Om innehållsinriktning

Innehållsinriktning är en av de olika metoder som du kan använda för att få dina visningsannonser på webbplatser, appar och webbsidor som ingår i Display-nätverket. Med den här inriktningsmetoden matchas dina annonser med relevanta webbplatser utifrån sökord och ämnen som du har valt. Obs! Detta gäller endast för sökord med alternativet Innehåll markerat i sökordsinställningen.

1. Du väljer sökord eller ämnen

Du börjar med att lägga till sökord eller ämnen i annonsgrupper i dina kampanjer i Display-nätverket. Sökord är enstaka ord, medan ämnen är koncept och centrala teman på webbplatsen snarare än enskilda termer.

2. Vårt system analyserar webbplatserna i Display-nätverket

Vårt system analyserar innehållet på alla webbplatser och webbadresser som ingår i Display-nätverket. Analysen tar hänsyn till faktorer som

• text
  • språk
  • länkstruktur
  • sidstruktur.

Baserat på analysen fastställs det centrala temat på varje webbplats.

3. Din annons placeras

Efter innehållssökord

När ditt sökord (med hjälp av sökordsinställningen för innehåll) matchar det centrala temat eller konceptet på en webbplats kan din annons visas på webbplatsen (automatisk placering). Huruvida annonsen faktiskt visas där eller inte avgörs av flera faktorer, bland annat din språk- och platsinriktning.

Exempel

Anta att du har skapat en annonsgrupp för att marknadsföra bilar som du säljer genom din bilfirma. Du har tagit med sökord som bränsleeffektiva bilar och 2013 års elbilar. Med innehållsinriktning kan du hitta sidor i Display-nätverket där de sökorden finns och visa dina annonser där.

Efter ämne

När ditt ämne matchar det centrala temat på en webbplats, kan din annons visas på den webbplatsen. Huruvida annonsen faktiskt visas där eller inte avgörs av flera faktorer, bland annat din språk- och platsinriktning.

Exempel

Anta att du vill visa annonser om de elbilar som du säljer. Du kan lägga till underämnet Bilar och fordon > Bilhandel > Fordonsspecifikationer, recensioner och jämförelser i din annonsgrupp. På så sätt inriktar du dig på alla sidor i Display-nätverket som har att göra med recensioner och jämförelser av bilar, oberoende av om just dina sökord finns på sidan.

Nästa steg