Lägga till en ny betalningsmetod i Google Ads

Betalningsmetoden avser hur du betalar för dina aktiviteter i Google Ads.

Vilka betalningsmetoder som är tillgängliga i ditt konto beror på ditt land och din valuta. Använd verktyget för betalningsalternativ för att se vad som är tillgängligt för ditt konto.

Observera att en del betalningsmetoder i vissa fall kanske inte är tillgängliga för tillfället medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Anvisningar

Tillvägagångssättet för att lägga till en betalningsmetod beror på om det är första gången du anger din faktureringsuppgifter i Google Ads.

Om det är första gången du anger faktureringsuppgifter

Så här anger du dina faktureringsuppgifter när du har skapat ett AdWords-konto:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen  eller verktygsikonen och klicka sedan på Fakturering och betalningar.
  3. Välj landet eller regionen där du har din företagsadress. Klicka på Fortsätt.
  4. Ange din företagsadress. Klicka på Fortsätt.
  5. Välj betalningssätt och ange dina faktureringsuppgifter. Vilka alternativ som visas beror på i vilket land du har din faktureringsadress, vilken valuta du har valt och om vissa betalningsmetoder inte är tillgängliga i ditt konto för tillfället.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Läs och godkänn användarvillkoren för Google Ads.
  8. Klicka på Skicka och aktivera.
    • Om du har valt automatiska betalningar: Dina nya annonser och kampanjer kan börja visas på Google när ditt konto har aktiverats och faktureringsuppgifterna har behandlats. Pausa kampanjerna om du inte vill att de ska visas direkt.
    • Om du har valt manuella betalningar : Dina annonser visas när det finns pengar på ditt konto. Klicka på kugghjulsikonen  eller verktygsikonen  och välj Fakturering. Klicka sedan på Gör en inbetalning för att sätta in pengar.

Om du redan har angett faktureringsuppgifter

1. Logga in i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen  eller verktygsikonen och klicka sedan på Fakturering och betalningar.
  3. Klicka på Betalningsmetoder på den vänstra menyn.
  4. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
  5. Alla tillgängliga betalningsmetoder visas. Vilka alternativ som visas beror på din företagsadress, kontovalutan och om vissa betalningsmetoder inte är tillgängliga i ditt konto för tillfället.
  6. Ange dina betalningsuppgifter och godkänn användarvillkoren för Googles Ads.
  7. Om du vill göra detta till din primära betalningsmetod markerar du rutan vid Ange denna betalningsmetod som primär.
  8. Klicka på Spara.

Obs! Om du lägger till ett bankkonto som betalningsmetod behöver du dessutom verifiera ditt bankkonto. Tänk på att detta kan ta mellan tre och fem arbetsdagar. Läs mer om vad du kan förvänta dig när du lägger till ett bankkonto som betalningsmetod.