Om konfiguration af dine datasegmenter

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.

Dine datasegmenter omfatter nuværende kunder og personer, der tidligere har besøgt dit website eller din mobilapp. Få oplysninger om, hvordan du bruger dine data i displaykampagner og søgekampagner.

Tilføj Google-tagget på dit website eller i din app

Konfigurer en målgruppekilde til dit website eller dine apps for at begynde at bruge dine datasegmenter. Tagkodestykker er små kodeblokke, som du får, når du tagger dit website under Målgruppekilder. Når du har kodestykkerne, kan du tilføje dem på dit website. Du kan målrette mod personer, der har brugt dine mobilapps, ved at konfigurere dine data med et SDK for at segmentere efter de hændelser, du har konfigureret. Få flere oplysninger om dine dynamiske remarketing til apps

Hændelseskodestykket

Når du har tilføjet Google-tagget, kan du sende flere data til Google Ads for at oprette dine datasegmenter og spore konverteringer ved hjælp af "event"-kommandoen. Hændelseskodestykket giver dig mulighed for at registrere hændelser og tilhørende hændelsesparametre, som bruges til at oprette dine datasegmenter.
Du kan f.eks. bruge hændelseskodestykket til at målrette mod brugere, der har registreret sig på dit website. Afhængigt af virksomhedstypen skal du overføre bestemte data til Google Ads via hændelseskodestykket.

Kom godt i gang med dine datasegmenter

Når du har konfigureret en målgruppekilde, er du klar til at oprette et segment. Du kan oprette segmenter for forskellige typer af besøgende. Du kan f.eks. føje dem, der har besøgt websiden med de mest populære produktkategorier, til segmentet. Datakodestykket fortæller Google Ads, at de besøgende skal gemmes i segmentet "Populære kategorier". Når brugerne besøger den pågældende side, føjes deres cookie-id til dine datasegmenter.

Få flere oplysninger om, hvordan du opretter datasegmenter med websitebesøgende og appbrugere

Automatisk oprettede segmenter

Hvis du har konfigureret målgruppekilder, oprettes der standardsegmenter for dig i Google Ads. Du kan med det samme begynde at målrette mod disse segmenter i dine annoncegrupper. Få flere oplysninger om de automatisk oprettede segmenter, der er tilgængelige for dig

Du kan overveje at bruge følgende populære standardsegmenter:

• Alle besøgende: Dette segment udfyldes med alle værdier fra alle parametrene i din taggingimplementering og omfatter personer, der har besøgt siderne med dine datakodestykker.
  • Alle konverterende brugere: Dette segment udfyldes automatisk ved hjælp af dit konverteringssporingstag og omfatter alle personer, der har foretaget en konvertering på dit website. Hvis du ikke har konfigureret konverteringssporing, er dette segment tomt.
  • Google Ads-optimeret segment: Dette er et kombinationssegment bestående af flere segmenter fra tilgængelige målgruppekilder. Hvis du vil oprette dette segment, skal du tilknytte mindst 1 datakilde på siden Målgruppekilder.

Regler for dit datasegment

Når du har tilføjet Google-tagget og et valgfrit hændelseskodestykke på dit website eller i din app, kan du definere segmenter for forskellige sektioner af dit website eller din app ved hjælp af regler. Hvis du f.eks. vil definere et segment for en webside, hvor du sælger stiletter, kan du bruge denne regel: "Webadressen indeholder stiletter". Bemærk! Produktsidernes webadresse skal i så fald indeholde "stiletter" (eksempelvis www.eksempel.dk/stiletter).

Med regler kan du oprette lige så mange segmenter, du vil, uden at tilføje flere tags på dit website eller i din app. Det er en optimal løsning at starte med de segmenter, der oprettes automatisk for dig, men hvis du vil tilpasse segmentet, kan du bruge segmentreglerne. Vær opmærksom på, at det kun er segmenter med mere end 100 aktive brugere, der er kvalificerede til at køre annoncer. Granulerede segmenter er muligvis ikke kvalificerede til at køre, da de muligvis ikke opfylder minimumkravene.

Få flere oplysninger om regler for dine datasegmenter

Tilpassede parametre

Hændelseskodestykket til dynamisk remarketing giver dig mulighed for at sende tilpassede parametre, som du kan bruge til at oprette dine datasegmenter.

Du kan f.eks. sende oplysninger om produktpris og sidetype (f.eks. købssiden) i hændelseskodestykket for at oprette et segment for personer, som har købt et produkt til en pris over en bestemt værdi. De tilpassede parametre, der skal inkluderes i hændelseskodestykket, er i så fald "værdi" (produktets pris) og "sidetype" (som angiver, hvor tæt kunderne er på at foretage et køb).

Få flere oplysninger om, hvordan du bruger skabeloner til tidligere segmenter af websitebesøgende.

Bemærk! I Google Ads er det ikke tilladt at implementere tags på sider med relation til tilbud, der er underlagt politikrelaterede begrænsninger. Få flere oplysninger om politikken vedrørende tilpasset annoncering

Deaktiver indsamling af dine data

Du kan vælge at deaktivere indsamling af data med henblik på tilpasset annoncering for brugere, der ikke ønsker at se tilpassede annoncer, eller af dine egne grunde vedrørende overholdelse. Du kan ændre det globale websitetag og deaktivere indsamling af data med henblik på tilpasset annoncering for bestemte brugere på dit website eller vælge at ekskludere alle brugere fra Californien i sektionen Målgruppeadministrator på din Google Ads-konto.