Gjør Google Ads-kontoen din sikrere

Vi har som høyeste prioritet å beskytte brukernes data. Vi gjør alt vi kan for å sikre Google Ads-kontoen din, men du kan også bidra i dette arbeidet ved å følge tipsene nedenfor.

Vi tilbyr en rekke løsninger på hvordan du kan forhindre uautorisert tilgang til kontoen. I denne artikkelen lister vi opp hva du kan gjøre for å sikre kontoen og beskytte dataene dine.

Merk: For å sikre at Google Ads-kontoen forblir beskyttet over tid, kan vi med jevne mellomrom foreslå tilpassede anbefalinger på e-post og via varsler i kontoen.

Husk at alle som har tilgang til Google-kontoen, kan åpne den og se annonseringsdataene. Du kan unngå uautorisert tilgang til Google-kontoen ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Beskytt Google-kontoen

Google har iverksatt visse tiltak for å beskytte dataene dine. Google ber deg aldri uoppfordret om å oppgi passordet ditt eller annen sensitiv informasjon per e-post eller via en link.

Noen ganger påstår bedrifter eller hackere at de er forbundet med Google, i den hensikt å lure folk til å oppgi mer informasjon enn de burde. Nedenfor ser du tiltak vi har iverksatt for å beskytte brukerdata, og noen nyttige tips om når og hvordan vi eventuelt kontakter deg. Finn ut mer om dette ved å følge linkene til artiklene oppført nederst.

HTTPS

Mistenkelige e-poster

Mistenkelige anrop

HTTPS er en sikker protokoll som bidrar til å beskytte informasjonen din ved å kryptere data som utveksles mellom nettjenere og nettlesere. Google Ads anbefaler (og krever i visse tilfeller) at HTTPS-protokollen – ikke HTTP – skal brukes i alle nettadresser, for å verne om kundenes personopplysninger og økonomiske informasjon.

«@google.com» – Google kontakter deg bare fra e-postdomenet «@google.com».

Google Partners: Google-partnere er byråer, nett- og markedsføringseksperter som er sertifisert av Google. Finn ut mer om tilknyttede tredjeparter og Google-partnerne våre.

Linker: Før du klikker på noen linker, bør du høyreklikke på linken og velge Kopier linkadressen eller Kopier linkplasseringen. Deretter limer du linken inn i et tekstfelt eller -dokument for å se hva nettadressen faktisk er.

Hvis nettadressen fører til et annet sted enn en side på «google.com», viderekobles du kanskje til nettsted som ikke tilhører Google.

Du finner mer informasjon i denne relaterte artikkelen.

Be hen som ringer deg, om å sende deg en e-post.

Hvis personen som ringer, er Google-representant, skal avsenderadressen inneholde «@google.com», og returbanen skal også inneholde «@google.com». Hvis du blir kontaktet av en tredjepart, må du sjekke om denne parten er Google-partner.

Be hen som ringer deg, om å gi deg navnene på og antallet klikk oppnådd i kampanjene eller annonsegruppene dine

Du finner mer informasjon i denne relaterte artikkelen.

Alternativer for å beskytte Google Ads-kontoer

Vi har som høyeste prioritet å beskytte brukernes data. Google har iverksatt en rekke tiltak for å sikre Google Ads-kontoer, blant annet ved å forebygge uautorisert tilgang og redusere antallet menneskelige feil. Nedenfor ser du en oversikt over noen sikkerhetsfunksjoner du kan beskytte kontoene dine med. Finn ut mer om dette i Sikkerhetsveiledning for Google Ads.

Du kan unngå uautorisert tilgang til Google-kontoen ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Totrinnsbekreftelse

Bekreft identiteten din

Tillatte domener

Sikkerhetsfullmakter i managerkontoer

Du kan enkelt beskytte kontoen din mot passordtyveri ved å bruke Googles totrinnsbekreftelse. Når du har aktivert totrinnsbekreftelse, må du logge på kontoen med et passord og et påfølgende bekreftelsestrinn.

Du finner mer informasjon i denne relaterte artikkelen.

Hensikten med disse utfordringene er å beskytte kontoen din mot tyveri av informasjonskapsler. Når du prøver å utføre sensitive handlinger, kan Google Ads be deg om å bekrefte identiteten din én gang hver 24. time, for eksempel ved at du mottar en sikkerhetskode på telefonen.

Du finner mer informasjon i denne relaterte artikkelen.

Hvis du legger til tillatte e-postdomener i sikkerhetsinnstillingene dine, kan du påse at brukere utenfor organisasjonen ikke kan gis tilgang til Google Ads-kontoen.

Du finner mer informasjon i denne relaterte artikkelen.

En sikkerhetsfullmakt er en innstilling på MCC-nivå som håndhever sikkerhetsretningslinjer for alle kontoene i hierarkiet. Det betyr at administratorer av store MCC-kontoer enkelt kan

1. kreve at alle brukere har totrinnsbekreftelse eller Avansert beskyttelse
  2. begrense e-postdomenene til brukere som er invitert til kontoene deres

Du finner mer informasjon i denne relaterte artikkelen.

Anbefalte fremgangsmåter for å beskytte Google Ads-kontoer

Vi anbefaler at du regelmessig gjør følgende:

• Sjekk hvem som har tilgang til Google Ads-kontoen din.
  • Se etter uautoriserte endringer.
  • Fjern inaktive brukere.
  • Gi hver enkelt bruker så lavt tilgangsnivå som mulig.
  • Gjennomgå relaterte managerkontoer.

Du finner mer detaljert informasjon i artikkelen Gjør Google Ads-kontoen din sikrere: anbefalte fremgangsmåter.

Spørsmål om kontotilgang

Hvis du kontaktes av noen du tror forsøker å lure deg til å oppgi passordet ditt, kredittkortnumre eller annen sensitiv informasjon, må du ikke oppgi denne informasjonen. Hvis du tror uvedkommende har tilgang til kontoen din, kan du beskytte den ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Gi oss beskjed om dette umiddelbart via skjemaet for kontosikkerhet. Uvedkommende har tilgang til kontoen min.
  2. Følg disse sikkerhetstipsene for å sikre kontoen din.

Rapporter mistenkelige anrop, e-poster eller nettsider

Når du har beskyttet kontoen, må du gi oss beskjed om hva som har skjedd, så vi kan undersøke saken.

• Rapporter anrop eller e-poster: Bruk dette skjemaet for å kontakte en annonseringsekspert.
  • Rapporter nettsider: Via dette skjemaet kan du rapportere mistenkelige nettsider. Hvis du mottok en link i en e-post, må du ikke klikke på linken for å gå til nettsiden. Høyreklikk i stedet på linken, og velg «Kopier linkadressen» eller «Kopier linkplasseringen». Deretter limer du inn det du kopierte, i skjemaet.
  • Rapporter tredjeparter: Bruk dette skjemaet for å fortelle oss om problemer med bedrifter som selger Google Ads-tjenester.

Linker til relatert innhold

Godt å vite

Produktene våre