Ansöka om månadsvis fakturering

I den här artikeln beskriver vi hur du kommer igång med månadsvis fakturering. Om du redan är faktureringskund och vill veta hur du betalar dina Google Ads-kostnader kan du läsa Göra inbetalningar med månadsvis fakturering.

Månadsvis fakturering är en betalningsinställning som innebär att Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader, och du får en faktura varje månad. Vanligtvis används den här betalningsinställningen av stora annonsörer och företag, till exempel annonsbyråer som hanterar sina kunders Google Ads-konton. Ta den här artikeln till hjälp för att avgöra om du är kvalificerad att använda denna betalningsinställning och läs om hur du ansöker om månadsvis fakturering.

Innan du börjar

Kvalificering

Du kan ha rätt till månadsvis fakturering om ditt företag uppfyller vissa krav. Kraven inbegriper bland annat att

• företaget har varit registrerat i minst ett år
  • du har ett aktivt Google Ads-konto med god status sedan minst sex månader
  • du har spenderat minst motsvarande 5 000 USD per månad (kan variera per land) under tre av de senaste tolv månaderna.

Om du uppfyller kraven och vill ansöka om månadsvis fakturering är du välkommen att kontakta oss.

Obs! Den aktuella faktureringsinformationen i Google Ads-kontot måste stämma överens med företagsuppgifterna som används för att ansöka om kreditgräns.

Ansökan

När du kontaktar oss med din ansökan granskar vi företagets kreditvärdighet. Om du blir godkänd skickar vi ett e-postmeddelande till företagskontakten med erbjudande om följande:

• Betalningsvillkor: Hur lång tid du har på dig att betala efter att vi har utfärdat en faktura till dig. Detta är normalt 30 dagar.
  • Kreditgräns: Det högsta saldot för alla konton med månadsvis fakturering som du ansvarar för. Saldot utgörs av alla obetalda annonseringskostnader, inräknat avgifter som har och ännu inte har fakturerats.

När du har godkänt villkoren ändrar vi ditt konto till månadsvis fakturering. Medan ändringarna införs visas inte dina annonser.

Kom ihåg att om du överskrider betalningsvillkoren eller kreditgränsen visas dina annonser antingen mer sällan eller inte alls. Vi skickar fakturan med e-post, normalt den femte arbetsdagen i månaden. Fakturan innehåller anvisningar om hur du kan betala.