Tietoa avainsanan tilasta

Avainsanan tila kertoo, onko avainsana aktiivinen. Jos avainsana ei tuo näkyviin mitään mainoksistasi, saat tietää, mistä se johtuu.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mistä löydät avainsanan tilan, mitkä ovat eri tilatyypit ja mitä ne tarkoittavat.

Avainsanan tilan tarkastaminen

Avainsanan tila kertoo, näkyvätkö mainoksesi. Voit tarkastaa avainsanan tilan seuraamalla näitä ohjeita.

Ohjeet

Avainsanan tila löytyy tilastotaulukon Tila-sarakkeesta. Pääset taulukkoon näin:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Valitse Hakuavainsanat.
  4. Katso Tila-saraketta. Näet kunkin avainsanan vieressä sen tämänhetkisen tilan.

Avainsanojen tilatyypit

Tässä ovat eri tilatyypit:

Tilatyyppi Esimerkkejä
Ei kelvollinen Kampanja keskeytetty tai mainosryhmä poistettu
Hyväksyttävä Avainsanaa voi käyttää mainosten näyttämiseen
Hyväksyttävä (rajoitettu) Vähäinen määrä hakutuloksia tai pienempi kuin ensimmäisen sivun hintatarjousarvio
Odottaa – Tarkastus käynnissä Avainsanan tarkastus on käynnissä. Avainsana ei voi käynnistää mainoksia, ennen kuin se on tarkastettu. Tähän voi mennä yksi arkipäivä.

Mitä tilat tarkoittavat?

Avainsanan tila kertoo, saako avainsana mainokset näkymään kohdeasiakkaille. Yleensä avainsanan tila on jokin seuraavista:

• Mainoksia näytetään.
  • Mainoksia ei näytetä, koska olet keskeyttänyt tai poistanut avainsanan, mainosryhmän tai kampanjan.
  • Mainoksia ei näytetä, koska tiliin tai avainsanaan liittyy ongelma.

Avainsanan tilat ja niiden merkitys:

Avainsanan tila Merkitys Seuraava vaihe
Ei kelvollinen Kampanja keskeytetty: Avainsanat eivät ole aktiivisia, koska olet keskeyttänyt kampanjasi. Jos kampanja keskeytetään, myös sen avainsanoihin liittyvät mainokset lakkaavat näkymästä. Katso, miten voit jatkaa kampanjaa. Guide me in my account Näytä tililläni, miten keskeytetty kampanja otetaan käyttöön.
Kampanja odottaa: Avainsanat eivät ole aktiivisia, koska kampanjan alkamispäivä on tulevaisuudessa eivätkä mainokset vielä näy. Lue, miten voit muuttaa kampanjan alkamispäivää.
Kampanja poistettu: Avainsanat eivät ole aktiivisia, koska olet poistanut kampanjan, joka sisälsi nämä avainsanat. Lue lisää kampanjan ottamisesta uudelleen käyttöön.
Kampanja on päättynyt: Avainsanat eivät ole aktiivisia, koska kampanjan ajoitettu päättymispäivä on mennyt eikä kampanja ole enää aktiivinen. Lue, miten voit muuttaa kampanjan päättymispäivää. Guide me in my account Näytä tililläni, miten kampanjan päättymispäivää muutetaan.
Mainosryhmä on keskeytetty: Avainsanat eivät ole aktiivisia, koska olet keskeyttänyt mainosryhmäsi. Jos keskeytät mainosryhmän, sen avainsanoihin liittyvät mainokset lakkaavat näkymästä. Lue lisää mainosryhmän käytön jatkamisesta.
Mainosryhmä on poistettu: Avainsanat eivät ole aktiivisia, koska olet poistanut mainosryhmän. Jos poistat mainosryhmän, sen avainsanoihin liittyvät mainokset lakkaavat näkymästä. Katso, miten voit ottaa mainosryhmän uudelleen käyttöön.
Keskeytetty Avainsana ei ole aktiivinen, koska olet keskeyttänyt sen. Kun avainsana on keskeytetty, siihen liittyvät mainokset eivät näy eikä kuluja kerry, ennen kuin avainsana otetaan uudelleen käyttöön. Katso, miten voit ottaa avainsanan käyttöön.
Poistettu Avainsana ei ole aktiivinen, koska olet poistanut sen. Kun avainsana poistetaan, siihen liittyvät mainokset eivät näy. Lue, miten avainsanoja lisätään. Guide me in my account Näytä tililläni, miten avainsanoja lisätään.
Hyväksyttävä Avainsanaa voi käyttää mainosten näyttämiseen. Toimenpiteitä ei tarvita.
Hylätty Avainsana ei ole aktiivinen, eivätkä siihen liittyvät mainokset näy. Avainsanan hylkääminen johtuu usein mainostuskäytäntöön, kuten kohde-URL-osoitteeseen tai lopulliseen URL-osoitteeseen, liittyvästä ongelmasta. Saat lisätietoa viemällä hiiren tilakuplan päälle. Tarkista myös mainostuskäytännöistä, onko avainsana niiden vastainen. Guide me in my account Näytä tililläni, miten hylätty mainos korjataan.
Hyväksyttävä (rajoitettu) Ensimmäisen sivun hintatarjousarviota pienempi: Avainsana on aktiivinen, ja sen avulla voidaan näyttää mainoksia. Mainokset eivät kuitenkaan tällä hetkellä näy Googlen hakutulosten ensimmäisellä sivulla. Katso, miten voit saada mainoksesi näkymään Googlen hakutulosten ensimmäisellä sivulla.
Vähäinen määrä hakutuloksia: Avainsanaa ei voi näyttää, koska siihen liittyy hyvin vähän hakuliikennettä mittauskokonaisuuksissamme. Avainsanasi ei ehkä ole osuva käyttäjien hakujen kannalta. Avainsana voi olla myös liian tarkka tai epätavallinen. Jos avainsanaan liittyvien hakujen määrä kasvaa, avainsana voidaan aktivoida uudelleen, jolloin mainokset alkavat taas näkyä. Lisätietoja avainsanojen suunnittelijan käytöstä avainsanaideoiden ja liikennearvioiden hankkimiseksi.
Näkyy harvoin matalien laatupisteiden vuoksi: Avainsanaan liittyvät mainokset eivät näy matalien laatupisteiden vuoksi. Tämä avainsana kannattaa poistaa tililtä ja korvata osuvammalla avainsanalla. Myös muut tekijät, kuten laskeutumissivu, voivat vaikuttaa laatupisteisiisi. Lue lisää laatupisteistä.
Vähän sivuvastaavuuksia: Avainsana on jäädytetty tilapäisesti, koska se vastaa vain harvoja sivuja. Tämä kertoo siitä, että lauseke ei ole kovin yleinen Display-verkoston sisällössä. Harkitse osuvamman avainsanan lisäämistä tilillesi.

Vinkki

Yritä optimoida tilisi parantamalla mainoksiasi ja avainsanojasi.