Grunnleggende tips til oppretting av søkeordlister

Setningssamsvar inkluderer nå atferd fra modifikator for bred match (BMM). Finn ut mer om denne endringen .

Hvis du utarbeider en god søkeordliste du kan bruke i kampanjen din, får du vist annonsene dine til de rette kundene. Søkeordene dine bør samsvare med termene de potensielle kundene dine kan tenkes å søke med når de leter etter produktene eller tjenestene dine. Finn ut mer om hvordan du legger til, endrer og fjerner søkeord.

I denne artikkelen finner du informasjon om grunnleggende metoder for oppretting av gode lister over søkeord.

Sett deg i kundens sted når du lager listen

Skriv ned bedriftens hovedkategorier og deretter termene eller uttrykkene som kan falle inn under hver av disse kategoriene. Ta med termer eller uttrykk du tror kundene dine kan tenkes å bruke for å beskrive produktene eller tjenestene dine.

Eksempel

Hvis du selger sportssko for menn, kan du begynne med noen enkle kategorier som kunder kan komme til å bruke, for eksempel «treningssko for menn». Du kan også legge til «joggesko for menn» eller «tennissko for menn» hvis du finner ut at dette er termer som brukes ofte for produktene du tilbyr. Utvid listen din ytterligere ved å ta med merkevarenavnet og produktnavnene dine.

Målrett annonsene mot bestemte kunder med spesifikke søkeord

Velg mer spesifikke søkeord som er direkte relatert til temaet i annonsen, hvis du ønsker å målrette den mot kunder som kanskje er interessert i et bestemt produkt. Hvis du bruker mer spesifikke søkeord, blir annonsen din bare vist for søkeord som passer for bedriften din. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis søkeordene er for spesifikke, kan det hende du ikke når ut til så mange personer som du kunne ønske.

Eksempel

Hvis du selger sportssko for menn, kan du velge spesifikke søkeord som «basketsko for menn» – en skotype du tilbyr. Dermed kan annonsen din for eksempel vises når noen søker etter denne skotypen eller besøker et nettsted knyttet til basketball.

Nå ut til flere kunder med generelle søkeord

Hvis du ønsker å nå ut til så mange som mulig, bør du velge mer generelle søkeord. Vær oppmerksom på at det kan bli vanskelig å nå ut til potensielle kunder hvis du legger til svært generelle søkeord, fordi annonsen din da kan vises for søk som ikke alltid er relatert til bedriften din. I tillegg blir mer generelle søkeord også brukt av mange andre, og dermed må du by mer på disse. Hvis du bruker bred målretting sammen med smart budgivning, kan teknologien for maskinlæring prioritere de søkene du oppnår de beste resultatene med, uavhengig av samsvartypen. Finn ut mer om smart budgivning.

Test generelle søkeord, og finn ut hvilke som gir de beste resultatene. Uansett hvor generelle søkeordene dine er, må de alltid være relevante for annonsene dine og nettstedet ditt.

Eksempel

Hvis du driver en stor skobutikk, kan du velge et generelt søkeord som «sko». Da er annonsen din kvalifisert for visning når noen søker etter mange ulike typer sko eller besøker nettsteder med fokus på mote.

Gruppér lignende søkeord i annonsegrupper

Hvis du vil vise mer relevante annonser til potensielle kunder, bør du gruppere søkeordene i annonsegrupper basert på produktene eller tjenestene dine eller andre kategorier. Hvis flere søkeord samsvarer med en gitt søketerm, velger Google hvilket søkeord som skal vises, basert på rangeringen som er forklart i denne artikkelen om lignende søkeord i den samme annonsegruppen. At du har tilordnet det samme søkeordet ulike samsvartyper, skal normalt sett ikke føre til økte kostnader eller ha noen negativ innvirkning på resultatene du oppnår.

Hvis du i stedet legger til alle søkeordene og annonsene dine i én annonsegruppe, får kanskje en kunde som søker etter «pensko for damer», se annonsen din om «tennissko for menn». Finn ut mer om hvordan du oppretter nye annonsegrupper.

Eksempel

Hvis du driver en skobutikk, kan du opprette to annonsegrupper – én for pensko og én for joggesko. Annonsegruppen for joggesko kan inneholde annonser med søkeord som «løpesko» og «joggesko». Annonsegruppen for pensko kan inneholde søkeord som «pensko» og «høyhælte sko».

Dermed får potensielle kunder se annonsen for pensko når de søker etter «pensko» – og ikke når de søker etter «joggesko».

Merk: Du trenger ikke å legge til hver eneste variant av hvert eneste søkeord du bruker, ettersom alle samsvartypene kan fange opp trafikk fra nært beslektede varianter av disse søkeordene.

Linker til beslektet innhold