Videomainosmuodot

Google Adsissa voit luoda kiinnostavia Videokampanjoita useiden eri videomainosmuotojen avulla. Ne tarjoavat sinulle erilaisia tapoja aktivoida asiakkaita YouTubessa ja videokumppaneiden sivustoilla. Saatavilla on seuraavanlaisia videomainosmuotoja:

Vaikka Videomainosten sisällön on oltava YouTubessa, itse Videomainokset voivat näkyä YouTuben lisäksi Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa (mainosmuodosta ja kampanja-asetuksista riippuen).

Tässä artikkelissa kerrotaan Videomainosten eduista ja vertaillaan käytettävissä olevia videomainosmuotoja toisiinsa. Tutustu mainosmuotoihin tarkemmin alla. Voit myös lukea lisää Videomainoksia koskevista käytännöistämme ja vaatimuksistamme.

Kuva kaikista videomainosmuodoista

Ohitettavat In-Stream-mainokset

Kuva ohitettavasta In‑Stream‑mainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä ohitettavia In-Stream-mainoksia, kun haluat mainostaa videosisältöä muiden videoiden edellä, aikana tai jälkeen YouTubessa ja Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Miten tämä mainosmuoto toimii?

Ohitettavia In-Stream-mainoksia näytetään muiden videoiden edellä, aikana tai jälkeen. Katsoja voi halutessaan ohittaa mainoksen viiden sekunnin kuluttua.

Missä tätä mainosmuotoa näytetään?

Ohitettavia In-Stream-mainoksia näytetään YouTuben katselusivuilla ja Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Milloin minua veloitetaan?

Katselukertakohtaisia hintatarjouksia käytettäessä maksat silloin, kun katsoja katsoo videotasi 30 sekuntia (tai koko videon, jos se kestää alle 30 sekuntia) tai reagoi videoosi riippuen siitä, kumpi näistä tapahtuu ensin.

Tuhannen impression tavoitehintatarjouksia, CPA-tavoitehintatarjouksia, ja Maksimoi konversiot ‑hintatarjouksia käytettäessä maksu perustuu impressioihin.

Mitä kampanjatavoitteita minun pitää valita, jos haluan käyttää tätä mainosmuotoa?

• Myynti
  • Liidit
  • Verkkosivuston liikenne
  • Bränditietoisuus ja tavoittavuus
  • Tuotteen ja brändin harkinta

Huom. Voit käyttää tätä mainosmuotoa myös, jos valitset Google Adsissa vaihtoehdon "Luo kampanja ilman tavoitteen opastusta".

Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset

Kuva ei-ohitettavasta In‑Stream‑mainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä ei-ohitettavia In-Stream-mainoksia, kun haluat mainostaa videosisältöä muiden videoiden edellä, aikana tai jälkeen YouTubessa ja Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa ja haluat, että katsojat näkevät koko viestisi eivätkä voi ohittaa videota.

Miten tämä mainosmuoto toimii?

Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset kestävät enintään 15 sekuntia, ja niitä näytetään muiden videoiden edellä, aikana tai jälkeen. Katsojat eivät voi ohittaa mainosta.

Missä tätä mainosmuotoa näytetään?

Ei-ohitettavia In-Stream-mainoksia näytetään YouTube-videoiden yhteydessä ja Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Milloin minua veloitetaan?

Maksu perustuu impressioihin. Ei-ohitettavissa In-Stream-mainoksissa käytetään tuhannen impression tavoitehintatarjouksia, eli maksat aina, kun mainoksesi näytetään.

Mitä kampanjatavoitteita minun pitää valita, jos haluan käyttää tätä mainosmuotoa?

• Bränditietoisuus ja tavoittavuus

Huom. Voit käyttää tätä mainosmuotoa myös, jos valitset Google Adsissa vaihtoehdon "Luo kampanja ilman tavoitteen opastusta".

Video Discovery ‑mainokset

Kuva Video Discovery ‑mainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä Video Discovery ‑mainoksia videosisällön mainostamiseen paikoissa, joissa se huomataan: esimerkiksi aiheeseen liittyvien YouTube‑videoiden vieressä, osana YouTube‑hakutuloksia tai YouTube‑mobiilisivuston etusivulla.

Miten tämä mainosmuoto toimii?

Video Discovery ‑mainokset sisältävät videostasi otetun pikkukuvan ja tekstiä. Mainoksen koko ja ulkoasu voivat vaihdella sen mukaan, missä mainos näytetään, mutta Video Discovery ‑mainokset kuitenkin aina houkuttelevat käyttäjiä klikkaamaan pikkukuvaa ja katsomaan videon. Video näytetään YouTuben katselu- tai kanavasivulla.

Missä tätä mainosmuotoa näytetään?

Video Discovery ‑mainoksia näytetään seuraavissa paikoissa:

• YouTube-hakutuloksissa
  • Aiheeseen liittyvien YouTube‑videoiden ohella
  • YouTube‑mobiilisivuston etusivulla.

Milloin minua veloitetaan?

Maksat ainoastaan silloin, kun katsoja päättää katsoa mainoksesi ja klikkaa pikkukuvaa.

Mitä kampanjatavoitteita minun pitää valita, jos haluan käyttää tätä mainosmuotoa?

• Tuotteen ja brändin harkinta

Huom. Voit käyttää tätä mainosmuotoa myös, jos valitset Google Adsissa vaihtoehdon "Luo kampanja ilman tavoitteen opastusta".

Puskurimainokset

Kuva puskurimainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä puskurimainosta, kun haluat tavoittaa paljon katsojia lyhyen ja mieleenpainuvan mainoksen avulla.

Miten tämä mainosmuoto toimii?

Puskurimainokset kestävät enintään 6 sekuntia, ja niitä näytetään toisen videon edellä, aikana tai jälkeen. Katsojat eivät voi ohittaa mainosta.

Missä tätä mainosmuotoa näytetään?

Puskurimainoksia näytetään YouTube-videoissa ja Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Milloin minua veloitetaan?

Maksu perustuu impressioihin. Puskurimainoksissa käytetään tuhannen impression tavoitehintatarjouksia, eli maksat aina, kun mainoksesi näytetään.

Mitä kampanjatavoitteita minun pitää valita, jos haluan käyttää tätä mainosmuotoa?

• Bränditietoisuus ja tavoittavuus

Huom. Voit käyttää tätä mainosmuotoa myös, jos valitset Google Adsissa vaihtoehdon "Luo kampanja ilman tavoitteen opastusta".

Outstream-mainokset

Kuva Outstream-mainoksesta

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä Outstream-mainoksia, kun haluat laajentaa Videomainostesi tavoittavuutta mobiililaitteilla ja tavoittaa näin enemmän asiakkaita.

Miten tämä mainosmuoto toimii?

Outstream-mainosten toistaminen aloitetaan ääni mykistettynä. Katsoja voi poistaa mykistyksen napauttamalla videota. Outstream-mainosten tarkoituksena on parantaa videon tavoittavuutta kustannustehokkaalla tavalla.

Missä tätä mainosmuotoa näytetään?

Outstream-mainokset ovat vain mobiililaitteille tarkoitettuja mainoksia, joita näytetään Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa. Outstream-mainoksia ei voi näyttää YouTubessa.

Outstream-mainoksia voidaan näyttää useissa eri mobiilisijoitteluissa. Mobiiliverkkosijoitteluissa Outstream-mainokset näkyvät bannereissa. Mobiilisovelluksissa Outstream-mainokset näkyvät bannereissa, välimainoksina, In-Feed-mainoksina ja natiivimainoksina sekä pystysuuntaisessa ja koko näytön tilassa.

Milloin minua veloitetaan?

Outstream-mainosten hinnoittelu perustuu tuhannen näkyvän impression hintaan (vCPM), joten sinua veloitetaan vain silloin, kun joku katsoo videotasi vähintään kahden sekunnin ajan.

Mitä kampanjatavoitteita minun pitää valita, jos haluan käyttää tätä mainosmuotoa?

• Bränditietoisuus ja tavoittavuus

Huom. Voit käyttää tätä mainosmuotoa myös, jos valitset Google Adsissa vaihtoehdon "Luo kampanja ilman tavoitteen opastusta".

Mastheadit

Kuva Mastheadista

Milloin tätä mainosmuotoa kannattaa käyttää?

Käytä tätä muotoa, kun haluat lisätä uuden tuotteen tai palvelun tunnettuutta tai tavoittaa suuren yleisön lyhyen ajan kuluessa (esimerkiksi myyntitapahtuman aikana).

Mastheadeja voi käyttää vain Google-myyjän kautta tehtävän varauksen perusteella. Saat lisätietoja artikkelista Tietoja YouTuben varatuista sijoitteluista.

Miten tämä mainosmuoto toimii?

Tietokone

• Mastheadissa näytettävää videosuositusta toistetaan automaattisesti ilman ääntä enintään 30 sekunnin ajan YouTuben etusivun syötteen yläosassa. Masthead voi näkyä laajakuvana tai 16:9-kuvasuhteessa, ja sen oikealla puolella näytetään tietopaneeli, jossa käytetään automaattisesti kanavasi sisältöä. Voit halutessasi lisätä paneeliin enintään kaksi täydentävää videota. Käyttäjä voi klikata mykistyspainiketta, jos hän haluaa kuunnella videon ääntä.
  • Automaattisen toiston jälkeen päävideo muuttuu oletuksena videon pikkukuvaksi. Kun käyttäjä klikkaa videota tai pikkukuvaa, hänet ohjataan videon katselusivulle YouTubessa.

Mobiililaite

• Mastheadissa näytettävä videosuositus toistetaan automaattisesti kokonaan ja ilman ääntä YouTube-sovelluksen yläosassa tai m.youtube.com-sivuston etusivun syötteessä.
  • Mobile Video Mastheadissa on videon pikkukuva, muokattava otsikko, kuvaustekstiä sekä ulkoinen toimintakehotus. Mobile Video Masthead hakee myös kanavan nimen ja kuvakkeen automaattisesti mainostajan kanavalta. Kun käyttäjä klikkaa Mobile Video Mastheadia, hänet ohjataan videosuosituksen YouTube-katselusivulle.

TV-näytöt

• Mastheadissa näytettävä videosuositus toistetaan automaattisesti (jos automaattista toistoa tuetaan) kokonaan ja ilman ääntä televisiossa käytettävän YouTube-sovelluksen yläosassa. Masthead voi näkyä laajakuvana tai 16:9-kuvasuhteessa. Käyttäjä voi reagoida Mastheadiin käyttämällä televisionsa kaukosäädintä. Automaattisen toiston jälkeen päävideo muuttuu oletuksena videon pikkukuvaksi.  Kun käyttäjä klikkaa videota tai pikkukuvaa, hänet ohjataan videon koko näytön katselusivulle.
  • TV-näytöillä näytettävään Mastheadiin ei voi lisätä toimintakehotusta.

Milloin minua veloitetaan?

Koska Mastheadeja voi käyttää vain varauksen perusteella, sinua veloitetaan kiinteän päiväkohtaisen hinnan (CPD) tai tuhannen impression hinnan (CPM) mukaan. Voit saada Googlen mainontatiimiltä hinta-arvion ja apua kampanjan impressiotavoitteiden valitsemiseen.

Huom. TV-näytöillä näytettävien Mastheadien varauksiin voi käyttää ainoastaan tuhannen impression hintaa. Kaikki mainosten kohdistus- ja näyttövaihtoehdot ovat samat kuin muissa tuhannen impression hinnalla varatuissa Masthead-kampanjoissa.