Tietoja videomainosmuodoista

Google Adsissa voit luoda kiinnostavia videokampanjoita useiden eri videomainosmuotojen avulla. Ne tarjoavat sinulle erilaisia tapoja aktivoida asiakkaita YouTubessa ja videokumppaneiden sivustoilla. Saatavilla olevat videomainosmuodot ovat Ohitettava In-Stream-mainos, Ei-ohitettava In-Stream-mainos, Video Discovery ‑mainos, Outstream-mainos ja Puskurimainos.

Vaikka videomainossisällön on oltava YouTubessa, videomainokset voivat näkyä YouTuben lisäksi videokumppaneiden sivustoilla sekä Google Display ‑verkoston sovelluksissa. Mainokset voivat näkyä myös tableteilla ja muilla mobiililaitteilla (mainosmuodosta ja asetuksista riippuen).

Tässä artikkelissa kerrotaan videomainosten eduista ja vertaillaan käytettävissä olevia videomainosmuotoja toisiinsa. Tutustu mainosmuotoihin tarkemmin alla. Voit myös lukea lisää videomainoksia koskevista käytännöistämme ja vaatimuksistamme.

Ohitettavat In-Stream-mainokset

Milloin tätä muotoa kannattaa käyttää?

Käytä tätä muotoa, jos sinulla on videosisältöä, jota haluat mainostaa muiden videoiden edellä YouTubessa ja koko Display-verkostossa.

Miten se toimii?

Videomainos näytetään muita videoita ennen, niiden aikana tai niiden jälkeen. Katsoja voi halutessaan ohittaa mainoksen viiden sekunnin kuluttua.

Missä Display-verkoston mainoksia voidaan näyttää?

Ohitettavia In-Stream-videomainoksia voidaan näyttää YouTuben katselusivuilla, kumppanisivustojen videoissa ja Display-verkoston sovelluksissa.

Miten minua veloitetaan?

Katselukertakohtaisia hintatarjouksia käytettäessä maksat silloin, kun katsoja katsoo videostasi 30 sekuntia (tai koko videon, jos se kestää alle 30 sekuntia) tai reagoi videoosi (riippuen siitä, kumpi näistä tapahtuu ensin).

Tuhannen näyttökerran hintatarjouksia käytettäessä maksu perustuu impressioihin. Puskurimainoksissa käytetään tuhannen näyttökerran hintatarjouksia, eli maksat aina, kun mainostasi on näytetty 1 000 kertaa.

Mitkä kampanjatavoitteet mahdollistavat In-Stream-mainosten käytön?

• Liidit
  • Verkkosivuston liikenne
  • Bränditietoisuus ja kattavuus
  • Tuotteen ja brändin harkinta (kaikki)
  • Ilman tavoitetta luotu kampanja

Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset

Ei-ohitettavien In-Stream-mainosten avulla voit varmistaa, että koko viestisi tavoittaa käyttäjät.

Milloin tätä muotoa kannattaa käyttää?

Käytä tätä muotoa, kun haluat koko viestisi tavoittavan käyttäjät.

Miten se toimii?

Ei-ohitettava In-Stream-mainos on enintään 15 sekuntia pitkä, ja se näytetään toisen videon edellä, aikana tai jälkeen. Katsoja ei voi ohittaa mainosta.

Missä mainoksia voidaan näyttää?

Ei-ohitettavia mainoksia voidaan näyttää YouTube-videoissa, kumppanisivustojen videoissa ja Google Display ‑verkoston sovelluksissa.

Milloin minua veloitetaan?

Maksu perustuu impressioihin. Ei-ohitettavissa mainoksissa käytetään tuhannen näyttökerran hintatarjouksia, eli maksat aina, kun mainostasi on näytetty 1 000 kertaa.

Mitkä kampanjatavoitteet mahdollistavat ei-ohitettavien mainosten käytön?

• Brändin tunnettuus ja tavoittavuus

Discovery-mainokset

Milloin tätä muotoa kannattaa käyttää?

Käytä tätä muotoa videon mainostamiseen paikoissa, joissa se huomataan: esimerkiksi aiheeseen liittyvien YouTube‑videoiden vieressä, osana YouTube‑hakutuloksia tai YouTube‑mobiilisivuston etusivulla.

Miten se toimii?

Mainos koostuu videostasi otetusta pikkukuvasta ja lyhyestä tekstistä. Mainoksen koko ja ulkoasu voivat vaihdella sen mukaan, missä mainos näytetään. Joka tapauksessa Video Discovery ‑mainokset houkuttelevat käyttäjiä klikkaamaan pikkukuvaa, jotta he näkisivät videon. Sitten video toistetaan YouTube-katselusivulla.

Missä mainoksia voidaan näyttää?

• YouTube-hakutuloksissa
  • Aiheeseen liittyvien YouTube‑videoiden ohella
  • YouTube‑mobiilisivuston etusivulla.

Milloin minua veloitetaan?

Maksat ainoastaan silloin, kun katsoja päättää katsoa mainoksesi ja klikkaa pikkukuvaa.

Mitkä kampanjatavoitteet mahdollistavat Video Discovery ‑mainosten käytön?

• Tuotteen ja brändin harkinta
  • Ilman tavoitetta luotu kampanja

Puskurimainokset

Puskurimainokset ovat lyhyitä videomainoksia, joiden avulla voit tavoittaa lisää asiakkaita ja parantaa bränditietoisuutta.

Milloin tätä muotoa kannattaa käyttää?

Käytä tätä muotoa, kun haluat tavoittaa paljon katsojia lyhyen ja mieleenpainuvan mainoksen avulla.

Miten se toimii?

Puskurivideomainos on kuusi sekuntia pitkä, ja se näytetään videon edellä, aikana tai sen jälkeen. Katsoja ei voi ohittaa mainosta.

Missä mainoksia voidaan näyttää?

Puskurimainoksia voidaan näyttää YouTube-videoissa, kumppanisivustojen videoissa ja Google Display ‑verkoston sovelluksissa.

Miten minua veloitetaan?

Maksu perustuu impressioihin. Puskurimainoksissa käytetään tuhannen näyttökerran hintatarjouksia, eli maksat aina, kun mainostasi on näytetty 1 000 kertaa.

Mitkä kampanjatavoitteet mahdollistavat puskurimainosten käytön?

• Bränditietoisuus ja kattavuus
  • Ilman tavoitetta luotu kampanja

Outstream-mainokset

Outstream-mainokset ovat vain mobiililaitteille (puhelimille ja tableteille) tarkoitettuja videomainoksia, joita toistetaan kumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Milloin tätä muotoa kannattaa käyttää?

Outstream-mainosten tarkoituksena on edistää videomainosten kattavuutta mobiililaitteilla ja auttaa sinua tavoittamaan useampia asiakkaita.

Miten se toimii?

Outstream-mainosten toistaminen aloitetaan ääni mykistettynä. Käyttäjät voivat poistaa mykistyksen napauttamalla mainosta. Mainostajia veloitetaan vain, kun yli puolet mainoksen ruututilasta näkyy ruudulla vähintään kaksi sekuntia. Tämän muodon tarkoituksena on parantaa videon kattavuutta kustannustehokkaalla tavalla.

Missä mainoksia voidaan näyttää?

Samaa videomallia voidaan näyttää useissa eri mobiilisijoitteluissa. Mobiiliverkkosijoitteluissa Outstream-mainokset näkyvät bannereissa, kun taas mobiilisovellussijoitteluissa ne näkyvät bannereissa, välimainoksissa, In-Feed-mainoksissa, natiivimainoksissa sekä pystysuuntaisessa ja koko näytön tilassa.

Outstream-videot ovat vain mobiililaitteille tarkoitettuja mainoksia, joita näytetään kumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa Google Display ‑verkostossa. Tätä mainosmuotoa ei vielä voi käyttää YouTubessa.

Milloin minua veloitetaan?

Outstream-mainosten hinnoittelu perustuu katseltavissa olevan tuhannen näyttökerran hintaan (vCPM), joten sinua veloitetaan vain silloin, kun joku toistaa videota vähintään kahden sekunnin ajan.

Missä kampanjatavoitteissa käytetään Outstream-mainoksia?

• Bränditietoisuus ja kattavuus
  • Ilman tavoitetta luotu kampanja

Vinkki:

Valitsitpa minkä tahansa videomainostyypin, suosittelemme aktivoimaan mobiiliasiakkaita neliönmuotoisten ja pystysuuntaisten videoiden avulla.