Om videoannonsformat

Video ads formats, marketing objectives & campaign creations

I Google Ads kan du skapa övertygande videokampanjer med en mängd olika videoannonsformat som engagerar kunder på olika sätt på YouTube och videopartners webbplatser. Tillgängliga videoannonsformat:

Videoannonsinnehåll måste finnas på YouTube, men videoannonserna kan visas på YouTube och hos Google videopartner (beroende på annonsformat och kampanjinställningar).

I denna artikel beskriver vi fördelarna med videoannonser och jämför de olika videoannonsformaten. Du kan läsa mer om formaten nedan. Du kan också läsa mer om våra policyer och krav.

Bild på alla videoannonsformat

Överhoppningsbara in stream-annonser

Bild på överhoppningsbar in stream-annons

När ska jag använda det här annonsformatet?

Använd överhoppningsbara in stream-annonser när du har videoinnehåll som du vill marknadsföra före, under eller efter andra videor på YouTube och hos Google videopartner.

Hur fungerar annonsformatet?

Överhoppningsbara in stream-annonser spelas upp före, under eller efter andra videor. Efter fem sekunder har tittaren möjlighet att hoppa över annonsen.

Var visas annonsformatet?

Överhoppningsbara in stream-annonser visas på YouTubes visningssidor och hos Google videopartner.

Hur debiteras jag?

Med CPV-budgivning betalar du när en person tittar på 30 sekunder av din video (eller hela videon om den är kortare än 30 sekunder) eller interagerar med videon, beroende på vad som inträffar först.

Med budgivning med Mål-CPM, Mål-CPA och Maximera konverteringar betalar du baserat på exponeringar.

Vilka kampanjmål måste jag välja för att använda det här annonsformatet?

• Försäljning
  • Potentiella kunder
  • Trafik till webbplatsen
  • Varumärkesmedvetenhet och räckvidd
  • Övervägande av produkt och varumärke
Du kan också använda det här annonsformatet när du väljer Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål i Google Ads.

Inte överhoppningsbara in stream-annonser

Bild på en inte överhoppningsbar in stream-annons

När ska jag använda det här annonsformatet?

Använd icke överhoppningsbara in stream-annonser när du har videoinnehåll som du vill marknadsföra före, under eller efter andra videor på YouTube och hos Google videopartner och du vill att tittarna ska se hela budskapet utan att hoppa över din video.

Hur fungerar annonsformatet?

Inte överhoppningsbara in stream-annonser är 15 sekunder (eller kortare) och spelas upp före, under eller efter andra videor. Tittarna kan inte hoppa över annonsen.

Vissa inte överhoppningsbara in stream-annonser kan också visas på YouTube TV, beroende på kvalificering. Läs mer om YouTube TV-annonser.

Var visas annonsformatet?

Inte överhoppningsbara in stream-annonser visas i YouTube-videor och hos Google videopartner.

Hur debiteras jag?

Inte överhoppningsbara in stream-annonser använder budgivning med Mål-CPM, så du betalar baserat på exponeringar.

Vilka kampanjmål måste jag välja för att använda det här annonsformatet?

• Varumärkesmedvetenhet och räckvidd
Du kan också använda det här annonsformatet när du väljer Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål i Google Ads.

Video Discovery-annonser

Bild på Video Discovery-annons

När ska jag använda det här annonsformatet?

Använd Video Discovery-annonser för att marknadsföra videoinnehåll på platser där användare upptäcker innehåll, som bredvid relaterade YouTube-videor, i YouTube-sökresultat och på startsidan för YouTube på mobilen.

Hur fungerar annonsformatet?

Video Discovery-annonser består av en miniatyr från videon och lite text. Annonsens exakta storlek och utseende kan variera beroende på var den visas, men innehåller alltid en uppmaning om att klicka för att titta på videon. Videon spelas sedan upp på visningssidan eller kanalens startsida på YouTube.

Var visas annonsformatet?

Video Discovery-annonser visas

• i sökresultat på YouTube
  • bredvid relaterade videor på YouTube
  • på startsidan för YouTube för mobilen

Hur debiteras jag?

Du debiteras bara när tittare väljer att se din annons genom att klicka på miniatyren.

Vilka kampanjmål måste jag välja för att använda det här annonsformatet?

• Övervägande av produkt och varumärke
Du kan också använda det här annonsformatet när du väljer Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål i Google Ads.

Bumperannonser

Bild på bumperannons

När ska jag använda det här annonsformatet?

Använd bumperannonser när du vill nå människor med ett kort och kärnfullt budskap.

Hur fungerar annonsformatet?

Bumperannonser är högst sex sekunder långa och spelas upp före, under eller efter en annan video. Tittarna kan inte hoppa över annonsen.

Vissa bumperannonser kan också visas på YouTube TV, beroende på kvalificering. Läs mer om YouTube TV-annonser.

Var visas annonsformatet?

Bumperannonser visas i videor på YouTube och hos Google videopartner.

Hur debiteras jag?

Bumperannonser använder budgivning med Mål-CPM, så du betalar baserat på exponeringar.

Vilka kampanjmål måste jag välja för att använda det här annonsformatet?

• Varumärkesmedvetenhet och räckvidd
Du kan också använda det här annonsformatet när du väljer Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål i Google Ads.

Outstream-annonser

Bild på outstream-annons

När ska jag använda det här annonsformatet?

Använd outstream-annonser när du vill utöka räckvidden för dina videoannonser på mobila enheter så att du kan nå fler kunder.

Hur fungerar annonsformatet?

Outstream-annonser börjar spelas med ljudet avstängt. Användaren kan trycka på annonsen för att slå på ljudet. Outstream-annonser är utformade för att öka räckvidden för dina videoannonser till ett attraktivt pris.

Var visas annonsformatet?

Outstream-annonser är mobilspecifika annonser och visas bara hos Google videopartner. Outstream-annonser är inte tillgängliga på YouTube.

Outstream-annonser kan visas på en mängd olika mobilplaceringar. För placeringar på mobilwebben visas outstream-annonser i bannerannonser. I appar visas de i bannerannonser, mellansidesannonser, flöden, integrerade annonser och även i både stående läge och helskärmsläge.

Hur debiteras jag?

Du debiteras för outstream-annonser utifrån kostnad per tusen synliga exponeringar (vCPM), så du debiteras bara när någon tittar på videon i minst två sekunder.

Vilka kampanjmål måste jag välja för att använda det här annonsformatet?

• Varumärkesmedvetenhet och räckvidd
Du kan också använda det här annonsformatet när du väljer Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål i Google Ads.

Toppannonser

Bild på toppannons

När ska jag använda det här annonsformatet?

Använd det här formatet när du vill öka medvetenheten om en ny produkt eller tjänst eller nå en stor målgrupp under kort tid (till exempel vid en rea).

Toppannonser är endast tillgängliga på bokningsbasis via en Google-säljare.

Hur fungerar annonsformatet?

Dator

• En video som används i en toppannons spelas upp automatiskt utan ljud i upp till 30 sekunder högst upp på YouTubes startsida. Toppannonsen kan visas i widescreen- eller 16:9-format och innehåller en informationspanel på höger sida som automatiskt använder tillgångar från din kanal. Du kan välja att ta med upp till två kompletterande videor i den här panelen. Användarna kan klicka på ljud av-ikonen om de vill höra ljud från videon.
  • Efter den automatiska uppspelningen återgår videon till miniatyrformat. När användare klickar på videon eller på miniatyrbilden kommer de till videons visningssida på YouTube.

Mobil enhet

• En video som används i en toppannons spelas automatiskt upp i sin helhet utan ljud högst upp i YouTube-appen eller på startsidan för m.youtube.com.
  • Toppannonsen för video på mobila enheter innehåller en videominiatyr, en anpassningsbar rubrik, beskrivningstexter samt en extern uppmaning. Toppannonsen för video på mobila enheter hämtar också kanalens namn och ikon automatiskt från annonsörens kanal. När en användare klickar på toppannonsen öppnas videons visningssida på YouTube.

Tv

• En video som används i en toppannons spelas automatiskt upp i sin helhet (där den stöds) utan ljud högst upp på YouTubes startsida. Toppannonsen kan visas i widescreen- eller 16:9-format. Användarna kan använda fjärrkontrollen för att interagera med toppannonsen. Efter den automatiska uppspelningen återgår videon till miniatyrformat. När användarna klickar på videon eller miniatyrbilden kommer de till videons visningssida och kan titta i helskärmsläge.
  • Det går inte att lägga till en uppmaning i en toppannons på tv-skärmar.

Hur debiteras jag?

Eftersom toppannonser endast är tillgängliga på bokningsbasis debiteras du en kostnad per tusen exponeringar (CPM). Kontakta Googles annonseringsteam om du vill få en prisuppskattning och förslag på exponeringsmål för din kampanj.