Perusvinkkejä avainsanaluettelon laatimiseen

Kampanjan kannalta oikean avainsanaluettelon valitseminen voi auttaa sinua näyttämään mainoksia oikeille asiakkaille. Avainsanojesi tulisi vastata niitä termejä, joita potentiaaliset asiakkaasi käyttävät tuotteittesi tai palveluittesi löytämiseen. Lue lisätietoja avainsanojen lisäämisestä, muokkaamisesta ja poistamisesta

Tässä artikkelissa kuvataan joitakin tapoja luoda hyvä avainsanaluettelo.

Kun luot luettelon, ajattele niin kuin asiakas

Laadi luettelo liiketoiminnan pääluokista ja sen jälkeen termeistä tai ilmauksista, jotka voisivat kuulua kuhunkin luokkaan. Lisää mukaan termejä tai ilmauksia, joita asiakkaasi käyttäisivät kuvaillessaan tuotteitasi tai palveluitasi.

Esimerkki

Jos myyt miesten urheilujalkineita, voit aloittaa perusluokista, joita asiakkaat käyttävät, kuten "miesten urheilukengät". Voit myös lisätä "miesten lenkkarit" tai "miesten tenniskengät", jos huomaat, että ne ovat tuotteistasi yleisesti käytettyjä termejä. Laajenna luetteloasi sisällyttämällä siihen brändisi ja tuotenimesi.

Tarkkojen avainsanojen valitseminen mainonnan kohdistamiseksi tietyille asiakkaille

Valitse suoraan mainoksesi teemaan liittyviä tarkkoja avainsanoja, jos haluat kohdistaa mainonnan asiakkaille, jotka saattavat olla kiinnostuneita tietystä tuotteesta. Tarkan avainsanan käyttäminen tarkoittaa sitä, että mainoksesi näkyy ainoastaan liiketoimintaasi liittyvien termien yhteydessä. Muista kuitenkin, että jos avainsanat ovat liian tarkkoja, et ehkä tavoita niin monta ihmistä kuin haluaisit.

Esimerkki

Jos myyt miesten urheilujalkineita, voit valita tarkkoja avainsanoja, kuten miesten koripallokengät, joka on yksi tarjoamistasi kenkätyypeistä. Tässä tapauksessa mainoksesi voisi näkyä esimerkiksi silloin, kun joku etsii tämäntyyppisiä kenkiä tai käy koripalloa käsittelevällä verkkosivustolla.

Yleisten avainsanojen valitseminen entistä useampien ihmisten tavoittamiseksi

Jos haluat tavoittaa mahdollisimman monia ihmisiä, valitse yleisiä avainsanoja. Muista, että kovin yleisten avainsanojen lisääminen saattaa kuitenkin vaikeuttaa potentiaalisten asiakkaiden tavoittamista, koska mainostasi saatetaan näyttää sellaisten hakujen yhteydessä, jotka eivät liity liiketoimintaasi. Yleisemmistä avainsanoista voi myös olla kovempi kilpailu, joten saatat joutua käyttämään korkeampia hintatarjoussummia.

Voit kokeilla yleisiä avainsanoja ja päättää sitten, millä avainsanoilla saat parempia tuloksia. Riippumatta siitä, miten yleisiä avainsanasi ovat, niiden on aina oltava mainostesi ja verkkosivustosi kannalta osuvia. Vältä kuitenkin päällekkäisten avainsanojen käyttämistä tilillä, sillä Google sallii tietylle avainsanalle vain yhden mainoksen mainostajaa kohden.

Esimerkki

Jos yrityksesi on suuri kenkäkauppa, voit valita yleisluonteisen avainsanan, kuten "kengät". Tässä tapauksessa mainoksesi voisi näkyä esimerkiksi silloin, kun joku hakee suurta kenkävalikoimaa tai käy muotia käsittelevällä verkkosivustolla.

Samanlaisten avainsanojen ryhmitteleminen mainosryhmiksi

Jos haluat näyttää potentiaalisille asiakkaille aiempaa osuvampia mainoksia, ryhmittele avainsanoja ja mainoksia tuotteisiin, palveluihin ja muihin luokkiin perustuviin mainosryhmiin.

Jos sen sijaan lisäät kaikki avainsanat ja mainokset yhteen mainosryhmään, naisten juhlakenkiä hakeva asiakas saattaa nähdä miesten tenniskenkiä esittelevän mainoksen.

Lisätietoja uuden mainosryhmän luomisesta

Esimerkki

Jos omistat kenkäkaupan, voit esimerkiksi luoda kaksi mainosryhmää, yhden juoksukengille ja yhden juhlakengille. Juoksukenkien mainosryhmässä voisi olla mainoksia, joiden avainsanoja ovat esimerkiksi "juoksukengät" ja "lenkkikengät". Juhlakenkien mainosryhmän avainsanoja ovat esimerkiksi "juhlakengät" ja "pukukengät".

Näin potentiaaliset asiakkaat voivat nähdä juhlakenkämainoksesi, kun he tekevät haun termillä "juhlakengät". Tehdessään haun termillä "juoksukengät" he eivät näe mainostasi.

Oikean avainsanojen määrän valitseminen

Yhdessä mainosryhmässä on suositeltavaa olla 5–20 avainsanaa. Avainsanoja voi toki käyttää enemmänkin. Muista, että kussakin mainosryhmässä tulisi olla avainsanoja, jotka liittyvät suoraan kyseisen ryhmän teemaan.

Avainsanasi vastaavat automaattisesti myös avainsanojen muunnelmia, kuten mahdollisia kirjoitusvirheitä tai monikkoversioita, joten niitä ei tarvitse lisätä.

Esimerkki

Jos mainosryhmässäsi on laajan haun avainsana "tenniskengät", mainoksesi näytetään, kun joku tekee tähän avainsanaan tai johonkin sen muunnelmaan liittyvän haun, kuten "osta tenniskengät", "juoksukengät" tai "tennistossut".

Asiakkaidesi näkemiin verkkosivustoihin tai sovelluksiin liittyvien avainsanojen valitseminen

Display-verkostossa mainoksesi voivat näkyä avainsanoillasi osuvilla verkkosivustoilla tai sovelluksissa. Valitse toisiinsa ja asiakkaidesi selaamaan sisältöön liittyviä avainsanoja.

Google Ads voi laajentaa sovellusten avainsanojen kattavuutta, jotta mainoksesi vastaavat osuvampia hakutermejä. Lue lisätietoja mainoksista sovelluksissa

Koska kohdistamme mainoksesi verkkosivustoille avainsanojesi avulla, kaikki Display-verkoston kampanjoissa käytetyt avainsanat tulkitaan laajaksi hauksi. Voit hienosäätää avainsanojasi sulkemalla tiettyjä avainsanoja pois mainosryhmistä, joiden mainonta on kohdistettu Display-verkostoon.

Lisätietoja avainsanojen valitsemisesta Display-verkoston kampanjoihin

Esimerkki

Kuvitellaan, että luot avainsanaluettelon, johon sisältyy saappaisiin liittyviä hakutermejä. Luettelossa olevat avainsanat kohdistavat mainonnan saappaita käsitteleville sivustoille. Voit sulkea esimerkiksi sanat "kumisaappaat" ja "työsaappaat" pois, jotta mainokset eivät näy työvarusteita käsittelevillä sivustoilla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita