Om bannerannonser og Google Displaynettverk

Med Google Displaynettverk kan du vise målrettede bannerannonser til folk mens de surfer på favorittnettstedene sine, viser en YouTube-video til en venn, sjekker Gmail-kontoen sin eller bruker apper og mobilenheter.

Sånn fungerer Google Displaynettverk

Hensikten med Google Displaynettverk er at du skal finne den rette målgruppen. Med alternativene for målretting kan du opptre strategisk og presentere budskapet ditt overfor potensielle kunder på rett sted og til rett tid. Her er noen eksempler på hvordan du kan bruke målretting med bannerannonser:

• Bruk målgrupper for å finne nye kunder eller skape nytt engasjement hos nåværende kunder. Med lignende målgrupper og intensjonsmålgrupper kan du målrette annonser mot folk som mest sannsynlig er interessert i produktene dine, slik at du kan finne nye potensielle kunder. Du kan også bruke data, for eksempel remarketinglister, for å skape nytt engasjement hos folk som tidligere har besøkt nettstedet ditt.
  • Oppnå flere konverteringer med automatisering. Med automatisk målretting kan du enklere oppnå flere konverteringer ettersom du får identifisert lønnsomme målgrupper basert på målgruppene og landingssiden du allerede har. Ved hjelp av automatisk optimalisering over tid kan Google Ads-systemet finne ut hvilke målgrupper som fungerer for deg. Du kan justere budene dine og således nå avkastningsmålet du har satt deg, ved å bruke automatisk budgivning. I Smart-kampanjer for Displaynettverket får du den perfekte kombinasjonen av automatisk målretting, budgivning og markedsføringsinnhold, slik at du skal kunne maksimere antallet konverteringer du oppnår i Google Ads.

Vekk et følelsesmessig engasjement hos folk med bilder i bannerannonser

Med bannerannonser kan du engasjere brukere med attraktive annonseformater. Her er noen av annonsetypene du kan kjøre i Displaynettverket:

• Responsive bannerannonser: Med responsive annonser blir annonseopprettingen i Google Displaynettverk delvis automatisert. For å opprette dem skriver du bare inn annonseteksten din, og deretter legger du til bilder og logo, så optimaliserer Google annonsene dine for å forbedre resultatene. (Du kan også bruke det kostnadsfrie bildebiblioteket vårt.) Både nye og viderekomne brukere kan dra nytte av responsive annonser, ettersom de vises som «integrerte» annonser som tilpasses skrifttypen og stilen på publisistens nettsted.
    • Merk: Vi erstatter responsive annonser med responsive bannerannonser som standard annonsetype for Displaynettverket. Hvis du kjører responsive annonser, blir du bedt om å lagre dem som responsive bannerannonser.
  • Opplastede bildeannonser: Hvis du ønsker mer kontroll, kan du opprette og laste opp annonser. Du kan laste opp annonser som bilder i ulike størrelser eller HTML5-format.
  • Engasjementsannonser: Kjør engasjerende bilde- og videoannonser på YouTube og i Displaynettverket.
  • Gmail-annonser: Vis utvidbare annonser på de øverste fanene i brukernes innbokser.

Tilfeller der bannerannonser vises

Med annonser i Søkenettverket kan du nå ut til folk når de allerede søker etter bestemte varer eller tjenester, mens du med annonser i Displaynettverket kan fange folks oppmerksomhet litt tidligere i kjøpssyklusen. Du kan få vist annonsene dine til folk før de begynner å søke etter det du tilbyr, noe som kan være utslagsgivende for den overordnede annonseringsstrategien din. Du kan også minne folk på produkter eller tjenester de er interessert i, for eksempel ved å bruke remarketing mot personer som tidligere har besøkt appen din eller nettstedet ditt.

Mål resultater via Google Displaynettverk

Med Google Ads kan du måle hvorvidt du når målene du har satt deg. Du kan se hvilke nettsider annonsene dine blir vist på, hvilke annonser du oppnår flest klikk med, og hvilke nettsteder hvor du oppnår den høyeste verdien til den laveste kostnaden.

Planlegg på forhånd

Det kan ta 12–24 timer før endringer vises i Displaynettverket, så det er ikke sikkert de vises umiddelbart. Vær oppmerksom på dette når du oppretter en ny kampanje eller gjør endringer i en eksisterende kampanje. Det kan være lurt å konfigurere kampanjen noen dager før lanseringen og velge en startdato som ligger i fremtiden.

Hvis det gjøres flere endringer i løpet av 24 timer, er det ikke sikkert endringene tas i bruk i den kronologiske rekkefølgen som er oppgitt i endringsloggen.

Dyplinking

Når dyplinking for apper er slått på, blir brukerne av appen din sendt til innholdet i appen fra søke-, banner- og Shopping-annonsene dine. Hvis du vil slå på dyplinking for disse kampanjene, må du lage applinker for Android og universelle linker for iOS. Du må i tillegg slå på Google Analytics for Firebase for å kunne spore appkonverteringer. Finn ut mer om dyplinking og om rapportering for dyplinker