Uw gegevenssegmenten instellen

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Uw gegevenssegmenten bevatten bestaande klanten en mensen die uw website eerder hebben bezocht of uw mobiele app eerder hebben gebruikt. Ontdek hoe u uw gegevens gebruikt in display-campagnes en in campagnes in het zoeknetwerk.

De Google-tag toevoegen aan uw website of app

Als u uw gegevenssegmenten wilt gaan gebruiken, stelt u een doelgroepbron in voor uw website of apps. Tagfragmenten zijn kleine codefragmenten die u krijgt als u uw site tagt in Doelgroepbronnen. Zodra u over de fragmenten beschikt, kunt u deze aan uw site toevoegen. Als u mensen wilt targeten die uw mobiele apps hebben gebruikt, stelt u uw gegevens in met behulp van een SDK om doelgroepen te segmenteren op basis van de gebeurtenissen die u heeft ingesteld. Meer informatie over uw dynamische gegevens voor apps

Het gebeurtenisfragment

Nadat u de Google-tag heeft toegevoegd, kunt u aanvullende gegevens naar Google Ads sturen om uw gegevenssegmenten te maken en om conversies bij te houden met de opdracht 'event'. Met het gebeurtenisfragment kunt u gebeurtenissen en bijbehorende gebeurtenisparameters vastleggen die worden gebruikt om uw gegevenssegmenten te maken.
U kunt het gebeurtenisfragment bijvoorbeeld gebruiken om gebruikers te targeten die zich op uw website hebben geregistreerd. Afhankelijk van uw bedrijfstype moet u specifieke gegevens doorgeven aan Google Ads via het gebeurtenisfragment.

Aan de slag met uw gegevenssegmenten

Nadat u een doelgroepbron heeft ingesteld, kunt u een segment maken. U kunt segmenten maken voor verschillende typen bezoekers. U kunt bijvoorbeeld bezoekers van de webpagina voor uw populairste productcategorie toevoegen aan uw segment. Het gegevensfragment geeft Google Ads de opdracht om bezoekers op te slaan in het Segment met populaire categorieën. Als mensen die pagina bezoeken, wordt hun cookie-ID aan uw gegevenssegmenten toegevoegd.

Meer informatie over hoe u gegevenssegmenten maakt met uw websitebezoekers en app-gebruikers.

Automatisch gemaakte segmenten

Als u doelgroepbronnen heeft ingesteld, maakt Google Ads standaardsegmenten voor u. U kunt deze segmenten vervolgens onmiddellijk gaan targeten in uw advertentiegroepen. Meer informatie over automatisch gemaakte segmenten die voor u beschikbaar zijn.

U kunt overwegen een van de volgende populaire standaardsegmenten te gebruiken:

• Alle bezoekers: Dit segment wordt automatisch gevuld met alle waarden van alle parameters uit de geïmplementeerde tags en bevat 'Mensen die uw pagina's met gebeurtenisfragmenten voor uw gegevens hebben bezocht'.
  • Alle geconverteerde bezoekers: Dit segment wordt automatisch gevuld met behulp van uw tag voor het bijhouden van conversies en bevat 'Iedereen die op uw website een conversie heeft uitgevoerd'. Als u Conversies bijhouden nog niet heeft ingesteld, is dit segment leeg.
  • Voor Google Ads geoptimaliseerd segment: Dit is een combinatiesegment dat uit meerdere segmenten bestaat die afkomstig zijn van beschikbare doelgroepbronnen. Als u dit segment wilt maken, moet u ten minste 1 gegevensbron koppelen op de pagina Doelgroepbronnen.

Regels voor uw gegevenssegmenten

Nadat u de Google-tag en eventueel ook een gebeurtenisfragment aan uw website of app heeft toegevoegd, kunt u met behulp van regels segmenten definiëren voor verschillende gedeelten van uw website of app. Als u bijvoorbeeld een segment wilt definiëren voor een webpagina waarop u koksmessen verkoopt, kunt u de volgende regel gebruiken: 'URL bevat koksmessen'. Houd er rekening mee dat 'koksmessen' onderdeel moet zijn van de URL van de productpagina's, zoals www.example.com/koksmessen.

Met regels kunt u zo veel segmenten maken als u wilt, zonder dat u meer tags aan uw website of app hoeft toe te voegen. Het is een goed idee om te beginnen met de segmenten die automatisch voor u worden gemaakt, maar als u uw segment wilt personaliseren, kunt u de segmentregels gebruiken. Houd er rekening mee dat alleen segmenten met meer dan 100 actieve gebruikers in aanmerking komen om advertenties aan weer te geven. Gedetailleerde segmenten komen hier mogelijk niet voor in aanmerking omdat de kans aanwezig is dat ze niet aan de minimumeisen voldoen.

Meer informatie over regels voor uw gegevenssegmenten

Aangepaste parameters

Met uw fragment voor dynamische remarketinggebeurtenissen kunt u aangepaste parameters versturen die u kunt gebruiken om uw gegevenssegmenten te maken.

U kunt bijvoorbeeld de productprijs en het paginatype (zoals de aankooppagina) in het gebeurtenisfragment sturen om een segment te maken voor personen die een product hebben gekocht waarvan de prijs hoger is dan een bepaald bedrag. De aangepaste parameters die u in dit geval in het gebeurtenisfragment opneemt, zijn de waarde (prijs van het product) en het paginatype (type pagina, dat aangeeft in welk stadium van het kooptraject de klanten zitten).

Meer informatie over hoe u templates kunt gebruiken voor segmenten van eerdere bezoekers van uw website

Opmerking: Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die gerelateerd zijn aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren

Verzameling van uw gegevens uitzetten

U kunt de verzameling van gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitzetten voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen bekijken of voor uw eigen nalevingsdoeleinden. U kunt de algemene sitetag wijzigen en de verzameling van gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitzetten voor bepaalde gebruikers op uw site of ervoor kiezen alle gebruikers uit Californië uit te sluiten in het gedeelte Doelgroepbeheer van uw Google Ads-account.