Over display-advertenties en het Google Display Netwerk

Display-campagnes geven visueel aantrekkelijke advertenties weer in het Google Display Netwerk. Met het Display Netwerk kunt u mensen bereiken via miljoenen websites, apps en property's die eigendom zijn van Google (zoals YouTube en Gmail).

Een display-campagne is een campagnetype dat beschikbaar is in Google Ads.

Voordelen

• Bereik mensen op meerdere plaatsen: Display-campagnes kunnen mensen over de hele wereld bereiken via 35 miljoen websites en apps, en op property's die eigendom zijn van Google (YouTube en Gmail). Hiermee kunt u uw bereik vergroten tot buiten Google Zoeken.
  • Ontwikkel campagnes rond uw doelen: Stimuleer verkopen, leads en websiteverkeer en bouw bekendheid en overweging op voor uw bedrijf, product of service.
  • Gebruiksgemak: Display-campagnes maken gebruik van machinelearning-oplossingen voor targeting, bieden en indelingen om een nieuwe of bestaande doelgroep te bereiken. Op die manier kan uw campagne moeiteloos de beste campagneresultaten leveren.
    • Geoptimaliseerde targeting: Vind de best presterende doelgroepsegmenten met potentiële klanten waarvoor de kans het grootst is dat u er uw conversiedoelen mee kunt behalen. Meer informatie over geoptimaliseerde targeting
    • Slim bieden: Bieden waarbij machine learning wordt gebruikt om in elke veiling het aantal conversies of de conversiewaarde te optimaliseren. Zo kunt u tijd besparen en de prestaties verbeteren. Meer informatie over Slim Bieden

Hoe het Google Display Netwerk werkt

Met het Google Display Netwerk kunt de juiste doelgroep vinden, dankzij de targetingopties waarmee uw boodschap op strategische wijze op de juiste plaats en het juiste moment worden weergeven aan potentiële klanten. Enkele voorbeelden van hoe u targeting met display-advertenties kunt aanpakken:

• Nieuwe klanten vinden of bestaande klanten aanspreken met behulp van doelgroepsegmenten. Met vergelijkbare segmenten en marktsegmenten kunt u nieuwe potentiële klanten vinden door mensen te targeten die geïnteresseerd zijn in uw producten. U kunt uw gegevenssegmenten ook gebruiken om mensen die uw site eerder hebben bezocht, opnieuw te bereiken.
  • Meer conversies halen door middel van automatisering. Met automatische targeting kunt u meer conversies halen door goed presterende doelgroepsegmenten te vinden op basis van uw bestaande doelgroepen en landingspagina. Door in de loop van de tijd automatisch te optimaliseren, kan Google Ads leren welke doelgroepsegmenten voor u werken. Met automatisch bieden wordt uw bod automatisch aangepast voor een optimaal rendement op uw investering. In Slimme display-campagnes worden automatische targeting, automatisch bieden en automatisch gemaakt advertentiemateriaal optimaal gecombineerd om het aantal conversies in Google Ads te maximaliseren.

Responsieve display-advertenties

Display-campagnes maken gebruik van responsieve display-advertenties. Het formaat, het uiterlijk en de indeling van responsieve display-advertenties worden automatisch aangepast aan vrijwel elke beschikbare advertentieruimte. Dat leidt tot betere prestaties. U uploadt verschillende items (afbeeldingen, koppen, logo's, video's en beschrijvingen) naar Google Ads. De optimale combinatie en grootte van de items worden in advertenties weergegeven op websites, in apps, op YouTube en in Gmail.

U kunt ook kosteloos gebruikmaken van onze bibliotheek met afbeeldingen. Responsieve advertenties bieden voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers voordelen, aangezien ze worden weergegeven als native-advertenties en goed bij de stijl en het uiterlijk passen van de site van de uitgever.

Opmerking: Responsieve display-advertenties vervangen responsieve advertenties als het nieuwe standaard advertentietype voor het Display Netwerk. Als u actieve responsieve advertenties heeft, wordt u gevraagd deze op te slaan als responsieve display-advertenties.

Hero image of depicting a responsive display ad example

Andere typen display-advertenties

• Geüploade beeldadvertenties. Voor meer controle kunt u uw eigen advertenties maken en uploaden. U kunt advertenties uploaden als afbeeldingen in diverse formaten of als HTML5.

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt

Terwijl u uw campagne maakt, kunt u richtlijnen krijgen op basis van de gekozen instellingen. Hierdoor kunt u worden geïnformeerd over problemen die kunnen leiden tot slechtere prestaties of die groot genoeg zijn om te voorkomen dat uw campagne wordt gepubliceerd.

Het navigatiemenu voor de campagne dat u ziet terwijl u uw campagne maakt, biedt een overkoepelend beeld van uw voortgang en geeft aandacht aan richtlijnen die u misschien wilt opvolgen. Schakel tussen de stappen in het navigatiemenu om potentiële problemen met uw targeting, biedingen, budget of andere campagne-instellingen makkelijk te bekijken en op te lossen. Meer informatie over functies waarmee u een succesvolle campagne kunt maken

Wanneer display-advertenties worden weergegeven

In het zoeknetwerk kunt u mensen bereiken terwijl ze naar specifieke producten of services zoeken. Via het Display Netwerk kunt u eerder in de koopcyclus de aandacht trekken van gebruikers. U kunt advertenties weergeven aan mensen voordat ze zoeken naar wat u te bieden heeft. Dat kan belangrijk zijn voor uw algehele advertentiestrategie. U kunt mensen ook herinneren aan de producten en services waarin ze geïnteresseerd zijn als u uw gegevenssegmenten gebruikt om mensen te bereiken die uw website of app eerder hebben bezocht.

Plan vooruit

Het kan 12 tot 24 uur duren voordat wijzigingen in het Display Netwerk zijn toegepast en de wijzigingen worden mogelijk niet meteen weergegeven. Houd dat in gedachten als u een nieuwe campagne maakt of wijzigingen aanbrengt in een bestaande campagne. U kunt uw campagne bijvoorbeeld enkele dagen vóór de lancering maken en de startdatum instellen op een datum in de toekomst.

Als er binnen een periode van 24 uur meerdere wijzigingen zijn aangebracht, kunnen deze buiten de chronologische volgorde van de wijzigingsgeschiedenis worden toegepast.

Deep links

Als deep links naar apps zijn aangezet, worden uw app-gebruikers doorgestuurd naar de in-app-content vanuit uw advertenties in het zoeknetwerk en het Display Netwerk, en vanuit uw Shopping-advertenties. Als u deep links voor deze campagnes wilt aanzetten, maakt u app-links voor Android en universele links voor iOS en zet u Google Analytics voor Firebase aan om app-conversies bij te houden. Meer informatie over deep links en praktische tips voor de implementatie van deep links.