Advertentieprestaties in het zoeknetwerk evalueren

U heeft uw advertentie gemaakt en deze is actief. Nu wilt u weten hoe de advertentie presteert. Statistieken bijhouden, zoals van klikken en vertoningen, is een goede manier om te beginnen. Daarnaast is het belangrijk dat u weet wat u met uw campagne wilt bereiken, zodat u zich kunt richten op de statistieken die van belang zijn voor het bereiken van deze doelen.

Als u voor het eerst prestaties gaat bijhouden, klikt u op Alle campagnes in het navigatiemenu aan de linkerkant van uw Google Ads-account. Klik op Advertenties en extensies of Zoekwoorden in het paginamenu aan de linkerkant om tabellen met statistieken weer te geven met een volledige, aanpasbare weergave van al uw gegevens. U kunt eenvoudige rapporten weergeven of gedetailleerdere gegevens bekijken om meer inzicht te krijgen in het succes van uw campagnes.

De Rapporteditor

De Rapporteditor is een analysetool waarmee u uw gegevens overzichtelijk kunt weergeven in multidimensionale tabellen en diagrammen.

• Een eenvoudige interface met functionaliteit voor slepen en neerzetten: U kunt snel multidimensionale tabellen en diagrammen samenstellen en bewerken, zodat u uw gegevens niet meer hoeft te downloaden als u een gedetailleerdere analyse wilt uitvoeren.
  • Analyse op basis van meerdere segmenten: U kunt uw gegevens tot op specifieker detailniveau segmenteren en analyseren in uw tabellen en diagrammen.
  • Custom diagrammen: U kunt de patronen en trends in uw gegevens snel visualiseren.
  • Geavanceerde filter- en sorteermethoden: U kunt filteren op gesegmenteerde statistieken (zoals mobiele klikken) en sorteren op meerdere kolommen.

Informatie over hoe u uw gegevens kunt verkennen met de Rapporteditor

Klikken, vertoningen en klikfrequentie

Om u te helpen vertrouwd te raken met het bijhouden van gegevens over uw advertenties die in het zoeknetwerk worden weergegeven, raden we u aan de klikken en vertoningen van uw advertenties en zoekwoorden bij te houden. Deze statistieken kunt u vinden in de kolommen in de tabel met statistieken van uw account. Als u ze niet ziet, klikt u op het pictogram Kolommen Kolommen, kiest u Kolommen aanpassen en selecteert u vervolgens de kolommen die u wilt inschakelen.

U wilt wellicht ook de volgende informatie over uw advertenties en zoekwoorden in het oog houden:

Advertentieprestaties
  • Staat: In de kolom uiterst links in de tabel met statistieken op de pagina 'Advertenties en extensies' staan symbolen die aangeven of uw advertenties, advertentiegroepen of campagnes actief of onderbroken zijn.
  • Advertentierelevantie: Voeg op de pagina Zoekwoorden de kolom Advertentierelevantie toe. U ziet een zoekwoordstatus die aangeeft hoe nauw uw zoekwoord betrekking heeft op uw advertenties. Als de relevantie lager is dan gemiddeld, kan dit een aanwijzing zijn om de advertentietekst te updaten zodat deze meer verband houdt met uw zoekwoorden, of om uw advertentiegroep in meerdere advertentiegroepen te splitsen waarin advertenties mogelijk nauwer verband houden met uw zoekwoorden.

Als u goede algemene advertentieprestaties wilt bereiken, besteed dan niet te veel tijd aan het gedetailleerd analyseren van uw advertenties. Volg in plaats daarvan deze praktische tips:

• Stel de instelling voor advertentieroulatie in op Optimaliseren
  • Zorg voor minstens drie advertenties in uw advertentiegroepen
  • Schakel minimaal drie advertentie-extensies in
Zoekwoordprestaties
  • Staat: In de kolom uiterst links in de tabel met statistieken op de pagina 'Advertenties en extensies' staan symbolen die aangeven of uw advertenties, advertentiegroepen of campagnes actief of onderbroken zijn.
  • Zoekwoordstatus: In de kolom Status van de tabel met statistieken op de pagina Zoekwoorden kunt u bekijken of uw zoekwoorden de weergave van advertenties activeren. Plaats de muisaanwijzer op de status van een zoekwoord om een overzicht van de status van dat zoekwoord te bekijken. Of klik op de knop Zoekwoorddetails en selecteer Zoekwoorddiagnose uitvoeren in het dropdownmenu om de status van meerdere zoekwoorden tegelijk te bekijken.
  • Kwaliteitsscore: Met behulp van deze kolom kunt u de kwaliteitsscore van uw zoekwoorden bijhouden.  De kolom wordt niet standaard weergegeven in de tabellen met statistieken van nieuwe accounts, maar u kunt deze weergeven door in het paginamenu aan de linkerkant op het pictogram Kolommen Kolommen te klikken. Vervolgens kiest u Kolommen aanpassen in het dropdownmenu. Klik tot slot op Kwaliteitsscore en vink het vakje naast Kwaliteitsscore aan.
  • Zoektermen: Op de pagina Zoekwoorden kunt u de zoektermen bekijken die daadwerkelijk verkeer naar uw advertenties hebben geleid. Klik bovenaan de pagina op Zoektermen en klik vervolgens op Zoektermen in het dropdownmenu dat wordt weergegeven. U kunt deze gegevens gebruiken om te bepalen welke zoekwoorden het meest succesvol zijn en om nieuwe zoekwoorden te vinden die u kunt toevoegen aan uw account. Als u ziet dat uw advertentie wordt geactiveerd door niet-relevante zoektermen, kunt u deze zoekwoorden toevoegen als uitsluitingszoekwoorden. Zo voorkomt u dat uw advertentie bij deze zoekopdrachten wordt weergegeven.
Statistieken bijhouden op basis van uw campagnedoelen

Het is altijd belangrijk om uw campagnedoelen in gedachten te houden wanneer u uw accountstatistieken bekijkt. Afhankelijk van wat u wilt bereiken, zullen bepaalde statistieken, in tegenstelling tot andere, relevant en nuttig voor u zijn. Kies een doel uit de lijst om meer suggesties te bekijken voor wat u zou kunnen bijhouden:

Statistieken bijhouden voor mobiele advertenties op geavanceerde apparaten

Klik op het pictogram Segment Segment en selecteer Apparaat om de gegevens in uw campagne gesegmenteerd per apparaat te bekijken. Zo kunt u statistieken zoals klikken, vertoningen of conversies vergelijken voor desktops en geavanceerde mobiele apparaten. Door uw gegevens te segmenteren, kunt u achterhalen welke campagnes, advertentiegroepen, advertenties of zoekwoorden de beste prestaties leveren voor een bepaald type apparaat, vooral voor campagnes waarin zowel desktopcomputers als mobiele apparaten worden getarget.

Tip

U kunt bekijken hoe uw bestemmingspagina's presteren voor uw gehele account of voor specifieke campagnes en advertentiegroepen. Als u dit wilt doen, klikt u op het pictogram Rapportage  in de rechterbovenhoek en selecteert u Vooraf gedefinieerde rapporten (voorheen Dimensies). Vervolgens selecteert u Basis gevolgd door Uiteindelijke URL.