[GA4] Google Analytics 4

Google Analytics 4 [GA4] er neste generasjons Analytics som samler inn data basert på hendelser fra både apper og nettsteder. Det er en ny områdetype som er utviklet for fremtidens måling:

• samler inn data fra både apper og nettsteder for å gi bedre oversikt over kundereisen
  • bruker data basert på hendelser i stedet for økter
  • har personverninnstillinger som måling uten informasjonskapsler samt atferds- og konverteringsmodellering
  • har veiledende prognosefunksjoner uten komplekse modeller
  • kan direkteintegreres med medieplattformer for å generere handlinger i apper og på nettsteder

Universal Analytics (UA) er den forrige generasjonen av Analytics. Dette var standard områdetype for nettsteder før 14. oktober 2020. Finn ut mer om lanseringen av den neste generasjonen av Analytics – Google Analytics 4.

• Med Google Analytics 4 kan du se hvordan folk fant nettstedet ditt, og hvordan de brukte det. Ut fra denne informasjon kan du få en pekepinn på hvordan du kan gjøre nettstedet enda bedre.
  • Hvis du bruker Google Analytics 4 og Google Ads sammen, kan du finne ut hva kundene gjør på nettstedet ditt etter at de har klikket på annonsene dine. Du kan bruke denne informasjonen til å forbedre kundeopplevelsen på nettstedet ditt, noe som igjen kan føre til at du øker antallet konverteringer (f.eks. salg og registreringer) og den totale avkastningen på annonsekostnadene (ROAS).
  • Du kan begynne å bruke Google Analytics via Google Ads-kontoen din ved å klikke på administrasjonsikonet Admin Icon, velge Tilknyttede kontoer og deretter gå til Detaljer ved siden av «Google Analytics». Du kan også bruke Analytics for seg selv på google.com/analytics.

Linker til relatert innhold