Een nieuwe betaalmethode toevoegen

U gebruikt een betaalmethode om uw Google Ads-kosten te betalen.

De beschikbare betaalmethoden voor uw account zijn afhankelijk van uw land en valuta. Gebruik de tool voor betaalopties om te zien wat er beschikbaar is voor uw account.

In sommige gevallen kunnen bepaalde betaalmethoden tijdelijk niet beschikbaar zijn wanneer Google Ads controleert of uw account in aanmerking komt om deze te gebruiken.

Instructies

De stappen voor het toevoegen van een betaalmethode zijn afhankelijk van of dit de eerste keer is dat u uw factureringsgegevens invoert in Google Ads.

Als u voor het eerst factureringsgegevens opgeeft

Nadat u een Google Ads-account heeft gemaakt, geeft u als volgt uw factureringsgegevens op:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram of het gereedschapspictogram en vervolgens op Facturering en betaling.
  3. Kies het land of gebied waarin uw bedrijfsadres zich bevindt. Klik op Doorgaan.
  4. Geef uw bedrijfsadres op. Klik op Doorgaan.
  5. Selecteer de gewenste factureringsopties en geef uw factureringsgegevens op. Welke opties u ziet, is afhankelijk van het land van uw factuuradres, de valuta die u heeft gekozen en of er momenteel betaalmethoden tijdelijk niet beschikbaar zijn voor uw account.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Lees en accepteer de algemene voorwaarden van Google Ads.
  8. Klik op Verzenden en activeren.
    • Als u automatische betalingen heeft ingesteld als betalingsinstelling: Nadat uw account is geactiveerd en de factureringsgegevens zijn verwerkt, kunnen nieuwe advertenties en campagnes die u maakt, worden weergegeven op Google. Als u niet wilt dat dit meteen gebeurt, moet u uw campagnes onderbreken.
    • Als u handmatige betalingen heeft ingesteld als betalingsinstelling: Uw advertenties worden weergegeven zodra uw account saldo heeft. Als u saldo wilt toevoegen aan uw account, klikt u op het tandwielpictogram of het gereedschapspictogram en vervolgens op Facturering. Klik daarna op 'Een betaling uitvoeren'.

Als u uw factureringsgegevens al heeft opgegeven

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram of het gereedschapspictogram en vervolgens op Facturering en betaling.
  3. Klik in het linkermenu op Betaalmethoden.
  4. Klik op Betaalmethode toevoegen.
  5. De beschikbare betaalmethoden worden weergegeven. Deze zijn gebaseerd op uw bedrijfsadres, de valuta van uw account, uw betalingsinstelling en of er momenteel betaalmethoden tijdelijk niet beschikbaar zijn voor uw account.
  6. Geef de gegevens van uw betaalmethode op en ga akkoord met de algemene voorwaarden van Google Ads.
  7. Als u deze betaalmethode wilt instellen als primaire betaalmethode, zorgt u ervoor dat het selectievakje naast Deze betaalmethode instellen als primair is aangevinkt.
  8. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als u een bankrekening toevoegt als betaalmethode, moet u uw bankrekening ook verifiëren. Houd er rekening mee dat dit in sommige gevallen drie tot vijf werkdagen kan duren. Lees meer informatie over wat u kunt verwachten wanneer u een bankrekening toevoegt als betaalmethode.