Over instellingen voor remarketing

Via remarketing kunt u mensen bereiken die uw website eerder hebben bezocht of uw mobiele app hebben gebruikt. Eerdere bezoekers of gebruikers krijgen uw advertenties te zien wanneer ze websites bezoeken die deel uitmaken van het Google Display Netwerk, of terwijl ze op Google zoeken naar termen die gerelateerd zijn aan uw producten of services op Google.

In dit artikel vindt u een algemeen overzicht van de vier stappen die nodig zijn om remarketingcampagnes te maken.

Voordat u begint

Adverteerders die vanaf oktober 2017 in het nieuwe, verbeterde Google Ads de Google Ads-tag voor remarketing instellen, zien de nieuwe Google Ads-tag die bestaat uit een algemene sitetag en een optioneel gebeurtenisfragment. Als u op uw website met behulp van JavaScript de vorige Google Ads-tag heeft geïnstalleerd, werkt die tag nog gewoon. Het is echter aan te raden de nieuwe Google Ads-tag te gebruiken. Meer informatie over de wijzigingen in de Google Ads-remarketingtag.

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder 'Vorige'. Meer informatie

Als u remarketing wilt gebruiken, moet u een campagnetype kiezen dat wordt ondersteund.

Campagnes in het Display Netwerk

Als u remarketing wilt gebruiken in het Display Netwerk, kiest u 'Alleen in het Display Netwerk' > 'Marketingdoelen' > 'Actie stimuleren' > 'Kopen op uw website' wanneer u uw campagne maakt.

Campagnes in het zoeknetwerk

Als u remarketinglijsten wilt gebruiken voor zoekadvertenties, kiest u het campagnetype 'Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies' wanneer u uw campagne maakt. Als u een campagne van het type 'Alleen in het Zoeknetwerk - Standaard' of 'Zoeknetwerk met Display Select - Standaard' heeft, kunt u geen remarketinglijsten aan uw campagne toevoegen.

De Google Ads-tag aan uw website toevoegen

Als u remarketing wilt gaan gebruiken, voegt u de codefragmenten voor de remarketingtags toe aan de pagina's van uw website of aan uw mobiele app.

Remarketingtags zijn kleine codefragmenten die u ontvangt wanneer u voor uw site remarketingtags instelt in Doelgroepbronnen. Zodra u de fragmenten heeft ontvangen, kunt u die aan uw site of mobiele app toevoegen.

Aan de slag met remarketinglijsten

Nadat u uw site voor remarketing heeft getagd, bent u klaar om een remarketinglijst te maken.

U kunt remarketinglijsten maken voor verschillende categorieën bezoekers. U kunt bijvoorbeeld een remarketinglijst maken voor bezoekers die naar de populairste productcategorie hebben gekeken en deze 'Lijst met populaire categorieën' noemen. Het remarketingfragment geeft Google Ads opdracht bezoekers op te slaan in de 'Lijst met populaire categorieën'. Wanneer iemand die pagina bezoekt, wordt diens cookie-ID aan de remarketinglijst toegevoegd.

Meer informatie over Een websiteremarketinglijst maken.

Automatisch gemaakte remarketinglijsten van Google Ads

Wanneer u uw eerste remarketingcampagne instelt, maakt Google Ads standaard remarketinglijsten voor u. Met deze gegenereerde lijsten kunt u onmiddellijk beginnen met targeten van lijsten in uw advertentiegroepen. Meer informatie over automatisch gemaakte remarketinglijsten die voor u beschikbaar zijn.

U kunt overwegen voor uw eerste remarketingcampagne populaire standaard remarketinglijsten te gebruiken:

• Alle bezoekers: deze lijst wordt automatisch aangevuld met behulp van alle waarden van alle parameters uit de geïmplementeerde remarketingtags en bevat 'Mensen die uw pagina's met gebeurtenisfragmenten voor remarketing hebben bezocht'.
  • Alle geconverteerde bezoekers: deze lijst wordt automatisch aangevuld met behulp van een tag voor bijhouden van conversies en omvat 'Iedereen die op uw website een conversie heeft uitgevoerd'. Als u 'Conversies bijhouden' nog niet heeft ingesteld, is deze lijst leeg.
  • Voor Google Ads geoptimaliseerde lijst: dit is een combinatielijst die uit meerdere doelgroepen bestaat afkomstig van beschikbare doelgroepbronnen in een enkele remarketinglijst. U kunt deze lijst maken door minstens één gegevensbron te koppelen op de pagina Doelgroepbronnen.

Regels voor remarketinglijsten

Nadat u de algemene sitetag en het optionele fragment voor remarketinggebeurtenissen aan uw website of app heeft toegevoegd, kunt u met behulp van regels lijsten voor verschillende gedeelten van uw website of app definiëren. Als u bijvoorbeeld een lijst wilt definiëren voor een webpagina waar u koksmessen verkoopt, kunt u deze regel gebruiken: 'URL bevat koksmessen'. Houd er rekening mee dat 'koksmessen' onderdeel moet zijn van de URL van de productpagina's, zoals www.example.com/koksmessen.

Met regels kunt u zo veel lijsten maken als u wilt, zonder dat u meer tags aan uw website of app hoeft toe te voegen. Dit is een goede manier om met de lijsten te beginnen die automatisch voor u zijn gemaakt. U kunt ook de lijstregels gebruiken om uw lijsten te personaliseren. Houd er rekening mee dat alleen lijsten met meer dan 100 actieve gebruikers geschikt zijn om advertenties te laten lopen. Werken met veel gedetailleerde lijsten is niet effectief als u uw doelgroep zo fijn verdeelt dat een lijst niet meer in aanmerking komt voor het laten lopen van advertenties omdat de lijsten mogelijk niet aan de minimumvereisten voldoen.

Meer informatie over regels voor websiteremarketinglijsten gebruiken.

Aangepaste parameters

Met een fragment voor dynamische remarketinggebeurtenissen kunt u aangepaste parameters verzenden die u kunt gebruiken om remarketinglijsten te maken.

U kunt bijvoorbeeld de productprijs en het paginatype (zoals de aankooppagina) in het gebeurtenisfragment verzenden om een lijst met personen te maken die een product hebben gekocht waarvan de prijs hoger is dan een bepaald bedrag. De aangepaste parameters die u in dit geval in het gebeurtenisfragment voor remarketing opneemt, zijn de waarde (prijs van het product) en het paginatype (type pagina, dat aangeeft in welk stadium van het kooptraject de klanten verkeren).

Meer informatie over templates voor websiteremarketinglijsten gebruiken.

Adverteerders mogen geen gevoelige categorieën gebruiken om advertenties op gebruikers te targeten of producten of services van adverteerders te promoten. Lees het beleid ten aanzien van gepersonaliseerd adverteren voor meer informatie.

Verzameling van remarketinggegevens uitschakelen

U kunt voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen bekijken, verzameling van remarketinggegevens uitschakelen met de parameter allow_ad_personalization_signals. Met deze parameter kunt u het gebruik van de gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitschakelen en wordt de standaardwaarde van de parameter ingesteld op waar. Wanneer u de waarde van de parameter instelt op onwaar, wordt het gebruik van de gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitgeschakeld.