Display-mainokset ja Google Display ‑verkostot

Google Display ‑verkosto auttaa sinua tavoittamaan käyttäjiä kohdistetulla Display-mainoksilla, kun he selailevat suosikkisivustojaan, näyttävät ystävilleen YouTube-videoita, tarkistavat Gmail-tilinsä tai käyttävät mobiililaitteita ja ‑sovelluksia.

Näin Google Display ‑verkosto toimii

Google Display ‑verkosto auttaa sinua löytämään oikean yleisön. Sen kohdistusvaihtoehtojen avulla voit näyttää viestisi potentiaalisille asiakkaille juuri oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Voit hyödyntää Display-mainosten kohdistusta esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

• Etsi uusia asiakkaita tai aktivoi nykyisiä käyttämällä yleisöjä. Samankaltaisten ja ostoaikeissa olevien yleisöjen avulla voit kohdistaa viestisi juuri niille, jotka ovat todennäköisesti kiinnostuneita tuotteistasi. Tämä helpottaa uusien potentiaalisten asiakkaiden löytämistä. Myös uudelleenmarkkinointiluetteloista ja muusta saamastasi datasta on hyötyä, kun aktivoit sivustosi aiempia kävijöitä.
  • Lisää konversioiden määrää automaation avulla. Automaattinen kohdistus auttaa lisäämään konversioiden määrää. Se hakee tuottoisimpia yleisöjä olemassa olevien yleisöjen ja laskeutumissivun perusteella. Google Ads optimoi jatkuvasti toimintaansa automaattisesti ja oppii vähitellen tuntemaan yrityksesi kannalta parhaat yleisöt. Automaattiset hintatarjoukset puolestaan muokkaavat hintatarjoustasi automaattisesti, jotta sinun on helpompi saavuttaa sijoitetun pääoman tuotolle asettamasi tavoitteet. Älykkäissä Display-kampanjoissa yhdistyvät automaattisten kohdistusasetusten, hintatarjousten ja mainosaineistojen parhaat puolet siten, että saat mahdollisimman paljon Google Ads ‑konversioita.

Houkuttele käyttäjiä Display-mainosten kuvilla

Display-mainosten avulla voit houkutella käyttäjiä vetoavilla mainosmuodoilla. Voit käyttää Display-verkostossa seuraavia mainostyyppejä:

• Responsiiviset Display-mainokset:. Responsiivisten mainosten luominen Google Display ‑verkostoon on automatisoitu osittain. Sinun tehtäväsi on kirjoittaa mainosteksti sekä lisätä haluamasi kuvat ja logo. Google puolestaan optimoi mainoksesi niiden tehokkuuden parantamiseksi. (Voit myös käyttää kuvakirjastoamme maksutta.) Responsiivisista mainoksista on hyötyä sekä uusille että edistyneille käyttäjille, sillä ne näkyvät natiivimainoksina ja sulautuvat julkaisijan sivuston tyyliin ja tunnelmaan.
    • Huom. Responsiiviset Display-mainokset korvaavat Responsiiviset mainokset Display-verkoston oletusmainostyyppinä. Jos käytössäsi on responsiivisia mainoksia, saat kehotuksen tallentaa ne responsiivisina Display-mainoksina.
  • Mainostiedostopakettiin perustuvat kuvamainokset. Jos haluat hallita mainoksia tarkemmin, voit luoda ja ladata mainoksia itse. Voit ladata mainoksia erikokoisina kuvina tai HTML5-muodossa.
  • Aktivoivat mainokset: Voit näyttää aktivoivia kuva- ja Videomainoksia YouTubessa ja kaikkialla Display-verkostossa.
  • Gmail-mainokset: Voit näyttää laajentuvia mainoksia käyttäjien postilaatikoiden yläpalkissa.

Milloin Display-mainokset näkyvät

Hakuverkosto voi tavoittaa käyttäjiä, kun he etsivät tiettyjä tavaroita tai palveluita. Display-verkosto voi sen sijaan auttaa herättämään käyttäjien huomion jo ostoprosessin aiemmassa vaiheessa. Voit näyttää mainoksesi asiakkaille jo ennen kuin he alkavat etsiä tarjontaasi kuuluvia tuotteita tai palveluita. Tästä voi muodostua koko mainontastrategiasi ydin. Voit myös muistuttaa asiakkaiden mieliin heidän kiinnostuksen kohteensa esimerkiksi siten, että aloitat uudelleenmarkkinoinnin sivustosi tai sovelluksesi vanhoille käyttäjille.

Mittaa tuloksia Google Display ‑verkostoa käyttämällä

Google Adsissa voit mitata, miten hyvin saavutat tavoitteesi. Näet, millä verkkosivuilla mainoksesi näkyvät, mitkä mainokset saavat eniten klikkauksia ja mitkä sivustot tuottavat eniten pienimmillä kustannuksilla.

Ennakointi

Muutokset näkyvät Display-verkostossa tavallisesti 12–24 tunnin kuluessa. Muista tämä, kun luot tai muokkaat kampanjaasi. Kampanja kannattaa luoda valmiiksi muutama päivä ennen sen julkaisemista ja alkamispäiväksi kannattaa asettaa jokin päivä tulevaisuudessa.

Jos 24 tunnin aikana tehdään useita muutoksia, ne saatetaan ottaa käyttöön muussa kuin muutoshistorian mukaisessa aikajärjestyksessä.

Täsmälinkitys

Kun sovelluksen täsmälinkitys on käytössä, sovelluksesi käyttäjät ohjataan Haku-, Display- ja Shopping-mainoksista suoraan sovelluksen sisältöön. Jos haluat käyttää täsmälinkitystä näissä kampanjoissa, luo sovelluslinkit Androidille ja universaalit linkit iOS:lle sekä ota Google Analytics for Firebasessa käyttöön sovelluskonversioiden seuranta. Lue lisää täsmälinkityksestä ja täsmälinkkien raportoinnista