Over instellingen voor remarketing

Met remarketing kunt u mensen bereiken die uw website eerder hebben bezocht of uw mobiele app hebben gebruikt. Eerdere bezoekers of gebruikers kunnen uw advertenties zien als ze websites bezoeken die deel uitmaken van het Google Display Netwerk of als ze op Google naar termen zoeken die betrekking hebben op uw producten of services.

In dit artikel vindt u een algemeen overzicht van de vier stappen die nodig zijn om remarketingcampagnes te maken.

Voordat u begint

Als u remarketing wilt gebruiken, moet u een campagnetype kiezen dat wordt ondersteund.

Campagnes in het Display Netwerk

Als u in het Display Netwerk remarketing wilt gebruiken, selecteert u het campagnetype 'Display Netwerk' wanneer u een campagne maakt en selecteert u het doel 'Actie stimuleren' > 'Kopen op uw website'. Het is niet nodig om een marketingdoel te kiezen, u kunt uw campagne ook zonder marketingdoel bouwen. Als u wel een marketingdoel kiest, ziet u functies die specifiek zijn ontworpen om uw doelen te kunnen bereiken. Stel uw campagne verder in en klik vervolgens op Doorgaan.

Nadat u de overige campagnegegevens heeft opgegeven, maakt u een advertentiegroep. Klik onder 'Mensen: wie u wilt bereiken' om het gedeelte 'Doelgroepen' uit te vouwen en selecteer onder de doelgroepkiezer 'Remarketing' de remarketinglijsten die u met de campagne wilt targeten.

U kunt ervoor kiezen om de remarketinglijsten te gebruiken die u zelf heeft gemaakt, of lijsten te gebruiken die Google Ads automatisch voor u heeft gemaakt. Als u zelf een remarketinglijst wilt maken, moet u eerst first-party doelgroepbronnen toevoegen in Doelgroepbeheer. Meer informatie over een remarketinglijst maken

Campagnes in het zoeknetwerk

Als u remarketinglijsten voor zoekadvertenties wilt gebruiken, kiest u het campagnetype 'Alleen in het Zoeknetwerk' wanneer u uw campagne maakt.

Nadat u de campagne heeft gemaakt:

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapspictogram .
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Selecteer de doelgroeplijst die u aan de campagne wilt toevoegen.
  4. Klik in de blauwe balk boven de doelgroeplijsten op 'Toevoegen aan…' en selecteer 'Advertentiegroepen'.
  5. Selecteer de campagne in de kiezer en voeg de doelgroeplijst toe aan de advertentiegroepen die u kiest. U kunt de doelgroeplijst uit elk van de geselecteerde advertentiegroepen aan de rechterkant van de kiezer verwijderen.
  6. Klik op Volgende.
  7. Kies een targetinginstelling voor doelgroepen in de geselecteerde advertentiegroepen.
  8. Klik op Doelgroepen toevoegen.

De Google Ads-tag toevoegen aan uw website of app

Als u remarketing wilt gaan gebruiken, stelt u een doelgroepbron in voor uw website of apps.

Remarketingtagfragmenten zijn kleine codefragmenten die u krijgt als u voor uw site remarketingtags instelt in 'Doelgroepbronnen'. Zodra u over de fragmenten beschikt, kunt u deze aan uw site toevoegen. Voor mobiele apps kunt u remarketing instellen met behulp van een SDK om doelgroepen in uw app te segmenteren die worden bepaald door de gebeurtenissen die u instelt. Meer informatie over dynamische remarketing voor apps

Het gebeurtenisfragment

Nadat u de algemene sitetag heeft toegevoegd, kunt u aanvullende gegevens verzenden naar Google Ads voor remarketing en het bijhouden van conversies met behulp van de opdracht 'event'. Met het gebeurtenisfragment kunt u gebeurtenissen en bijbehorende gebeurtenisparameters vastleggen die u kunt gebruiken om uw remarketinglijsten te maken.
U kunt het gebeurtenisfragment bijvoorbeeld gebruiken om een doelgroeplijst te maken die gebruikers target die zich op uw website hebben geregistreerd. Afhankelijk van uw bedrijfstype, moet u specifieke gegevens doorgeven aan Google Ads via het gebeurtenisfragment. Meer informatie over het gebruik van gebeurtenisparameters voor uw bedrijfstype

Aan de slag met remarketinglijsten

Nadat u een doelgroepbron heeft ingesteld, kunt u een remarketinglijst maken.

U kunt remarketinglijsten maken voor verschillende categorieën bezoekers. U kunt bijvoorbeeld een remarketinglijst maken voor bezoekers die naar de populairste productcategorie hebben gekeken en deze 'Lijst met populaire categorieën' noemen. Het remarketingfragment geeft Google Ads opdracht bezoekers op te slaan in de 'Lijst met populaire categorieën'. Wanneer iemand die pagina bezoekt, wordt diens cookie-ID aan de remarketinglijst toegevoegd.

Meer informatie over een websiteremarketinglijst maken.

Automatisch gemaakte remarketinglijsten van Google Ads

Wanneer u uw eerste remarketingcampagne instelt, maakt Google Ads standaard remarketinglijsten voor u. Met deze gegenereerde lijsten kunt u onmiddellijk beginnen met targeten van lijsten in uw advertentiegroepen. Meer informatie over automatisch gemaakte remarketinglijsten die voor u beschikbaar zijn.

U kunt overwegen voor uw eerste remarketingcampagne populaire standaard remarketinglijsten te gebruiken:

• Alle bezoekers: Deze lijst wordt automatisch aangevuld met behulp van alle waarden van alle parameters uit de geïmplementeerde remarketingtags en bevat 'Mensen die uw pagina's met gebeurtenisfragmenten voor remarketing hebben bezocht'.
  • Alle geconverteerde bezoekers: Deze lijst wordt automatisch aangevuld met behulp van uw tag voor het bijhouden van conversies en bevat 'Iedereen die op uw website een conversie heeft uitgevoerd'. Als u 'Conversies bijhouden' nog niet heeft ingesteld, is deze lijst leeg.
  • Voor Google Ads geoptimaliseerde lijst: Dit is een combinatielijst die uit meerdere doelgroepen bestaat afkomstig van beschikbare doelgroepbronnen in een enkele remarketinglijst. U kunt deze lijst maken door minstens één gegevensbron te koppelen op de pagina Doelgroepbronnen.

Regels voor remarketinglijsten

Nadat u de algemene sitetag en het optionele fragment voor remarketinggebeurtenissen aan uw website of app heeft toegevoegd, kunt u met behulp van regels lijsten definiëren voor verschillende gedeelten van uw website of app. Als u bijvoorbeeld een lijst wilt definiëren voor een webpagina waarop u koksmessen verkoopt, kunt u de volgende regel gebruiken: 'URL bevat koksmessen'. Houd er rekening mee dat 'koksmessen' onderdeel moet zijn van de URL van de productpagina's, zoals www.example.com/koksmessen.

Met regels kunt u zo veel lijsten maken als u wilt, zonder dat u meer tags aan uw website of app hoeft toe te voegen. Het is een goed idee om te beginnen met de lijsten die automatisch voor u worden gemaakt, maar als u uw lijst wilt personaliseren, kunt u de lijstregels gebruiken. Houd er rekening mee dat alleen lijsten met meer dan honderd actieve gebruikers geschikt zijn om advertenties te laten lopen. Als u veel gedetailleerde lijsten maakt, is mogelijk geen daarvan geschikt om advertenties te laten lopen omdat de lijsten niet aan de minimumeisen voldoen.

Meer informatie over regels voor remarketinglijsten

Aangepaste parameters

Met een fragment voor dynamische remarketinggebeurtenissen kunt u aangepaste parameters verzenden die u kunt gebruiken om remarketinglijsten te maken.

U kunt bijvoorbeeld de productprijs en het paginatype (zoals de aankooppagina) in het gebeurtenisfragment sturen om een lijst met personen te maken die een product hebben gekocht waarvan de prijs hoger is dan een bepaald bedrag. De aangepaste parameters die u in dit geval in het gebeurtenisfragment voor remarketing opneemt, zijn de waarde (prijs van het product) en het paginatype (type pagina, dat aangeeft in welk stadium van het kooptraject de klanten zitten).

Meer informatie over templates voor websiteremarketinglijsten gebruiken.

Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die zijn gerelateerd aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren.

Verzameling van remarketinggegevens uitschakelen

U kunt voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen bekijken, de verzameling van remarketinggegevens uitschakelen met de parameter allow_ad_personalization_signals. Meer informatie over hoe u de algemene sitetag kunt aanpassen om de verzameling van remarketinggegevens uit te schakelen voor specifieke gebruikers.