imidlertid velger markedsføringsmål, ser du funksjoner som er spesielt utviklet for å gjøre det enklere for deg å nå målene dine. Fortsett å konfigurere kampanjen din, og klikk deretter på Fortsett.

Når du har oppgitt de gjenværende kampanjedetaljene, må du opprette en annonsegruppe. Klikk for å vise «Målgrupper»-delen under «Personer: de du ønsker å nå ut til», og velg remarketinglistene du vil at kampanjen din skal målrettes mot, under «Remarketing»-målgruppevelgeren.

Du kan velge å bruke remarketinglistene du har opprettet, eller bruke lister som ble opprettet for deg automatisk av Google Ads. For å opprette en egen remarketingliste må du først legge til en førsteparts målgruppekilde i målgruppestyreren. Finn ut mer om hvordan du oppretter remarketinglister

Kampanjer i Søkenettverket

For å bruke remarketinglister for søkeannonser, velg «Søkenettverket» som kampanjetype når du oppretter kampanjen din.

Etter at du har opprettet en kampanje:

1. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre på skjermen.
  2. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  3. Velg målgruppelisten du vil legge til i kampanjen.
  4. Klikk på «Legg til …» og velg «Annonsegrupper» på den blå stripen ovenfor målgruppelistene dine.
  5. Velg kampanjen din i velgeren, og legg deretter til målgruppelisten din i annonsegruppene du selv velger. Du kan fjerne målgruppelisten fra de valgte annonsegruppene til høyre for velgeren.
  6. Klikk på Neste.
  7. Velg en målrettingsinnstilling for målgruppene i de valgte annonsegruppene.
  8. Klikk på Legg til målgrupper.

Legg til Google Ads-taggen i apper eller på nettsteder

For å komme i gang med remarketing må du først konfigurere en målgruppekilde for de aktuelle appene eller nettstedene.

Remarketing-taggene er små kodeblokker du får når du merker nettstedet ditt for remarketing i målgruppekilder. Når du har kodebitene, kan du legge dem til på nettstedet ditt. Om det gjelder mobilapper, kan du konfigurere remarketing via en SDK og så segmentere målgrupper i den aktuelle appen. Dette skjer med utgangspunkt i hendelsene du konfigurerer. Finn ut mer om dynamisk remarketing for apper

Hendelseskodebiten

Når du har lagt til den globale nettstedstaggen, kan du sende ekstra data til Google Ads som kan brukes i forbindelse med remarketing og konverteringssporing, via kommandoen «event» (hendelse). Med hendelseskodebiten kan du registrere hendelser og tilknyttede hendelsesparametere du kan opprette remarketinglister på bakgrunn av.
Du kan for eksempel bruke hendelseskodebiten til å opprette en målgruppeliste som du målretter mot brukerne som har registrert seg på nettstedet ditt. Du må overføre bestemte data til Google Ads via hendelseskodebiten. Akkurat hvilke avhenger av den aktuelle bedriftstypen. Finn ut hvordan du bruker hendelsesparametere for bedriftstypen din

Startveiledning for remarketinglister

Når du har konfigurert en målgruppekilde, kan du opprette remarketinglister.

Du kan opprette remarketinglister for ulike kategorier av besøkende. Du kan for eksempel lage en remarketingliste for besøkende i den mest populære produktkategorien din og kalle den «Besøkende til populær produktkategori». Gjennom remarketing-taggen får Google Ads beskjed om å lagre besøkende i listen din over populære kategorier. Når folk besøker denne siden, blir informasjonskapsel-ID-en deres lagt til i remarketinglisten.

Finn ut hvordan du oppretter remarketinglister for nettsteder.

Remarketinglister som er opprettet automatisk i Google Ads

Når du har konfigurert den første remarketingkampanjen din, oppretter Google Ads standard remarketinglister for deg. Ved hjelp av disse genererte listene kan du umiddelbart begynne å målrette annonsegruppene dine mot lister. Finn ut mer om de automatisk opprettede remarketinglistene som er tilgjengelige for deg.

Du bør vurdere å bruke følgende populære standard remarketinglister for den første remarketingkampanjen din:

• Alle besøkende: Denne listen fylles ut på grunnlag av alle verdiene fra alle parameterne i implementeringen av remarketing-taggen din, og listen omfatter alle som har besøkt sidene dine med hendelseskodebiter for remarketing.
  • Alle som har konvertert: Denne listen fylles ut automatisk ved hjelp av taggen for konverteringssporing, og listen omfatter alle som har konvertert på nettstedet ditt. Hvis du ikke har konfigurert konverteringssporing, er denne listen tom.
  • Google Ads-optimalisert liste: Dette er en kombinasjonsliste som består av flere målgrupper fra tilgjengelige målgruppekilder i en enkelt remarketingliste. Du kan opprette en slik liste ved å knytte minst én datakilde til Målgruppekilder-siden.

Regler for remarketinglister

Når du har lagt til den globale nettstedstaggen og den valgfrie kodebiten for remarketinghendelser i appen din eller på nettstedet ditt, kan du definere lister for ulike deler av appen eller nettstedet med regler. Hvis du for eksempel vil lage en liste for en nettside der du selger fotballsko, kan du bruke følgende regel: «Nettadressen inneholder fotballsko». Legg merke til at du da må ta med termen «fotballsko» i nettadressen for produktsidene, for eksempel www.example.com/fotballsko.

Med regler kan du lage så mange lister du vil, uten at du trenger å legge til flere tagger på nettstedene eller i appene dine. Det er lurt å starte med lister som opprettes for deg automatisk. Hvis du vil tilpasse listen din, kan du bruke listereglene. Vær oppmerksom på at det bare kan målrettes annonser mot lister med mer enn 100 aktive brukere. Hvis du lager mange detaljerte lister, kan det hende de ikke er kvalifisert for å kjøre, da de kanskje ikke oppfyller minimumskravene.

Finn ut mer om regler for remarketinglister

Egendefinerte parametere

Med hendelseskodebiten for dynamiske remarketing kan du sende egendefinerte parametere som du kan bruke for å lage remarketinglistene dine.

Du kan for eksempel sende produktprisen og sidetypen (f.eks. kjøpssiden) i hendelseskodebiten for å lage en liste over brukere som har kjøpt et produkt til over en bestemt pris. I dette tilfellet er de egendefinerte parameterne du skal ta med i hendelseskodebiten for remarketing, «verdien» (prisen på produktet) og «sidetypen» (indikerer hvor nære kundene er å kjøpe noe).

Finn ut mer om hvordan du bruker maler for remarketinglister for nettsteder.

Google Ads tillater ikke at det implementeres tagger på sider knyttet til tilbud som ikke er i tråd med retningslinjene. Finn ut mer om retningslinjene for personlig tilpasset annonsering.

Slå av innsamlingen av remarketingdata

Du kan velge å slå av innsamlingen av data for bruk i personlig tilpasset annonsering fra brukere som ikke ønsker å se personlig tilpassede annonser. Du kan også gjøre det for å sørge for at du overholder CCPA. Du kan endre den globale nettstedstaggen og slå av innsamlingen av data for personlig tilpasset annonsering for bestemte brukere på nettstedet ditt. Du kan også velge å ekskludere alle brukere fra California i Målgruppestyring-delen i Google Ads-kontoen din.