Tietoja Google Display ‑verkostosta

Google Display ‑verkosto auttaa sinua tavoittamaan käyttäjiä, kun he selailevat suosikkisivujaan, näyttävät ystävilleen YouTube-videoita, tarkistavat Gmail-tilinsä tai käyttävät mobiililaitteita ja ‑sovelluksia.

Näin se toimii

Google Display ‑verkosto auttaa sinua löytämään oikean yleisön. Sen kohdistusvaihtoehtojen avulla voit näyttää viestisi potentiaalisille asiakkaille juuri oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Voit hyödyntää kohdistusta esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Etsi uusia asiakkaita tai aktivoi nykyisiä hyödyntämällä yleisöjä. Samantyyppisten ja ostoaikeissa olevien yleisöjen avulla voit kohdistaa viestisi juuri niille, jotka ovat todennäköisesti kiinnostuneita tuotteistasi. Tämä helpottaa uusien potentiaalisten asiakkaiden löytämistä. Myös uudelleenmarkkinointiluetteloista ja muusta saamastasi datasta on hyötyä, kun aktivoit sivustosi aiempia kävijöitä.

Lisää konversioiden määrää automaation avulla. Automaattinen kohdistus auttaa lisäämään konversioiden määrää. Se hakee tuottoisimpia yleisöjä olemassa olevien yleisöjen ja laskeutumissivun perusteella. Google Ads optimoi jatkuvasti toimintaansa automaattisesti ja oppii vähitellen tuntemaan yrityksesi kannalta parhaat yleisöt. Automaattiset hintatarjoukset puolestaan muokkaavat hintatarjoustasi automaattisesti, jotta sinun on helpompi saavuttaa sijoitetun pääoman tuotolle asettamasi tavoitteet. Smart Display ‑kampanjoissa yhdistyvät automaattisten kohdistusasetusten, hintatarjousten ja mainosaineistojen parhaat puolet siten, että saat mahdollisimman paljon Google Ads ‑konversioita.

Käyttäjien aktivoiminen kuvilla

Display-verkoston avulla voit houkutella käyttäjiä vetoavilla mainosmuodoilla. Voit käyttää Display-verkostossa esimerkiksi seuraavia mainostyyppejä:

• Responsiiviset Display-mainokset: Responsiivisten mainosten luominen Google Display ‑verkostoon on automatisoitu osittain. Sinun tehtäväsi on kirjoittaa mainosteksti sekä lisätä haluamasi kuvat ja logo. Google puolestaan optimoi mainoksesi niiden tehokkuuden parantamiseksi. (Voit myös käyttää kuvakirjastoamme maksutta.) Responsiivisista mainoksista on hyötyä sekä uusille että edistyneille käyttäjille, koska ne näyttävät natiivimainoksilta ja sulautuvat julkaisijan sivuston tyyliin ja tunnelmaan.
    • Huom. Responsiiviset Display-mainokset korvaavat jatkossa responsiiviset mainokset Display-verkoston oletusmainostyyppinä. Jos käytössäsi on responsiivisia mainoksia, saat kehotuksen tallentaa ne responsiivisina Display-mainoksina.
  • Mainostiedostopakettiin perustuvat kuvamainokset: Hallinnan parantamiseksi voit myös luoda ja ladata mainoksia itse. Voit ladata mainoksia erikokoisina kuvina tai HTML5-muodossa.
  • Interaktiiviset mainokset: Voit julkaista aktivoivia kuva- ja videomainoksia YouTubessa ja kaikkialla Display-verkostossa.
  • Gmail-mainokset: Voit näyttää laajennettavia mainoksia käyttäjien postilaatikoiden yläpalkissa.

Milloin mainokset näkyvät?

Hakuverkosto voi tavoittaa asiakkaita, kun he etsivät tiettyjä tavaroita tai palveluita. Display-verkosto voi sen sijaan auttaa herättämään ostajien huomion jo ostosyklin aikaisemmassa vaiheessa. Voit näyttää mainoksesi asiakkaille jo ennen kuin he alkavat etsiä tarjontaasi kuuluvia tuotteita tai palveluita. Tästä voi muodostua koko mainontastrategiasi ydin. Voit myös muistuttaa asiakkaiden mieliin heidän kiinnostuksensa kohteet esimerkiksi siten, että aloitat uudelleenmarkkinointikampanjan sivustosi tai sovelluksesi vanhoille käyttäjille.

Tulosten mittaaminen

Voit mitata Google Adsissa, miten hyvin saavutat tavoitteesi. Näet, millä verkkosivuilla mainoksiasi näytetään sekä mitkä mainokset saavat eniten klikkauksia ja tuottavat eniten pienimmillä kustannuksilla.

Ennakointi

Muutokset näkyvät Display-verkostossa tavallisesti 12–24 tunnin kuluessa. Muista tämä, kun luot tai muokkaat kampanjaasi. Kampanja kannattaa määrittää valmiiksi muutama päivä ennen sen julkaisemista ja aloituspäiväksi kannattaa asettaa jokin tuleva päivämäärä.