Lägga till en ny betalningsmetod i Google Ads

Innehåll

Anvisningar

Tänk på detta: När du lägger till ett nytt kort kan du se ett tillfälligt reserverat belopp på ditt konto. Du behöver inte göra något och reservationen försvinner automatiskt inom en vecka.

Tillvägagångssättet för att lägga till en betalningsmetod beror på om det är första gången du anger din faktureringsuppgifter i Google Ads.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Ange faktureringsuppgifter för första gången

Så här anger du dina faktureringsuppgifter efter att du har skapat ett Google Ads-konto:

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Välj landet eller regionen där du har din företagsadress. Välj Fortsätt.
  4. Ange din företagsadress. Välj Fortsätt.
  5. Välj betalningssätt och ange dina faktureringsuppgifter. Vilka alternativ du ser beror på i vilket land du har din faktureringsadress, vilken valuta du har valt och om det finns betalningsmetoder som tillfälligt inte är tillgängliga för ditt konto.
  6. Läs igenom och godkänn användarvillkoren för Google Ads.
  7. Välj Skicka och Aktivera.
    • Om din betalningsinställning är automatiska betalningar: När ditt konto har aktiverats och faktureringsuppgifterna har behandlats kan dina nya annonser och kampanjer börja visas på Google. Pausa kampanjerna om du inte vill att de ska visas direkt.
    • Om du har valt manuella betalningar: Dina annonser visas när det finns pengar på ditt konto. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon och välj sedan Sammanfattning. Klicka på Lägg till belopp på kortet Tillgängligt belopp för att lägga till ett belopp.

Uppdatera faktureringsuppgifter som redan har ställts in

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Betalningsmetoder.
  3. Välj Lägg till betalningsmetod.
  4. Alla tillgängliga betalningsmetoder visas. Vilka alternativ som visas beror på din företagsadress och kontovaluta och om det finns betalningsmetoder som tillfälligt inte är tillgängliga för ditt konto.
  5. Ange dina betalningsuppgifter och godkänn användarvillkoren för Googles Ads.
  6. Markera eventuellt rutan bredvid Ange denna betalningsmetod som primär.
  7. Välj Spara.

Om Google Ads-betalningar

Betalningsmetoden avser hur du betalar för dina aktiviteter i Google Ads.

Vilka betalningsmetoder som är tillgängliga i ditt konto beror på ditt land och din valuta. Använd verktyget för betalningsalternativ för att se vad som är tillgängligt för ditt konto.

Tänk på att vissa betalningsmetoder kanske tillfälligt inte är tillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Obs! Om din kortutgivare eller bank finns i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet kan de kräva att du utför en ytterligare autentiseringsprocess, till exempel med en engångskod som skickas till din telefon, för att verifiera att du äger kortet. Kortutgivaren eller banken kan kräva denna extra verifiering när du gör en betalning, lägger till ett nytt kredit- eller betalkort eller vid andra tillfällen då det bedöms nödvändigt.

Google uppfyller de nya säkerhetskraven på banker och betalningshandläggare enligt det andra direktivet om betaltjänster (PSD2) i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Kontakta kortutgivaren eller banken direkt om du har frågor.