Tietoja uudelleenmarkkinoinnin määrittämisestä

Uudelleenmarkkinoinnin avulla voit tavoittaa ihmisiä, jotka ovat käyneet verkkosivustollasi tai käyttäneet mobiilisovellustasi. Aiemmat kävijät tai käyttäjät voivat nähdä mainoksesi, kun he selaavat Google Display ‑verkostoon kuuluvia sivustoja tai tekevät tuotteisiisi tai palveluihisi liittyviä hakuja Googlessa.

Tämä artikkeli sisältää yleiskatsauksen ohjeista, joiden avulla voit luoda Uudelleenmarkkinointikampanjoita.

Ennen kuin aloitat

Uudelleenmarkkinoinnin käyttämiseksi sinun on valittava tuettu kampanjatyyppi.

Display-verkoston kampanjat

Jos haluat käyttää uudelleenmarkkinointia Display-verkostossa, valitse kampanjaa luodessasi tyypiksi Vain Display-verkosto ja tavoitteeksi Ohjaa kohti päätöksiä > Ostot verkkosivustolta. Ei ole välttämätöntä valita markkinointitavoitetta (tavoite), voit luoda kampanjasi ilman sitä. Jos kuitenkin valitset markkinointitavoitteita, näet erityisesti niiden saavuttamiseen suunniteltuja ominaisuuksia. Jatka kampanjan määrittämistä ja klikkaa sitten Jatka.

Kun olet antanut loput kampanjatiedot, luo mainosryhmä. Klikkaa Ihmiset, jotka haluat tavoittaa, laajenna Yleisöt-osiot klikkaamalla ja valitse uudelleenmarkkinoinnin yleisövalitsimesta uudelleenmarkkinointiluettelot, joihin haluat kohdistaa kampanjasi.

Voit halutessasi käyttää luomiasi uudelleenmarkkinointiluetteloita tai käyttää luetteloita, jotka Google Ads on luonut sinulle automaattisesti. Jotta voit luoda oman uudelleenmarkkinointiluettelon, lisää ensin yleisön hallinnointiin ensimmäisen osapuolen yleisölähteet. Lue lisää uudelleenmarkkinointiluettelon luomisesta

Hakuverkostokampanjat

Uudelleenmarkkinointiluetteloiden käyttäminen hakumainoksissa edellyttää, että valitset kampanjaa luodessasi kampanjan tyypiksi Hakuverkosto.

Toimi seuraavasti kampanjan luomisen jälkeen:

1. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  2. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  3. Valitse yleisöluettelo, jonka haluat lisätä kampanjaan.
  4. Klikkaa sinisestä palkista yleisöluettelosi yläpuolelta Lisää… ja valitse Mainosryhmät.
  5. Valitse valitsimessa kampanja ja lisää sitten yleisöluettelo valitsemiesi mainosryhmien luetteloon. Voit poistaa yleisöluettelon mistä tahansa valitusta mainosryhmästä valitsimen oikealta puolelta.
  6. Valitse Seuraava.
  7. Valitse kohdistusasetus valittuihin mainosryhmiin kuuluville yleisöille.
  8. Klikkaa Lisää yleisöjä.

Google Ads ‑tagin lisääminen verkkosivustolle tai sovellukseen

Jos haluat aloittaa uudelleenmarkkinoinnin käytön, määritä verkkosivustollesi tai sovelluksellesi yleisölähde.

Uudelleenmarkkinointitagin koodinpätkät ovat pieniä koodiryhmiä, jotka saat, kun taggaat sivustosi uudelleenmarkkinointia varten Yleisölähteet-osiossa. Kun olet saanut koodinpätkät, voit lisätä ne sivustollesi. Mobiilisovelluksen uudelleenmarkkinoinnin voit määrittää käyttämällä SDK:ta, jonka avulla voit ryhmitellä sovelluksen yleisöjä määrittämiesi tapahtumien perusteella. Lue lisää sovellusten dynaamisesta uudelleenmarkkinoinnista.

Tapahtumakoodinpätkä

Kun olet lisännyt yleisen sivustotagin, voit lähettää Google Adsiin lisää dataa uudelleenmarkkinointia ja konversioseurantaa varten käyttämällä event-komentoa. Tapahtumakoodinpätkän avulla voit tallentaa tapahtumia ja niihin liittyviä tapahtumaparametreja, joita voit käyttää uudelleenmarkkinointiluetteloiden luomiseen.
Voit luoda tapahtumakoodinpätkän avulla esimerkiksi yleisöluettelon, jonka perusteella mainonta kohdistetaan sivustollesi rekisteröityneille käyttäjille. Liiketoimintatyypistäsi riippuen sinun on välitettävä tietyntyyppistä dataa Google Adsiin tapahtumakoodinpätkän avulla. Lue lisää oman liiketoimintatyyppisi tapahtumaparametrien käyttämisestä

Uudelleenmarkkinointiluetteloiden käytön aloittaminen

Kun olet määrittänyt yleisölähteen, voit luoda uudelleenmarkkinointiluettelon.

Uudelleenmarkkinointiluetteloita voi luoda eri kävijäluokille. Voit esimerkiksi luoda uudelleenmarkkinointiluettelon vierailijoille, jotka käyvät suosituimman tuoteluokkasi sivulla, ja antaa sille nimeksi Suositun luokan luettelo. Uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkä antaa Google Adsille käskyn tallentaa vierailijat tähän suositun luokan luetteloon. Kun käyttäjät käyvät sivulla, heidän evästetunnuksensa lisätään uudelleenmarkkinointiluetteloon.

Lue lisää verkkosivuston uudelleenmarkkinointiluettelon luomisesta.

Google Adsin automaattisesti luomat uudelleenmarkkinointiluettelot

Kun määrität ensimmäisen uudelleenmarkkinointikampanjasi, Google Ads luo sinulle oletusarvoisia uudelleenmarkkinointiluetteloita. Niiden ansiosta voit ottaa luettelot heti käyttöön mainosryhmien kohdistuksessa. Lue lisää käytettävissä olevista automaattisesti luoduista uudelleenmarkkinointiluetteloista.

Nämä ovat suosituimmat oletusarvoiset uudelleenmarkkinointiluettelot, joita kannattaa käyttää ensimmäisessä uudelleenmarkkinointikampanjassa:

• Kaikki vierailijat: Tähän luetteloon lisätään kävijöitä uudelleenmarkkinointitagin kaikkien parametrien kaikkien arvojen perusteella, ja siihen sisältyvät kaikki käyttäjät, jotka ovat käyneet uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkiä sisältävillä sivuillasi.
  • Kaikki konvertoituneet: Tämä luettelo täytetään automaattisesti konversioseurannan tagin avulla, ja siihen sisältyvät kaikki käyttäjät, jotka ovat konvertoituneet verkkosivustollasi. Jos et ole määrittänyt konversioseurantaa, tämä luettelo on tyhjä.
  • Google Adsille optimoitu luettelo: Tämä uudelleenmarkkinointiluettelo on koottu yhdistämällä useita yleisöjä, jotka ovat peräisin käytettävissä olevista yleisölähteistä. Jotta voit luoda tämän luettelon, sinun on yhdistettävä vähintään yksi datalähde Yleisölähteet-sivulla.

Uudelleenmarkkinointiluettelon säännöt

Kun olet lisännyt yleisen sivustotagin ja valinnaisen uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkän verkkosivustollesi tai sovellukseesi, voit määrittää luetteloita verkkosivustosi tai sovelluksesi eri osioille sääntöjen avulla. Jos esimerkiksi haluat määrittää luettelon verkkosivulle, jolla myyt korkokenkiä, voit käyttää seuraavaa sääntöä: "URL-osoite sisältää korkokengät". Huomaa, että tuotesivujen URL-osoitteessa täytyy olla sana korkokengät esimerkiksi näin: www.example.com/korkokengat.

Sääntöjen avulla voit luoda niin monta luetteloa kuin haluat ilman, että sinun tarvitsee lisätä uusia tageja verkkosivustollesi tai sovellukseesi. Automaattisesti luoduilla luetteloilla pääset parhaiten alkuun uudelleenmarkkinointiluetteloiden käytössä, mutta halutessasi voit myös personoida luetteloita sääntöjen avulla. Muista, että mainosten näyttämisessä voidaan käyttää vain luetteloita, joissa on yli 100 aktiivista käyttäjää. Useiden tarkkojen luetteloiden luominen ei ehkä toimi, sillä ne eivät välttämättä täytä minimivaatimuksia.

Lue lisää uudelleenmarkkinointiluetteloita koskevista säännöistä

Omat parametrit

Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkän avulla voit lähettää omia parametreja, joita voit käyttää uudelleenmarkkinointiluetteloiden luomiseen.

Voit esimerkiksi lähettää tuotteen hinnan ja sivun tyypin (kuten ostosivun) tapahtumakoodinpätkässä ja luoda näin luettelon asiakkaista, jotka ovat ostaneet tuotteen tiettyä hintaa suuremmalla hinnalla. Tällöin uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkään sisällytettävät omat parametrit ovat "value" (tuotteen hinta) ja "page type" (joka ilmaisee, kuinka lähellä ostoksen tekemistä asiakkaat ovat).

Lue lisää mallien käyttämisestä sivuston uudelleenmarkkinointiluetteloissa.

Google Ads ei salli tagien käyttöönottoa sivuilla, joilla on käytäntöjen rajoittamia tarjouksia. Lue lisää personoidun mainonnan käytännöstä.

Uudelleenmarkkinointidatan keräämisen poistaminen käytöstä

Voit poistaa personoidun mainonnan datan keräämisen käytöstä niiltä käyttäjiltä, jotka eivät halua nähdä personoituja mainoksia, tai jos sinun on noudatettava lakivaatimuksia. Voit muokata yleistä sivustotagia ja poistaa personoidun mainonnan datan keräämisen käytöstä tietyiltä sivustosi käyttäjiltä tai sulkea pois kaikki Kaliforniassa olevat käyttäjät Google Ads ‑tilisi Yleisön hallinnointi ‑osiosta.