Om videoannonsformat

I Google Ads kan du skapa övertygande videokampanjer med en mängd olika videoannonsformat som engagerar kunder på olika sätt på YouTube och videopartners webbplatser. Du kan välja mellan TrueView InStream-, TrueView Video Discovery- och bumperannonser.

Videoannonsinnehållet måste finnas på YouTube, men videoannonserna kan visas på YouTube och videopartners webbplatser samt i appar i Googles Display-nätverk för surfplattor och mobila enheter (beroende på format och inställningar).

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med videoannonser och jämför de olika videoannonsformaten. Du kan läsa mer om formaten nedan. Du kan också läsa mer om våra policyer och krav.

TrueView-videoannonser

Med TrueView-annonser betalar du inte för slumpmässiga eller osäkra exponeringar. Du debiteras bara när någon tittar på din video eller klickar på delar av videon. Det finns två typer av TrueView-annonser: InStream och Video Discovery.

Fördelar

Förmånligt för alla: Tittarna ser videor som de är intresserade av och du kan få fler visningar från en målgrupp med genuint intresse. Du väljer själv vad du vill betala för en visning, vilket innebär att du får rätt målgrupp till rätt pris. Till skillnad från kostnad per exponering (CPM) behöver du inte betala varje gång annonsen visas.

Anpassa fritt: Du kan visa videor som är längre än 30 sekunder, så att du kan experimentera med olika format. Du kan prova med längre produktdemonstrationer, kundrecensioner eller kanske en instruktionsvideo som visar hur produkten används.

Bred räckvidd: TrueView-annonser kan visas på YouTube och andra utgivares webbplatser i Display-nätverket för stationära datorer och smartphones. Tänk på att videoinnehållet i TrueView-annonser måste finnas på YouTube.

TrueView InStream-annonser:

När ska jag använda dem?

Använd det här formatet när du har videoinnehåll som du vill marknadsföra före andra videor på YouTube och i Display-nätverket.

Hur fungerar det?

Din videoannons spelas upp före, under eller efter andra videor. Tittaren kan hoppa över annonsen efter fem sekunder.

Var kan annonserna i Display-nätverket visas?

TrueView InStream-videoannonser kan visas på YouTube-visningssidor, i videor på partnerwebbplatser och i appar i Display-nätverket.

Hur debiteras jag?

Du betalar när en tittare ser 30 sekunder av videon (eller hela videon om den är kortare än 30 sekunder) eller klickar på videon, beroende på vad som inträffar först.

För vilka kampanjmål är InStream-annonser lämpliga?

• potentiella kunder
  • trafik till webbplatsen
  • varumärkesigenkänning och räckvidd
  • övervägande av produkt och varumärke (alla)
  • kampanj som har skapats utan ett mål

TrueView Video Discovery-annonser

Detta format kallades tidigare TrueView InDisplay-annonser.

När ska jag använda det?

Använd det här formatet om du vill marknadsföra en video på platser där användare upptäcker innehåll, som bredvid YouTube-videor, som en del av sökresultat på YouTube eller på startsidan för YouTube för mobilen.

Hur fungerar det?

Annonsen består av en miniatyr från videon och lite text. Annonsens exakta storlek och utseende kan variera beroende på var den visas, men innehåller alltid en uppmaning om att klicka för att titta på videon. Videon spelas sedan upp på visningssidan eller din kanalsida på YouTube.

Var kan annonserna visas?

• i sökresultat på YouTube
  • bredvid relaterade videor på YouTube
  • på startsidan för YouTube för mobilen

Hur debiteras jag?

Du debiteras bara när tittare väljer att se din annons genom att klicka på miniatyren.

För vilka kampanjmål är Video Discovery-annonser lämpliga?

• övervägande av produkt och varumärke
  • kampanj som har skapats utan ett mål

Bumperannonser

Bumperannonser är ett annonsformat för korta videoannonser som är utformat så att du kan nå fler kunder och öka medvetenheten om ditt varumärke.

När ska jag använda dem?

Använd det här formatet när du vill nå breda tittarskaror med ett kort och minnesvärt budskap.

Hur fungerar det?

Bumpervideoannonsen är sex sekunder eller kortare och spelas upp före, samtidigt som eller efter en annan video. Tittarna kan inte hoppa över den.

Var kan annonserna visas?

Bumperannonser kan visas i videor på YouTube, på partnerwebbplatser och i appar i Googles Display-nätverk.

Hur debiteras jag?

Du betalar baserat på antalet exponeringar. CPM-bud (kostnad per tusen exponeringar) används för bumperannonser, så du betalar varje gång din annons har visats tusen gånger.

För vilka kampanjmål är bumperannonser lämpliga?

• varumärkesigenkänning och räckvidd
  • kampanj som har skapats utan ett mål

Outstream-annonser

Outstream-annonser är mobilspecifika videoannonser (mobiler och surfplattor) som spelas upp på partnerwebbplatser och i appar.

När ska jag använda dem?

Med outstream-annonser kan du utöka räckvidden för dina videoannonser på mobila enheter så att du når fler kunder.

Hur fungerar det?

Outstream-annonser börjar spelas upp med ljudet avstängt. Användarna trycker på annonsen för att slå på ljudet. Annonsörer debiteras bara när mer än hälften av annonsskärmsutrymmet visas på skärmen i mer än två sekunder. Formatet är utformat för att öka räckvidden för dina videoannonser till ett attraktivt pris.

Var kan annonserna visas?

En videomall kan visas i en mängd olika mobilplaceringar. För mobila webbplaceringar visas outstream-annonser i banners, medan de för mobilappsplaceringar visas i banners, mellansidesannonser, flöden, integrerade annonser, och även i både stående läge och helskärmsläge.

Outstream-videor är mobilspecifika annonser som visas på partnerwebbplatser och i appar i Googles Display-nätverk. Detta annonsformat är inte tillgängligt på YouTube ännu.

Hur debiteras jag?

Du debiteras för outstream-annonser utifrån kostnad per tusen synliga exponeringar (vCPM), så du debiteras bara när någon tittar på videon i minst två sekunder.

För vilka kampanjmål är outstream-annonser lämpliga?

• varumärkesigenkänning och räckvidd
  • kampanj som har skapats utan ett mål

Tips

Oavsett vilken typ av videoannons du använder rekommenderar vi att du lägger till kvadratiska och stående videoformat för att engagera mobilkunder.