[GA4] Google Analytics 4

Google Analytics 4 [GA4] er den næste generation af Analytics, som indsamler hændelsesbaserede data fra både websites og apps. Det er en ny type ejendom, der er udviklet til fremtidens måling:

• Der indsamles både website- og appdata for at give større indsigt i "kunderejsen"
  • Bruger hændelsesbaserede data i stedet for sessionsbaserede data
  • Der er inkluderet privatlivsindstillinger såsom måling uden brug af cookies samt adfærds- og konverteringsmodellering
  • Prognosefunktioner gør det muligt at få vejledning uden brug af komplekse modeller
  • Direkte integration af medieplatforme er med til at sikre, at der foretages flere relevante handlinger på dit website eller i din app

Universal Analytics (UA) henviser til den forrige generation af Analytics. Det var standardejendomstypen til websites frem til den 14. oktober 2020. Få flere oplysninger om den næste generation af Analytics, Google Analytics 4.

• Google Analytics 4 viser dig, hvordan de besøgende fandt dit website, og hvordan de udforskede det. Ud fra disse oplysninger kan du få idéer til, hvordan du kan forbedre dit website.
  • Hvis du bruger Google Analytics 4 sammen med Google Ads, kan du finde ud af, hvad kunderne foretager sig på dit website, efter at de har klikket på din annonce. Brug disse oplysninger til at optimere dine kunders oplevelser på dit website, hvilket til gengæld kan hjælpe dig med at øge antallet af konverteringer (f.eks. salg og tilmeldinger) og dit samlede annonceafkast (ROAS, Return on Advertising Spend).
  • Hvis du vil begynde at bruge Google Analytics via din Google Ads-konto, skal du klikke på ikonet Administrator Admin Icon og derefter klikke på Tilknyttede konti og gå til Info ud for "Google Analytics". Du kan også bruge Analytics alene på google.dk/analytics.