Videomainosmuodot

Video ads formats, marketing objectives & campaign creations

Video Discovery ‑mainokset ovat nyt In-Feed-videomainoksia. Mainosmuoto toimii nimenmuutoksesta huolimatta samalla tavalla kuin ennenkin.

Google Adsissa voit luoda kiinnostavia Videokampanjoita useiden videomainosmuotojen avulla. Ne tarjoavat erilaisia tapoja aktivoida asiakkaita YouTubessa ja videokumppaneiden sivustoilla. Saatavilla on seuraavanlaisia videomainosmuotoja:

Vaikka videomainossisällön on oltava YouTubessa, videomainokset voivat näkyä sen lisäksi Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa (mainosmuodosta ja kampanja-asetuksista riippuen).

Tässä artikkelissa kerrotaan videomainosten hyödyistä ja vertaillaan eri videomainosmuotoja. Tutustu mainosmuotoihin tarkemmin alla. Voit myös lukea lisää videomainoksia koskevista käytännöistämme ja vaatimuksistamme. Jos haluat oppia luomaan videoita Google Adsissa, lue artikkeli Videon luominen sisältökirjastossa.

Kuva kaikista videomainosmuodoista

Ohitettavat In-Stream-mainokset

Kuva ohitettavasta In‑Stream‑mainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä ohitettavia In-Stream-mainoksia, kun haluat videosisältösi näkyvän muiden videoiden edellä, aikana tai jälkeen YouTubessa sekä Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Miten tämä mainosmuoto toimii?

Ohitettavat In-Stream-mainokset näkyvät muiden videoiden edellä, aikana tai jälkeen. Katsoja voi halutessaan ohittaa mainoksen viiden sekunnin kuluttua.

Missä tämä mainosmuoto näkyy?

Ohitettavat In-Stream-mainokset näkyvät YouTuben katselusivuilla sekä Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Milloin minua veloitetaan?

Katselukertakohtaisia hintatarjouksia käyttäessäsi maksat silloin, kun käyttäjä katsoo videotasi 30 sekuntia (tai koko videon, jos se kestää alle 30 sekuntia) tai kun videosi saa käyttäjän aktivoitumaan. Maksat sen mukaan, kumpi näistä tapahtuu ensin.

Tuhannen impression tavoitehintatarjouksia, CPA-tavoitehintatarjouksia ja konversiomäärän maksimoivia hintatarjousstrategioita käytettäessä maksu perustuu impressioihin.

Jos haluan käyttää tätä mainosmuotoa, mitä kampanjatavoitteita pitäisi valita?

• Myynti
  • Liidit
  • Verkkosivuston liikenne
  • Bränditietoisuus ja tavoittavuus
  • Tuotteen ja brändin harkinta

Huom. Voit käyttää tätä mainosmuotoa myös, jos valitset Google Adsissa vaihtoehdon "Luo kampanja ilman tavoitteen opastusta".

Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset

Kuva ei-ohitettavasta In‑Stream‑mainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä ei-ohitettavia In-Stream-mainoksia, kun haluat videosisältösi näkyvän muiden videoiden edellä, aikana tai jälkeen YouTubessa sekä Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa ja haluat, että katsojat näkevät koko viestisi eivätkä voi ohittaa videotasi.

Miten tämä mainosmuoto toimii?

Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset kestävät enintään 15 sekuntia, ja ne näkyvät muiden videoiden edellä, aikana tai jälkeen. Katsojat eivät voi ohittaa mainosta.

Huom. Jotkin ei‑ohitettavat In-Stream-mainokset voivat näkyä myös YouTube TV:ssä, jos ne täyttävät ehdot. Lue lisää YouTube TV ‑mainoksista.

Missä tämä mainosmuoto näkyy?

Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset näkyvät YouTube-videoiden yhteydessä sekä Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Milloin minua veloitetaan?

Ei-ohitettavissa In-Stream-mainoksissa käytetään tuhannen impression tavoitehintatarjouksia, eli maksat impressioiden perusteella.

Jos haluan käyttää tätä mainosmuotoa, mitä kampanjatavoitteita pitäisi valita?

• Bränditietoisuus ja tavoittavuus

Huom. Voit käyttää tätä mainosmuotoa myös, jos valitset Google Adsissa vaihtoehdon "Luo kampanja ilman tavoitteen opastusta".

In-Feed-videomainokset

Kuva Video Discovery ‑mainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä In-Feed-videomainoksia, kun haluat videosisältösi näkyvän paikoissa, joissa se huomataan: esimerkiksi aiheeseen liittyvien YouTube‑videoiden vieressä, YouTube‑hakutuloksissa tai YouTube‑mobiilisivuston etusivulla.

Miten tämä mainosmuoto toimii?

In-Feed-videomainokset sisältävät videostasi otetun pikkukuvan ja tekstiä. Mainoksen koko ja ulkoasu voivat vaihdella sen mukaan, missä mainos näkyy, mutta In-Feed-videomainokset kannustavat aina käyttäjiä klikkaamaan pikkukuvaa ja katsomaan videon. Video näkyy YouTuben katselusivulla tai kanavan etusivulla.

Missä tämä mainosmuoto näkyy?

In-Feed-videomainokset näkyvät

• YouTube-hakutuloksissa
  • aiheeseen liittyvien YouTube‑videoiden rinnalla
  • YouTube‑mobiilisivuston etusivulla.

Milloin minua veloitetaan?

Maksat vain silloin, kun katsoja päättää katsoa mainoksesi ja klikkaa pikkukuvaa.

Jos haluan käyttää tätä mainosmuotoa, mitä kampanjatavoitteita pitäisi valita?

• Tuotteen ja brändin harkinta

Huom. Voit käyttää tätä mainosmuotoa myös, jos valitset Google Adsissa vaihtoehdon "Luo kampanja ilman tavoitteen opastusta".

Puskurimainokset

Kuva puskurimainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä puskurimainosta, kun haluat tavoittaa paljon katsojia lyhyen ja mieleenpainuvan mainoksen avulla.

Miten tämä mainosmuoto toimii?

Puskurimainokset kestävät enintään kuusi sekuntia, ja ne näkyvät toisen videon edellä, aikana tai jälkeen. Katsojat eivät voi ohittaa mainosta.

Huom. Jotkin puskurimainokset voivat näkyä myös YouTube TV:ssä, jos ne täyttävät ehdot. Lue lisää YouTube TV ‑mainoksista.

Missä tämä mainosmuoto näkyy?

Puskurimainokset näkyvät YouTube-videoissa sekä Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Milloin minua veloitetaan?

Puskurimainoksissa käytetään tuhannen impression tavoitehintatarjouksia, eli maksat impressioiden perusteella.

Jos haluan käyttää tätä mainosmuotoa, mitä kampanjatavoitteita pitäisi valita?

• Bränditietoisuus ja tavoittavuus

Huom. Voit käyttää tätä mainosmuotoa myös, jos valitset Google Adsissa vaihtoehdon "Luo kampanja ilman tavoitteen opastusta".

Outstream-mainokset

Kuva Outstream-mainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä Outstream-mainoksia, kun haluat laajentaa videomainostesi tavoittavuutta mobiililaitteilla ja tavoittaa näin enemmän asiakkaita.

Miten tämä mainosmuoto toimii?

Outstream-mainokset alkavat näkyä ääni mykistettynä. Katsoja voi poistaa mykistyksen napauttamalla videota. Outstream-mainosten tarkoituksena on parantaa videon tavoittavuutta kustannustehokkaalla tavalla.

Missä tämä mainosmuoto näkyy?

Outstream-mainokset ovat vain mobiililaitteille tarkoitettuja mainoksia, jotka näkyvät Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa. Näitä mainoksia ei voi käyttää YouTubessa.

Outstream-mainokset voivat näkyä useissa eri mobiilisijoitteluissa. Mobiiliverkossa mainokset näkyvät bannereissa. Mobiilisovelluksissa ne näkyvät bannereissa, välimainoksina, In-Feed-mainoksina ja natiivimainoksina sekä niin pystysuuntaisina kuin koko näytön tilassa.

Milloin minua veloitetaan?

Outstream-mainosten hinnoittelu perustuu tuhannen näkyvän impression hintaan (vCPM), joten sinua veloitetaan vain silloin, kun joku toistaa videotasi vähintään kahden sekunnin ajan.

Masthead-mainokset

Kuva Mastheadista

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä tätä muotoa, kun haluat lisätä uuden tuotteen tai palvelun tunnettuutta tai tavoittaa suuren yleisön lyhyen ajan kuluessa (esimerkiksi myyntitapahtuman aikana).

Masthead-mainoksia voi käyttää vain Googlen myyntiedustajan kautta tehtävän varauksen perusteella.

Miten tämä mainosmuoto toimii?

Tietokone

• Masthead-mainoksessa näkyvä video pyörii automaattisesti ilman ääntä enintään 30 sekuntia fiidin yläosassa YouTuben etusivulla. Masthead-mainos voi näkyä laajakuvana tai 16:9-kuvasuhteessa. Sen oikealla puolella näkyy tietopaneeli, jossa käytetään automaattisesti kanavasi sisältöä. Voit halutessasi lisätä paneeliin enintään kaksi täydentävää videota. Käyttäjä voi klikata mykistyspainiketta, jos hän haluaa kuunnella videon ääntä.
  • Automaattisen toiston jälkeen päävideo muuttuu oletuksena videon pikkukuvaksi. Kun käyttäjä klikkaa videota tai pikkukuvaa, hänet ohjataan videon katselusivulle YouTubessa.

Mobiililaite

• Masthead-mainoksessa näkyvä video pyörii automaattisesti loppuun asti ilman ääntä YouTube-sovelluksen yläosassa tai m.youtube.com-sivuston etusivun fiidissä.
  • Mobile Video Masthead ‑mainoksessa on videon pikkukuva, muokattava otsikko, kuvaustekstiä ja ulkoinen toimintakehotus. Mobile Video Masthead ‑mainos hakee automaattisesti myös kanavan nimen ja kuvakkeen mainostajan kanavalta. Kun käyttäjä klikkaa Mobile Video Mastheadia, hän pääsee suoraan videon YouTube-katselusivulle.

TV-näytöt

• Masthead-mainoksessa oleva video pyörii automaattisesti (jos tuettua) loppuun asti, ilman ääntä, YouTuben TV-sovelluksen yläosassa. Masthead voi näkyä laajakuvana tai 16:9-kuvasuhteessa. Käyttäjä voi reagoida masthead-mainokseen TV:n kaukosäätimellä. Automaattisen toiston jälkeen päävideo muuttuu oletuksena videon pikkukuvaksi. Kun käyttäjä klikkaa videota tai pikkukuvaa, hän siirtyy videon koko näytön kokoiselle katselusivulle.
  • TV:ssä näkyvään masthead-mainokseen ei voi lisätä toimintakehotusta.

Milloin minua veloitetaan?

Koska masthead-mainoksia on saatavilla vain varaamalla, veloitus menee tuhannen impression hinnan (CPM) mukaan. Voit saada Googlen mainontatiimiltä hinta-arvion ja vinkkejä impressiotavoitteiden valitsemiseen.