Indelingen voor TrueView-videoadvertenties

Met TrueView-videoadvertenties kunnen YouTube-kijkers zelf kiezen welke videoadvertenties ze willen zien en wanneer. Dit betekent dat u niet betaalt voor ongewenste weergaven.

Er zijn twee typen TrueView-advertenties (ook wel 'indelingen' genoemd):

• InStream-advertenties worden vóór, tijdens of na video's op YouTube weergegeven, of op sites en in apps van videopartners. Kijkers kunnen ervoor kiezen de advertentie na vijf seconden over te slaan. Met dit type advertenties kunt u de bekendheid van uw merk en producten vergroten terwijl gebruikers een video bekijken.
  • Video discovery-advertenties worden weergegeven op plaatsen waar kijkers content ontdekken, zoals in zoekresultaten op YouTube, naast gerelateerde video's en op de mobiele homepage van YouTube. Gebruikers worden aangemoedigd om op een miniatuur te klikken en uw videoadvertentie te bekijken. Met dit type advertenties zorgt u ervoor dat uw video's worden ontdekt door geïnteresseerde gebruikers.

U kunt in Google Ads TrueView-advertenties maken met behulp van het campagnetype Video.

Hoe de kosten in rekening worden gebracht

Met TrueView InStream-advertenties betaalt u alleen wanneer een kijker 30 seconden van uw video bekijkt (of de gehele video als deze korter dan 30 seconden duurt) of er interactie met uw video is, afhankelijk van wat zich als eerste voordoet. Met TrueView In-display-advertenties betaalt u wanneer iemand op uw advertentie klikt om de video te bekijken. Dit betekent dat u alleen betaalt wanneer er sprake is van betrokkenheid van de gebruiker bij uw advertentie.